Ocolus Rift hitelre


#1

Üdv. Egy olyan kérdésen lenne hogy szerintetek mikor jön el az idő amikor lehet majd hitelre venni egy Riftet vagy htc-t? 220+k-t nincs lehetőségem egyben kiadni sajnos de gondolok itt egy 1-2 éves havi fizetéses futamidőre az már bele férne a keretbe. Manapság minden nagy áruházba foglalkoznak ilyennel 0%thm stb. Gondolom sok ember van úgy vele mint én hogy szeretne magának egy vr headsethet de nem engedheti meg magának egybe a 220 ezres kiadást. Egy kicsit hosszú lett bocsi. Köszönöm elöre is a válaszokat.


#2

NE! Ne vegyél hitelre VR-t, soha!
De tényleg, ha most nincs 220-ad rá, akkor ne is költs az első szériára, nem éri meg.
Majd a második generáció, amikor nem lesz pixeles a kép, vezeték nélküli lesz a headset és a használható tér is nagyobb lesz, és még olcsóbb is.
Türelem, ha nagyon ki akarod próbálni, egy PlayIT-en nézd meg, vagy egy cégnél.


#3

Ha egy tanácsot adhatok a hitelt minden területen kerüld el. Jól hangzik, hogy csak havi X összeget kell fizetni de egy idő után annyira az ember fejére nő, hogy elképesztő. Inkább gyűjts, vállalj plusz munkát és egy nagyobb lélegzetvétel után egyben fizesd ki és akkor nem kötöd magad évekre valamilyen céghez pénzügyileg.


#4

Értem köszön a választ. Várok vele akkor hát ha le megy az ára idővel.


#5

Sokkal lejjeb nem fog menni az első széria ára, a második generáció lesz a jóval olcsóbb, ami kb 2018 év végén, 2019-ben jelenhet meg.
Nem utolsó sorban, ha az eszközre nincs keret, az azt meghajtó gépre van?
Mert nem olcsó az sem.


#6

Igazuk van ne vegyél hitelre semmit , én gyári munkás vagyok ( pék ) most cseréltem komplett gépet.
Össze tudtam apránként a pénzt , nem volt könnyű de azért nem csak vajas kenyéren éltem.
Volt már jó pár hitelem most nincs semmi és megfogattam nem is lesz , hidd el elég jó érzés.
Kicsit eltértem a tárgytól de ne ne ne hitelt ne.


#7

Csatlakozom a fentebb szólókhoz. Ne menj bele egy hitelbe.
Tegyél félre havonta X összeget (amit pl. hitelre is fizetned kellene) és légy türelmes!
Az árak lejjebb fognak menni, jön az új változat, lesz másik gyártó stb. bármi lehet közben.
Amúgy meg ha összejön a pénz mindenképp nézz körül vásárlás előtt honnan a legolcsóbb. Mert amazon.de-n jelenleg 400 Euró a Rift + Touch.
A most kijövő AR+VR megoldások meg még olcsóbbak lesznek. Bár a kontrollerük szerintem nem olyan jó, ezt ki kell próbálni.


#8

.Ha szeretnél vanni vr-t , inkább dolgozz, összejön a 200k hamar.


#9

Azt meghajtó gépen szépen apránként össze szedtem azzal nincs gond. Ismerös infó boltos régi vga rápotlás stb el értem így egy bizonyos szintre nem egy erőmű de elég kell lennie.


#10

27 vagyok dolgozok már jópár éve de sajnos nem egy jómódu családba szűlettem így nem olyan egyszerű 30 40 ezreket félre rakni.


#11

Mi lett végül a konfig?

Ettől függetlenül is, szerintem felesleges most már belefektetned 4-500$-t az első generációba. Várj a másodikra :slight_smile: jobban megéri.


#12

Értem akkor várok vele. Nem azzonal akartam venni csak érdeklődés képp raktak fel a kérdést.


#13

I5 4460 3.2ghz 16gb ram gtx 1060 6gb nem egy erőmű de elégnek kéne lennie.


#14

Elvileg elég lehet, a CPU lehet szűk keresztmetszet, de a 1060-al nem lenne baj.


#15

remelem nem 99es szuletesu vagy es ugy irtad ezt…


#16

81-es ha nagyon akarod tudni.


#17

Igen azt tudom hogy nem egy mai proci de full hd be játdzani még bőven elég 1060 al azért is nem nagyon goldolkodok cserébe egyenlőrem. Amugy dk2 vélemény elég emberi áron be lehet már szerzni. Tudom hogy a fiuk is beszéltek egy HH ba hogy elveszíti a támogatotságát frissítés játékok nem támogatják stb de azért még régebbi játékokkal lehet játszani vele. Kisseb felbontás elavult technologia az újhoz képest de 40 körül lehet találni már ebayn. Jobb mint egy 5k-s mobil vr headseth próbáktam párat hát el lehet vele szórakozni de annyi.


#18

DK2-t ne! Nincs hozzá se szenzor se touch. Nem tudom hány játék támogatja még de nem lehet túl sok. Touch nélkül meg kb. annyit ér mint egy mobil headset. Nekem van Gear VR-om S7-el, azzal kezdtem amikor nem lehetett még itthonról beszerezni a Riftet. 1-2 hónap alatt úgy untam meg, hogy le is mondtam a Riftről is. Pedig rajtam kívül kevés olyan ember van aki ennyire vágyott a VR-ra mint én. Konkrétan megbántam, hogy megvettem. Ok, hogy van egy jó androidos telóm de semmi szükségem S7-re. Amire amúgy használok egy telefont, bőven elég lenne egy alsó kategória. És persze még márciusig fizetem a részleteit a Telekomnál… pedig lassan 2 éve volt.

Aztán egyszer valaki invitálására elmentünk kipróbálni a VIVE-ot. Na a köv. héten már rendeltem is a Riftet és azóta nem nagyon volt olyan nap, hogy 1-2 órát ne lett volna rajtam. De volt olyan, hogy 10-et simán :slight_smile:
Ne kapkodd el és főleg ne szórd el a pénzt félmegoldásokra! Szerintem.


#19

Oké köszi a választ akkor jegelem a dolgot egy időre és gyüjtögetem a pénzt ahogy tudom.


#20

Az lehet, hogy lesz új rift, valószínű magasabb felbontással stb, de hogy ennél olcsóbb lesz azt kétlem, plusz ha magasabb felbontás, a gépigény is nagyobb lesz, ami most se kevés :smiley: Valószínű a cv1 is kompatibilis lesz az új tartalmakkal majd.