Notebook programozáshoz

Sziasztok!

Notebookot keresnék programozáshoz, lehetőleg 32gb RAMmal 1tb ssd-vel, és i7/i9-cel. A nyelvek amikkel dolgozom, c#+vuejs és java+angular. Legjobb egy 15,6-16 körüli noti lenne, mert dolgozom, levelezőn tanulok egyetemen és otthon is dolgoznék vele. Amit néztem és tetszik az a MacBook Pro, valamint az Asus Zenbook Pro Duo (ez csak azért mert borzasztóan tetszik és kb a Mac szintjét hozza). Játék nem nagyon lenne max lol, csgo és overwatch, de ez nem lényeges. Leginkább munkagép lenne amit egyetemen is használok. A Macben nagyon vonz a hosszú akksi üzemidő és a kis súly meg a dizájn. Még egy érv a a mac mellett, hogy a régi céges gépem (Dell G3 2019) borzasztóan hangos volt minimális terhelés alatt is. Ellene szól viszont a c#-os fejlesztés miatti virtuális gép használat. Mondjuk ha nem windows specifikus dolgokat fejlesztenék, mint pl wpf vagy winform alkalmazás, hanem mondjuk asp.net vagy hasonló akkor nem szükséges vagy igen? Még soha nem volt semmilyen Macem, próbálni próbáltam már rokonnál. Egyedül iPhoneom volt 3 évig. Ha nem ez a kettő akkor mit ajánlanátok?

Előre is köszi a válaszokat!

Helló én nem régiben szereztem be egy macbook-ot ugyan ezen célból.
Bár jelenleg még csak nagyon tanuló fázisban vagyok (java, webfejlesztés, és később c),
és azt javasolnám neked is ami nálam is bevált.
2 gép, egy windows-os és egy mac rendszert futtató gép. Ugyanis sajnos a windows nem annyira stabil mint esetenként egy mac, valamint jó pár szoftver pl adobe termékek sokkal jobban futnak mac környezetben mint windows alatt. De csak, hogy legyen más példa is jelenleg Android Studio-t is használok mac-en és egy másik windows-os laptopon.
És az asus gépemen rengetegszer kifagy vagy csak simán lassú pedig nem egy rossz gép
(N551VW-FW254D), ezzel szemben ott egy mostmár 11 éves lapop és valamiért ennél ez a gond nem jelentkezik (Macbook 2009 Late). Persze vannak specifikus dolgok amikre nem jó ahogy te is írtad ezért is javasolnám a 2 gépes fejlesztői környezetet.
És én azt mondom, hogy mac-ből nem kell csúcskategória egy 2012-es vagy max 2015-ös elég lenne és ami marad pénz abból esetleg összeraksz egy asztali windows pc-t.

Igen windowsos gépem biztos lesz mellé otthon amin játszok, de munkára kellene valami. Sokszor utazunk le vidékre (kb minden hétvégén) rokonokhoz és akkor jól jönne egy gép amin tudok dolgozni ha úgy van.

Akkor annyi kompromisszumot kell kötnöd hogy valamit csak a windows-os gépen tudsz csinálni vagy teamviewer-el távolról. Mert én a mac-et ajánlanám mert stabilabb és jobban is futnak a szoftverek rajta. Valamint nem kezd el indokolatlanul rendszert frissíteni ami a windows-nál felvethet gondokat (elszáll esetleg a melód mentése stb).

Igen én is afelé hajlok inkább. Vagy virtuális gépen futtatok egy windows vagy a bootcamp programjával varázsolok rá windowst is. :smile:

Utóbbit nem ajánlom, de a virtuális gép lehet egy megoldás.

1 Like