Ocolus Rift A Gépemen

Sziasztok ! Szeretném a tapasztaltabb rifteseket kérdezni hogy a gépemen menne e élvezhető minőségben legalább az ocolus rift. Íme itt lenne a bulid:

Ryzen 5 1600
8 giga ram 3200 mhz
gtx 1050ti 4 giga

Válaszotokat előre is köszönöm szépen

Én azt mondanám, hogy a 8 giga ram az karcsú pár játékhoz. Volt ami el sem indult, eleve keveselte a memóriát, vagy kicrashelt, de a java része ment 8-al is. A procidról fogalmam sincs, mit tud én egy i5-4590 et használok. A videókártya kezdetnek megteszi, nekem is egy gtx 960 van és van ami eléggé kompromisszumos. Be lehet vállalni vele a riftet, de upgrade mindenképp javasolt, én is tervezek amint lesznek kártyák elérhető áron. Talán a paranormal activity volt, de nem emlékszem pontosan, ami keveselte a videó memóriát és nem akart elindulni, a +8 giga ram vásárlása után az is elindult, mert kapott belőle a vga memória is.
De nem beszélek félre, ha a procid jó (nem tudom véleményezni) be lehet vállalni a riftet a configgal, de hosszú távon elkél a VGA upgrade és egy +8 giga ram is javallott. Viszont vannak játékok amik így is szépen futnának.

1 Like

Köszönöm a választ!

Az Oculus által javasolt minimum követelmény alá nem érdemes menni.

1 Like

Heló szerintetek birná a gépem a Ocolust Amd Fx™-8300 Eight - Core processor 3.30GHhz 8Gb memória Nivida Geforce Gtx 1050 Ti Windows 10 64 bit ha vamait ki hagytam sorry :smiley:

Necces. A processzorod teljesítményével nemigen vagyok tisztában, de az biztos, hogy a videókártyával a játékok 99%-a 45hz-en menne. A 8gb ram is éppen határeset, számítani kell rá, hogy sokszor crashelnél, amiért elfogy a virtuális memória, főként a steamvr játékokban, mivel ha steam vr játékot futtatsz, megy az oculus program, a steam és a steamvr, valamint a játék.
A The Lab például rendszeresen kidobált 8gb rammal, volt ami el sem indult.
Megveheted a riftet, de vga és ram upgrade-del számítanod kell, ha jó élményt akarsz.