TheVR Fórum

Oculus quest streaming?

Sziasztok! Youtube-on láttam pár videót ahol shadow gaming-el stream-elik a játékokat virtual desktop-al quest-re, kérdésem annyi lenne hogy ez mennyire kivitelezhető Magyarországon, mivel itt nem érhető el a szolgáltatás. Esetleg van- e alternatív megoldás?
Válaszotok előre is köszönöm!

Nem tudom pontosan mit szeretnél.
A gépeden lévő játékokkal játaszani úgy, hogy a Questen láss egy nagy monitort amin fut a nem VR játék
vagy
a PC-n meglévő VR játékokat szeretnéd Questen is játszani?
az első esetben a bigscreent javaslom
második esetben várj egy kicsit és novemberben jön az Oculus Link és egy USB-C kábellel teljes értékű PC headset lesz a Questből.

A második opció esedékes nálam, viszont én nem a saját pc-men szeretném futtatni, hiszen az bőven nem vr ready, sőt igazából egyik modern játékot sem tudná futtatni normal beállítás felett, hanem egy cloud gaming server-ről, csupán arra lennék kíváncsi melyik felelne meg, hiszen a shadow szervere távol van, ezért egy másik opció érdekelne amin futtathatóak vr játékok és a virtual desktop sidequest stb.

Értem. Hát nekem Rift S-em van, nem Questem így ilyesmit nem próbáltam de szerintem esélytelen.
Már az is gond, hogy a saját gépedről Wifin menjen át az adat ezért lesz jó (jobb) a kábeles megoldás. Viszont ha eleve távol van a streamelő gép az még további késést okoz. Elméletben megvalósítható lehetne de olyan késéssel amit senki sem fog vállalni. Rosszul létet okozna és az élmény sem az igazi. Bár a VR-hoz kívánt felbontás és FPS kominációja nem biztos, hogy kihozható a jelenlegi lehetőségekből. Itt a hardver nem azért kell, hogy izmos legyen mert szép a játék hanem, hogy meglegyen Quest esetében a min. 72 FPS állandóan 1600p felbontáson.

A local gép és quest 5ghz-en egész jó, viszont a streaming valóban ad hozzá latency-t