TheVR Fórum

OBS: a "Kijelző felvétel" nem működik

OBS-t használnék a laptopomon videók készítésére (nem játék). A legfontosabb lenne, hogy a monitoron történteket is fel tudjam venni, de ha beteszek egy “Kijelző felvétel”-t a jelenetbe, nem mutat semmit (sötét).
Tud valaki segíteni egy “IT-laikusnak” (vagyis nem túl szaknyelven)?

Próbáld másik profillal, bár a screen capture-nek működnie kellene.

Megpróbáltam. Így sem megy. :slightly_frowning_face:
Mintha valami kompabilitási problémám lenne. (?)

Milyen monitorról van szó, milyen beállításokkal és milyen csatlakozási típust használsz (hdmi, vga, minidisplay, etc…)?

Ez egy Lenovo notebook (G510).
Egyszer már futott rajta, de a Windows frissítés óta nem megy.

Sziasztok! van egy kis problémám az obs-ben kijelző felvételt adok hozzá nem jelenik meg semmi sőtét a kép és ha böngészőt szeretnék hozzá adni az is fekete kép semmi nem jelenik meg ! aki tud segíteni meg köszönöm esetleg beszédbe is tudna annak őrülnék itt a discordom: Lioric#2912

Sziasztok!
Én is ppont ezzel a problémával bajlódom… Nekem egy ROG strix scar III g531gv laptopom van és pontosan ugyanez megy… Ha másik monitort használok pluszba akkor annak a monitornak a felvétele teljesen jól működik a , ám a laptop kijelzőjén valamiért nem. Továbbá még abban is szeretnék segítséget kérni, hogy az miért lehet, hogy a windows beállításaiban a képfrissítésre vonatkozó két opció az 48 és 120 hz? Ugye a kijelző 120 hz es szóval az utóbbit azt megértem a kérdésem az inkább az, hogy miért nem 60 hz van a 48 hz helyett? Nem vagyok egy nagy tech mágus, ez szerintem a kérdééseimből ki is derült, de nagyon örülnék ha valaki tudna sesgíteni mind az OBS mind pedig a képfrissítéses kérdésem terén.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de köszi ha elolvastad :slight_smile:

Windows+G és ott elindítod a felvételt.

Általában sok gondot szokott okozni, vagy inkább anomáliát, ha nem rendszergazdaként van indítva az OBS. Tudom, hogy rendszergazda a fiókod, de akkor is… jobb egér…futtatás rendszergazdaként.
De ez csak egy tipp, de sokszor ennyire egyszerű a megoldás.
Látatlanban ezt nézném meg elsőnek.

Ha pedig játékot akarsz utána felvenni akkor vissza kell állítani mindent. De ha pl ki van kötve a gép külső monitorra akkor nincs ilyen gondod, mert úgy csak az nvidia megy

A videóban látható módon sem sikerült orvosolni a problémát. :frowning:
A rendszergazdaként futtatást pedig már próbáltam régebben, de most sem jött be.

Itt kell még energiatakarékosra állítani:

Köszönöm szépen, működött!!!
Köszi :slight_smile: