NZXT 340 Elite + Kraken elhelyezés


#1

Sziasztok!

Új építésű gépembe egy 9600K-s procira szeretnék valamilyen Kraken hűtést tenni. Egyelőre nem szeretném kihajtani belőle a lelket, de az idő múlásásval ha esetleg szükség lesz rá akkor kaphatna nagyobb terhelést. A kinézett NZXT 340 Elite házban a duplaventis raditáronak csak elöl van hely, amivel az a gondom hogy ha itt fújom kifelé a levegőt akkor nem használom ki a porszűrőt és hátulról a szűretlen levegőt fújom át a gépen. Ha itt befelé szívom akkor a hidegebb levegőt melegítem fel és úgy fúljom rá a videókártyára ami szintén nem tűnik túl hatékonynak. Az lenne a kérdésem, hogy működhet-e az ha az egyik 1 ventillátoros Krakent veszem meg és hátra vagy fentre szerelem be hogy az elöl megszűrt és hideg levegőt tolja ki a radiátoron keresztül hátra vagy fel. Vagy van valahol egy hiba a gondolatmenetemben és van valami más megoldás? Előre is köszönöm a segítséget.


#2

Vagy van hiba vagy én nem értem.
Legegyszerűbb: elől szív, hátul és/vagy felül kifúj. Ez a legegyszerűbb áramlási irány. Nem kell itt szűrttel, hideg-meleggel foglalkozni.


#3

Túlgondolod.

Nyugodtan tedd be előre szívóként a 2 ventit. A radiátor nagyon ritkán lesz kézmelegnél melegebb, talán 1-5 fokot ha dob a videokártya hőmérsékletén, ami kb semmi.


#4

Pontosan úgy van ahogy az előttem szólók is leírták.

Elől intake-el beszívod a friss levegőt a radiátoron keresztül hátul meg felül meg kifújod és kész…amúgy is ez a leg optimálisabb elhelyezés a radiátornak.

Az S340 Elite pedig egyszerre nagyon jó és elég korlátolt case is. Fent ugye csak 1 fan mount van és azon sincs porszűrés ami a build flexibilitását gátolja.


#5

Köszönöm a válaszokat akkor ezek szerint nagyon túl akartam optimalizálni a dolgot.


#6

Valahogy úgy :slight_smile:

Amúgy Bitwit és JayzTwoCents is csináltak erről videókat és az első radiátor a leg optimálisabb ha az overall hőmérsékleteket nézed.