TheVR Fórum

Oculus Home vs Steam

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Steames és az Oculus home-os játékok között van performance ill. verzió beli különbség? Azért érdekelne, mert steamen gyakrabban vannak akciók, viszont erősen a minimum VGA-val tolom és nem tudom, hogy steamen is ugyanazt az sdk-t használja-e a rift és van-e ott is a rásegítés a vga-nak, mint ha simán az oculus home-ban nyomom és nem a Steam VR-ral. Természetesen a RAM használat nagyobb, mivel a steam is megy olyankor.
Előre is köszi!

Szia!
Igen, valószínűleg van. Többször is olvastam kommentekben, hogy a Steames és az Oculus verziót ugyan abból a játékból nem egyszerre frissítik vagy épp ki is marad valami update. A VIVE/Rift rivalizálás miatt lehet, hogy valamelyiknél esetleg visszafogják a frissítéseket.
Amúgy meg Onwardban megfigyeltem ahol ugye el lehet indítani SteamVR és Oculus verziót egyaránt, hogy SteamVR-on keresztül kevesebb az FPS Riften.
Szóval Oculus storeból vett játék szerintem jobban fut Riften de Steamen naprakészebbek lehetnek a frissítések azoknál a játékoknál amik eredetileg VIVE-ra jöttek ki.

1 Like

A Technolust pl. csak Oculus storban támogatta a Touch controllereket, a Steams verzió csak xbox kontrollerrel ment. Már amíg Steamen lehett kapni mert valamiért kiszedték onnan.

1 Like

Megvettem 3 játékot steamen 50%-os akcióban, szerencsénre szépen futnak, úgyhogy nem okozott most gondot. Csak ugye steamen nincs elállási lehetőség, ugyhogy becumizhattam volna akkor :smiley:

Vásárlástól számított 15 napon belül maximum 2 óra játék idő, ha ezeket nem lépted túl, akkor lehet refound-ot kérni.

Lehet régen volt, már nincs. Kosárnál amikor rámész a vásárlásra, be kell pipálni, hogy elfogadod a valve vagy nem tudom pontosan milyen irányelveket, és hogy kimondottan lemondasz az elállási jogodról, ott van olvasd el. Ha meg nem pipálod be, nem lehet vásárolni.

Visszalehet igényelni. Minden probléma nélkül!

“A Steam visszatérítési ajánlata a vásárlást követő két héten belül, kevesebb mint két órányi használati idő esetén, a Steam áruházi játékokra és szoftverekre vonatkozik. Alább látható egy áttekintés arról, hogyan működik a visszatérítés más vásárlásfajtáknál.”

https://store.steampowered.com/steam_refunds/?l=hungarian