OASIS vagy univezum szimulátor

Sziasztok! Szeretném a véleményeteket kérni a következő dologról: van ugye az OASIS (a Ready Player One című könyvből, egy VR univerzum rengeteg bolygóval és borzasztó sok lehetőséggel), és az az álmom, hogy valahogy megcsináljam :smiley: Nagyon nagyon sok ötletem van hozzá, jelenleg a második füzetemet írom tele csak azzal hogy mi lenne benne. Jelenleg még kb egy hónapig 17 éves vagyok és programinfóra megyek egyetemre. Szerintetek van esélyem vagy jó ötlet? :smiley:

3 kedvelés

Én személy szerint nem ismerem sajnos, de lehet, hogy elolvasom majd, mert érdekel. Viszont ha ez a célod, akkor mindent tegyél meg annak érdekében, hogy sikerüljön. Szerintem bármit meg lehet csinálni, szóval, hajrá, hajrá!

1 kedvelés

@mr_Peterson kösz szépen! :smiley: örülök hogy így látod. szerintem mindenképpen olvasd el mert zseniális :3 Még a srácoknak is megvan egy példány ha jól emlékszem :smiley:

2 kedvelés

Pontosan mit is szeretnél megcsinálni? OASIS nekem új volt, de ha jól látom ez egy scifi könyv egy jövőbeni sztori, ahol van egy ilyen nevű MMORPG játék, amihez a népek csatlakoznak?

Egy hatalmas virtuális valóság, hasonló a No man’s skyhoz csak nem random generált bolygókkal hanem előre leprogramozottakkal, és határozottan nem annyival. Űrbéli túlélő mmorpg :smiley: normális űrhajós pvp csatákkal meg aszteroidákba vájt bázisokkal :smiley:

Én amikor fiatalabb voltam, nagyon sok játékot terveztem meg papíron, amik ott is maradtak. Ennek a legfőbb oka a következő:

Egy mai mechanikával rendelkező játékot megcsinálni nem egy egyszemélyes feladat - tök jó, ha vannak ötletek (nagyon sok “triplaás” címnél pont ez hiányzik szerintem), de ugyanilyen fontos, hogy legyen valaki, aki a grafikai részéhez ért, mert az nagyon sok meló. Minden kis mozgást leanimálni, a házakat különböző stílusúra megcsinálni (hogy ne ötféle ismétlődjön a városokban) - ehhez szerintem legjobb esetben is minimum négy-öt ember kell. Szóval én azt mondanám, hogyha az ötletek elértek egy olyan szintet, amikor már látod a dolog vázát, akkor keress magad köré embereket - például majd a programinfón :slight_smile: Persze egyedül is bele lehet vágni, csak akkor jó eséllyel az unokáid is már iskolások lesznek, mire elkészül :smiley:

2 kedvelés

Star Citizen-t ismered? Ha elkészül nagyjából hasonlítani fog a te elképzelésedhez. :slight_smile:

@mice0007 igen, tervezek, lehetetlen lenne egyedül megcsinálni:D

@SutkeXD nem ismerem de lehet ránézek majd ha ráérek, köszi :smiley:

Ha meg van minden a technikai megvalósítást kivéve. Tehát tényleg nagyon részletesen kidolgozol mindent akkor meg lehet próbálni felvenni a kapcsolatot játék fejlesztőkkel, ha nem is legnagyobbakkal, de lehet látnák benne ők is a fantáziát. Én biztos megpróbálnám ezt az utat járni veszteni való nincs igazából.

1 kedvelés

@rageee002 Na pont ez az amit nem szeretnék. Ez valszeg soha nem fog megtörténni :smiley: inkább irogálom egyedül a kis programot saját magam vagy inkább segítséggel amíg az unokáim felnőnek minthogy odaadjam egy cégnek… veszteni való annyi lenne hogy az már biztos nem az lenne amit én eredetileg kitaláltam. De azért köszi a tippet :smiley:

Viccet félre téve… Tanulj meg fejleszteni, addig dolgozz az elméleten a programhoz, ha már minden megvan fejben, kezdj el látványos terveket készíteni, animációkat, stb, és irány valamelyik kickstarter szerű dolog, aztán ha a nagyérdemű rápörög, össze tudod hozni a csapatot és meg tudod csinálni.

2 kedvelés

Pontosan ez a terv, igen :smiley: az egyetlen dolog amitől félek hogy valaki megcsinálja előttem mert igazából minden eszköz megvan már hozzá majdnem :confused:

ezért kell rákészülni nagyon a kampányra, hogy amikor kilépsz a “fényre” és bejön a pénz, amit kalkuláltál rá, onnantól mindent bele ütni a dolgot és mielőbb tető alá hozni a dolgot. Két tanács, szerintem sem a Star Citizen, sem az Elite stratégiája nem túl jó…

egyiknél ugye folyton az az érzés, hogy soha a büdös k*rva életben nem lesz kész, nagyon pénzszedés szaga volt és iszonyat nehezen jönnek ennek ellenére az egyes legó kockák hozzá és még mindig csak nagyon kis szegmense próbálható ki

a másik meg kvázi előtört a semmiből, nagyon hangoztatva hogy mekkora királyság meg univerzum meg csillió csillag, aztán egy óra játék (?) után megesz a penész az unalomtól. Most, több évvel a kiadás után is… pedig azóta toltak bele egy “csomó” kontentet… biztos elvész a sok csillag között :smiley:

3 kedvelés

Mindenképp meg fogom lesni őket, és nagyon sok kutatást kell csinálnom, de még odébb van mire én fényekbe lépek ki meg dől a pénz :smiley:

1 kedvelés

Azt a q… Az igen, nyomassad neki, látom komolyan gondolod és készülsz rá, respect! (O.o) :wink:
Amúgy Elon Muskék már agyimplantátumon is dolgoznak, szóval ez többek közt azt is jelenti hogy valós Mátrix VR úton van! :slight_smile:
Csak ne Mortal Kombatot játszink benne ill ne legyel belőle Evil Within! :smile:
Amit én kifejezetten ajánlom, az az hogy soha ne add fel! Úgy is értem hogy folyamatosan adj hozzá tartalmat majd, legyen ez életed munkája! S a végén minél nagyobb és összetettebb, tartalmasabb világot hadj magad után! :wink:
Szóval ahogy tellik az idő minél Mátrixosabb élethűbb, fejletteb és nagyobb lesz a világod! :slight_smile:

3 kedvelés

Köszi szépen, ez a terv:D
Na az mondjuk nagyon beteg :0 durva lesz

2 kedvelés

@flameblower még aktuális az ötleted?

2 kedvelés

@kaldis12 még bőven :smiley: igen, majd cdak pár év múlva fogom elkezdeni mert jelenleg nem állnak rendelkezésemre eszközök. Miért? :smile:

1 kedvelés

Szívesen elolvasnám :slight_smile:

1 kedvelés

@kaldis12 A terveket? :smiley: