TheVR Fórum

Oculus rift cv1 2020?

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, rég óta vagyok egy rift re most van lehetőségem beruhazni. Meg éri meg a cv 1? Olvastam kontrakat összehasonlítást az S el szemben, hát nemtudom. Ti mit mondtok? Én személy szerint a cv 1 et választanám, 50ezerrel beljebb lennék. Ha nem éri azt választani miért nem?
Válaszokat előre is köszönöm

Hibátlanul működik a CV1 is. Nyilván az S fejlettebb pár szempontból.
A kijelző képe kb. 1,5x jobb az S-nek a felbontás is valamivel jobb 1200p vs 1440p de nem csupán emiatt hanem az OLED vs LCD azaz 2 subpixel pentile vs 3 subpixel rácsos elrendezés miatt.
Az S-hez nem kell szenzor, bárhol megálhatsz a lakásban (ameddig a kábel elér) és működik.
Viszont a hangszórója nem valami jó mindenképp kell egy füles ráadásul olyan ami a fejpánt mellett el is fér.
Szóval ha nagyon szűkös a keret akkor esetleg megérheti de akkor csak 100e Ft alatt vegyél - gondolom használtra van lehetőség.
Ha viszont van pénz csak “jó lenne másra is” akkor az S-t válaszd.
A CV ellen szól még az, hogy nem kapni hozzá pót alakatrészeket. Kábelt, szenzort, touch controllert. Ezekből ha bármelyik elromlik,gyakorlatilag kuka az egész, márpedig ha forgolódsz akkor a kábel törhet, ha sokat használod (> 1000 óra) elkophat a touch joystickja és 2 szenzor nem elég hozzá sajnos. Harmadikat meg nehéz találni hozzá és plusz költség is és akkor már nem is lesz olyan olcsó.

100alatt lenne a cv1, alkatrészeket meg kábelt stb ebayen láttam hogy lehet hozzá még rendelni, lenne pénz az S re is csak igen kicsit fáj a szívem 150ezreket adni érte. A fekete ami szürke az S Ben mennyire zavaró? Ha valakinek van eladó egyébként akár cv1 akár rift s szívesen meg hallgatom ki mennyit kérne érte és hol heyileg
:grin:

A szürkét eddig 2 játékban találtam zavarónak. A Vader Immortal és a The Forest voltak. Ez utóbbiban csak lent a barlangban. Vaderben meg az elején a börtön cellás résznél. Másban nem. Az új VR Valking Deadben direkt kipróbáltam a CV1-et is (mert még megvan) gondoltam az éjszakai temető biztosan jobban néz ki OLED-el de nem. Rift S-ben is teljesen jó volt és a szebb kijelző miatt mindenképp az S-ben folytattam. Ahol nem full sötét vagy gyéren megvilágított helyen kell lenni ott a fényesebb dologhoz képest már elég feketének látszik a környezet.
Amúgy a CV1 sem full sötét mert kap egy alap “elővilágítást” amitől szintén kissé szürke lesz de tény, hogy kontrasztosabb.

Értem, hát köszi szépen a válaszokat.
Cv1 tol esetleg te meg válnál egyébként?
Van ki nézve egy rift s, viszont ha esetleg te meg válnál tőle, és megtudunk beszélni egy árat rá, lehet elég lenne egyenlőre a cv1 nekem bele csapni a vr világába, és az itteni közösségbe hamarabb bízok minőségileg és termék állapot ügyileg

Árajánlat kérése a fórum topicban tilos, kérlek ezt a beszélgetést privátba beszéljétek le.

Okés neharagudj