Növekvő árak GTX 1060 80k->130k Ft - De miért?

sziasztok …valaki tudja miért mentek fel a 1060 an árak az egekbe ? 80 ezres kártya most mindenhol 130…

2 Likes
3 Likes

Az AMD vonalat (ráadásul a használtat) néztem pár napja, hasonlóan nevetséges árak vannak. Van aki azt állítja, hogy a bányászás miatt felvásárolták mindet. Lehet, hogy igaz. Az nVidia árak gondolom követik az AMD-t vagy fordítva, a lényegen ez nem változtat. Ennyi pénzért csak bányásszanak nyugodtan. Amikor leül a dolog, majd megint kettőt adnak egy áráért. Azt a fél évet ki kell bírni. :wink:

4 Likes

én nem igazán láttam olyan 1060GTX-et ami 80 ezer volt és most 130. mondanál egy pontos típust? én átlagosan 10-20 ezer ft közti emelkedést láttam. azt se minden kártyánál. amit te írsz azt biztos elnézted a memóriát meg a verziót.

Asus 6 gb-is tényleg 120 fele mozog 80-ért meg a 3 Gb-osok voltak

mindenhol minden kártya ára megszaladt a bitcoin bányászat miatt, borzasztó mennyiségben vásárolnak fel, több a kereslet mint a kínálat ezért nyilván megemelték az árakat, hisz az a cégeknek hatalmas profit. sajnos meg kell várni míg ez lecseng, addig használtan találni valamit vagy várni.

A bitcoin bányászok miatt megy fel

2 Likes

Áhh a használtaké is arányosan nőtt! Talán belefuthatsz olyanba aki nem követi a trendeket, de ahhoz eléggé résen kell lenni.

https://iway.hu/termek/asus_ph_gtx1060_3g_videokartya/107899

igen, okosan kell körülnézni meg úgy is cselekedni. nekem is megfordult a fejembe hogy eladom a gépet, úgy is kell a pénz, veszek valami olcsó thinkpadet aztán ha megvalósítható árban mozog minden akkor összerakok egy új gépet magamnak.

1 Like

Talán ez már válalható ár (még nem vettem a hirdetőtől, de egy próbát megérhet, pozitív értékelései vannak)

Most vettem bontatlan Zotac 6gb 1060 65 ért… pedig majdnem feladtam a kartya kereset es valami kisebbet vettem volna, nagyon mázlisnak erzem magam, az ur felrakta a hirdetést este 10p mulva megláttam másnap el is hoztam😅

2 Likes

grat, 65ért 1 hónapja is jó ár lett volna érte

Amugy igen, a temahoz kapcsolódóan viszont: amd nek is problema hogy a célközönséget a gamereket elveszti, es e helyett a banyaszok felvasarolnak mindent, az nvidiavak azt tevezik, es mar csinaljak is, hogy külön bányász kartyakat csinálnak a meglévő alapokon, tehat passgiv hutes, kimenet nélkül olcsóbban remélik balancolodik majd a helyzet de meglatjuk

Nyár végére kb összeszedi magát a vga ipar és pótolja a hiányt. Ha nem életbevágóan sürgős csak ki kell vágni amíg megint sokan buknak bele a bányászásba és lecseng az egész hisztéria.

1 Like

Szerintem az amd-nek túl kockázatos úgy igazán felülni egy ilyen hullámra, mert véletlen még a parton vergődve végzik.

https://m.prohardver.hu/hir/sapphire_rx470_rx560_mining_vga.html :slight_smile:

1 Like

Jajjj anyám…

Az ám, főleg annak tekintetében hogy ezek semmit nem fognak javítani a VGA piacon.

Nincs rajtuk videokimenet, így esetleges mining használat után (értsd akkor adja el mikor már nem termel semmit), effektíve nulla re-sale értéke lesz egy ilyen bizbasznak a megnyirbált garanciális feltételek miatt pedig még kevésbé lesz szimpatikus vételre.

Két szék közé a semmibe…

1 Like