Notebook netezésre, filmezésre


#1

Sziasztok Ninjonok! :smiley:

Egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy véleményezzétek ezt a laptopot ár-érték arányban. https://euronics.hu/termekek/hp-15-bw010nh-2gh64ea/p/215043

Fő prioritás igazából netezés, filmnézés, tanulás és néha kis játék(fortnite, sims 4, stb… amikkel lányok is szeretnek játszani)

Ha esetleg valaki tudna jobb notebookot, az ne tartsa magában, 180 a plafon, de lehet olcsóbb is nyilván.

Köszi, hogy elolvastad, WeAreTheVR! :smiley::wink::wink:


#2

Szia!

Amire írtad, lehet elég, bár a fortnite-ot nagyon le kell majd venned. Ha nem sürgős, várnék vele míg kijönnek a piacra a Ryzen mobile procikkal szerelt laptopok, egy Ryzen 3 2300U-val (még jobb ha Ryzen 5 2500U-val, de az lehet nem fér bele a keretedbe) szerelt gép jobb lenne, de még nem elérhetőek/ritkák.


#3

Most sürgős a vétel és nem is nekem lesz, de szerinted amit linkeltem, az megéri?

Köszi, hogy ránéztél egyáltalán! :slight_smile:


#4

Hát ez nehéz kérdés. Játékra nem valami jó, nagyon visszavett grafikával eldöcög majd rajta a legtöbb kisebb gépigényű de sokat nem szabad várni tőle. Ez a 180-220 az az ár ahol van egy nagy ugrás minőségben. 220-ért már sokkal jobb gépek vannak amik hosszabb távon is jók, ssd+hdd és geforce 940M-mel. De ha fix a 180-as keret akkor nem sok jobb választás van mint amit linkeltél. Böngészgetni, netezni pedig bőven jó lesz és az SSD miatt gyors is.


#5

Ebben igaza van @meteoric87 -nek, hogy 180-220e Ft az az ugrás, ami a notebookokban az egyik legfontosabb, mivel a 220e Ft+ -osokba raknak már dedikált vga-t (legalábbis nem elavult technológiájút).

A te általad írt plafonnal én ezeket fontolnám meg:

Hardverapro-s linkek általában használt termékre szólnak, viszont az összesre van garancia.


https://hardverapro.hu/apro/lenovo_ideapad_320_notebook_156_full_hdcore_i54gb1tbgt940
https://hardverapro.hu/apro/uj_garis_acer_aspire_e5-575g-52ez_i5-7200u8gb_ram_128gb_ssd
https://hardverapro.hu/apro/hp_pavilion_15-bc007nh_x5x89ea_2_honapos_uj_allapotban_i7dd


#6

Ezek közül a Dell és az Acer igen jó vétel, a másik kettőt hanyagolnám a 4 gb ram miatt. A kettő közül inkább az Acer, van egy Inspirionom és sajnos elég sok gond volt vele, a szervíz pedig kegyetlen lassú és 2x is vissza kellett küldeni mert nem oldották meg a gondot.


#7

Ramot bővíteni akármikor lehet, míg procit/vga-t nem.
Milyen gondod volt vele?


#8

Állatok vagytok skacok! Köszi a segítséget, még nyitva hagyom, hátha valaki még tud valamit hozzátenni a topichoz.


#9

Azért a bármikor az túlzás, meg kell nézni van e szabad ram slot, kell keresni a benne lévővel megegyező ramot, és lehet hogy csak szervízben megoldható különben ugorhat a garancia. Ebben az árkategóriában nem mindig szempont a könnyű bővíthetőség.

Gondok: az alaplap meghalt 1,5 év után, utána fél évvel a billentyűzet egy része is az örök vadászmezőkre távozott, a garancia lejárta után pedig a Wifi is megadta magát. Az alaplap miatt 3x volt szervízben mert miután visszahozták 2 nappal megint nem működött, pedig elvileg cserélték (ezt mondjuk megnéztem volna…), 1,5 hónap gép nélkül.

Van egy régebbi Asus laptopom, mostmár van vagy 5-6 éves, és mindenféle hiba nélkül működik. Persze mindig vannak gyengébb darabok, nem is azzal van a fő gond hogy voltak bajok a dellel (bár 3 ilyen hiba szerintem elég sok 3 éves kor alatt), hanem ahogy kezelték, az volt a vicc.


#10

Pedig a DELL-nek van az egyik legjobban kiépített szerviz hálózata.
Nekem személy szerint az Asus laptopokkal voltak csak gondjaim, a kábelezése/hővezetés egyszerűen katasztrófa. Garancia után kezdett bedögleni, de otthon 2 havonta cserélni kellett benne majdnem az összes kábelköteget, billentyűzet random elszállt úgy, hogy a gép még közelről sem látott folyadékot.

Hozzáteszem, minden gyártónak van erőssége meg gyengesége, csak sokszor olyan váratlan helyeken jön elő, hogy az hihetetlen


#11

A többi laptopommal nincs szervizes tapasztalatom (szerencsére működnek, van HP Elitebook, Macbook és a régi ASUS), de ha a Dellé a legjobb az országban, és az ezt tudja, akkor elég komoly gondok lehetnek :frowning:


#12

Volt Dell Precision laptopom, annak kifogástalan volt a szervize, bár úgy tudom, azokat máshol szerivzelik, mint a kommersz kategóriákat (tapasztalat alapján ugyan ez igaz a HP EliteBook-ra is).

Amiről viszont szinte csak rosszat tudok mondani (konzumer kategóriában), az a Lenovo. Lassú és hanyag, elfelejtenek értesíteni, lógó alkatrészek szervizelés után stb. (az angliai ügyfélszolgálat még bunkó is)


#13

Erről vélemény ?
https://euronics.hu/termekek/hp-15-bs101nh-2zh66ea/p/217022


#14

Jónak tűnik, arra viszont figyelj hogy ezen Free DOS van, ami nem Windows. Vagyis olyat is venni kell, illetve kell egy boot drive. Azt javaslom hogy (ha van otthon gép) csinál egyet.


Már korábban leírtam valakinek, kövesd a lépéseket. Nyelvet tudsz választani, bármilyenre állíthatod. Ha baj van szólj.

Itt tudsz venni NAGYON olcsón Windows 10-et.
Ha van más géped amin Win10 van és már nem fogod használni ha ez meg lesz, felhasználhatod azt a kulcsot is, de a bott drive mindeképpen kelleni fog.

HÁÁT a videokártyáról nem sok jót tudok mondani, netezés, filmnézésre tökéletes, de a játékok problémásak lehetnek. Nem tudom a Fortnite szükségleteit, de a Warface-t szerintem nagyon alacsony grafikán menne. Inkább nézz teszteket YouTube-on :wink:


#15

Ha van lehetőség a HP-ben azt a 4gb ramot bővíteni akkor én azt ajánlanám