Nzxt Kraken X72 vagy Corsair H150i Pro?

Sziasztok!

Szerintetek mit érdemesebb venni i9 9900k -ra? Corsair H150i vagy Kraken X72?

Kraken X72-t jelenleg egy tizessel olcsóbban tudnék venni mint H150i -t.

Ventillátort cserélni a krakenen nem szeretnék, stock maradna rajta.
Van esetleg valami rossz tapasztalatotok a krakenekkel?
Valahonnan hallottam, hogy a pumpák elég hamar megadják magukat…
Oké 5 év gari, de jelenleg pont azért szorulok rá, hogy megvegyem valamelyiket mert bedöglött a masterliquid 360-om és 1-1,5 hónap a csere.

Előre is köszönöm a segítséget!

@Xeno
Tudomásom szerint a krakenek nem feltétlenül jók, én a corsairt venném.

2 Likes

Először is köszi az idézést @marcimine

Másodszor én egy Corsair H150i nagyon boldog tulaja vagyok egy 9900k-n több mint egy éve és teljesen megvagyok vele elégedve még LL120-as RGB Fan-ekkel is amik NEM radiátorra vannak tervezve (viszont annál inkább RGB-k :smiley: )

Kraken-el személyes tapasztalatom van szintén (még mindíg az fut a régi gépben a 6700k-n DE garanciás csere után ez már a 3-adik…)
Baráti társaságban mostmár mindenkinek aki csak Krakenbe fektetett az elmult 3 évben legalább 1x meghalt a pumpa. (Van akinem hozzám hasonlóan már 2x is :confused: )

Garanciás cserék ideje változó…jobb esetbe 1-2 hét de volt 1,5 hó is.

A maximum amit eddig bírta akárkinél ismerősök között az 2év 7 hó volt…

2 Likes

Köszönöm a segítséget! :slight_smile:

Érdekes mert fórumokon nagyon sokan dicsérik de akik szidják azok pont a pumpa miatt ahogy említetted is.

Akkor marad a corsair.

Kiváncsiságból, neked mennyire megy fel max terhelés mellett a h150i -vel?
Ha oc-zva van akkor tárgytalan mert nekem egyenlőre stock. :smiley:

Nem lárom még most sem értelmét a, OC-nak ezen a CPU-n HA nem render-re használod. Game nemtudja 100%-ig hajtani… (legalábbis 3440x1440-ben ahol én használom MESSZE a GPU a szűk keresztmetcet)

Melegedni NAH AZT FOG akármit teszel rá egy custom high performance waterloop-on vagy LN-en kívül :smiley: Nekem feltud kúszni 80°C -ig ami viszont ezeknél a CPU-knál terhelés alatt egyáltalán nem gáz… persze mondom; én LL120-as FAN-eket használok a radiátoron amik NEM erre lettek kitalálva alapból :slight_smile:

Helló.
A H150i pumpáját mennyire hallani?
Pumpáknak szokor lenni elektromos zaj,ennek van?
Alap venti hangos,érdemes cserélni?
Köszi.

Az alap ventik amik jönnek vele ML fan-ek amik HALKAK. Amúgy ez valószínüleg igencsak case függő, hogy mennyire hallod vagy sem a pumpát. Én személy szerint sem az NZXT H440-ben nem hallom a Kraken AIO,t sem a Lian Li O11 Dynamic-ban nem hallom a H150i-t.

Van még kérdés? vagy lezárhatom a topikot?

@Xeno Na megvettem a H150i -t. Hááát… nem vagyok vele valami elégedett. Mármint marha jó meg minden de szinte semmivel nem jobb mint a masterliquid 360. Talán 5-6 fokot számít max terheltségen. Ha visszajött gariból a másik akkor átgondolom melyik maradjon. :smiley:

Jó de mit jelent az az 5-6 fok egyáltalán és hol mozog a hőfokod? Plussz mire számítottál? :slight_smile:

9900k nem fog 20°-on futni :rofl: ez egy elég forrófejű CPU a leg ideálisabb esetben is. A 80°C-85°C max terhelés alatt nem kirívó és teljesen megszokott.

1 Like

88-89 helyett 80-83 :smiley: Sose vártam tőle 20 fokot, de azért egy 75 -ön megfoghatná ez a csodadarab ha már elkérnek érte 58 ezer magyar forintot :smiley:

Ott más problémád is van nemcsak a cooler valószínüleg … milyen Case-ben van? Hány venti? Merre fújnak kifele? Befele? A Radiátor hol van? Elől? Fent? No meg mire van állítva az AIO? Silent? Performance? Extreme?

  • Milyen pasztát használsz? Én pl. alapból cseréltem Thermal Grizzly-re és kukáztam a gyári pasztát.

DE mindemellett a 80-83°C a 9900k-nál terhelés alatt még mindíg teljesen normális. Meg kell érteni amit már leírtam feljebb is; a 9900k egy FORRÓ CPU. A 80°C+ teljesítménypróbáló alkalmazásoknál aztjelenti, hogy nem is izzad. Ez persze az Intel technológiai lemaradásának okán alakult így… ha lementek volna gyártási méretben akkor a hőfokok is jobbak lennének.

Garantálom ha kivennéd a CPU-t és a lid-en megpróbálnád megpörgetni, úgy pörögne mint állat… a legtöbb ugyanis messze nemlett lapos. Ha nem zavar a garanciavesztés akkor simán egyenesre lehet csiszolni csak kell egy pár igen finom csiszolópapír…ott nyerhetsz akár még 6-8°C-t.

1 Like

NZXT H440-ben van fent. Elöl 3 venti fúj be, fent a radiátoron át ki, illetve hátul van a gyári 14 cm -es ami kifelé fúj.
Az AIO a corsair iCU szoftverén balanced-ra van rakva, viszont az említett hőfokokat Extreme beállítás mellett produkálja.

Pasztát Noctua NT-H1 -et használtam rá.
A Thermal Grizzylről már olvastam, lehet, hogy megpróbálkozom vele hátha számít még pár fokot.

Ott azért még nem tartok, hogy csiszolgassam, ha ennyire meleg akkor ez van. Megfőni nem fog, 85 -ig még jó, gari meg van rá kiterjesztve összesen 6 évre. :smiley:

Jó az a noctua paszta, de ahogy @Xeno mondta, ez egy hőerőmű processzor, nem nagyon tudod hidegebbre hűteni semmivel. (De folyékony nitrogénnel, vagy egy ipari fagyasztóval.)

És, ha mindenképp akarsz nyerni még pár fokot, azt kb így tudod csak megtenni. Egyébként hardveraprón van egy fickó, aki vállal delid-et 9es szériára is, és azzal tudsz nyerni még néhány fokot, (de itt se olyan sokat, a forrasztás miatt.) ha gondolod, azt majd linkelem.

1 Like

Jah… H440-ben felejtsd is el, hogy jobblessz. Nem rossz ház DE i9-et nem építenék bele… nekem a 6700k van abban…ismerem :slight_smile:

Köszönöm, folyékony nitrogén és ipari hűtőkamra is van a cégnél úgyhogy majd bepróbálkozom. :rofl::rofl::rofl:

Örök hálám ha belinkeled. :smiley:

1 Like

@Xeno Neked miben van az i9?

https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/hsz_1-50.html
A posztban mindent leír a fickó, és változó, hogy milyen helyszínen (városban) vállalja.
A kommentek alapján nem lehet egy nagy link alak.
Egyébként @Xeno gépéről van poszt egy konfigos témában, abban minden infot megtalálsz róla.

Megnézheted itt.

Azóta persze még változott…
DE feltéltenül a Lian Li O11-Dynamic-ot sem ajánlanám másnak. Remek ház…SŐT az egyik legjobban kinéző case jelenleg is (szerintem) de ha pl. az airflow-t nézzük akkor az Air verzió sokkal előnyösebb.

1 Like