Oculus Rift - gépigény

Intel Core i5 6500 CPU 3.20 Ghz
8GB Ram
geforce GTX 1060 6GB

Ez van a gépemben. Tapasztalataid alapján milyen grafikai beállításokon futnának el Riften a játékok.
Pl. Robo Recall, Super hot. stb…

1 Like

Max beállításokon el kellene futnia mindennek.

1 Like

Szerintem is. Nekem RX 480 Rog Strix van és az összes eddigi általam próbált vr játékot tökéletesen viszi.

1 Like

Köszönöm, az király lenne. Április elején tervezem megvenni a rift+touch-ot az Oculus honlapjáról.
Ausztriába szeretném rendelni, azt írja az oldal hogy 2-4 nap a szállítás remélem így is lesz majd. :slight_smile:

2 Likes

Az Nvidia Funhause azért megtréfánlná, mivel a fullhoz 1080 SLI kell! :laughing:

Az mondjuk azért egy kicsit szánalmas…
Pláne, hogy az Nvidia adta hozzá a nevét… Illett volna olyan portot készíteniük ami egy darab autó-árban lévő csúcskártyájukon is elfut…

Tapasztalatból tudom, hogy nincs szükség Full-os beállításra Nvidia Funhouse-nál. A minimum is tökéletesen megteszi, vagy akár a közepes beállítás is. GTX 970-el próbáltam (az ajánlott minimum alatt van a 970) és tökéletesen futott, épp úgy ahogy a TheVR-nál is.

Alig van csak különbség a beállítások között, csupán annyi, hogy milyen részletesen törnek szét a vázák, tényárok és, hogy a tűz mennyire részletes. De minden nem befolyásolja magát a játék élményt.

Az Nvidia Funhause el se indul AMD kártyán, ki írja, hogy nem támogatott videó kártya. :confused:

1 Like

Heló szerintetek birná a gépem a Ocolust Riftet Amd Fx 8300 8 mag 8 száll Nivida Geforce 1050 Ti 4Gb 8Gb memória ? :open_mouth:

Bírná csak nem futna semmi élvezhetően :slight_smile:


Itt @szakinorbert1988 szerint élvezhető lesz a 1050TI vel is.

Élvezhetőnek élvezhető, de ajánlott a gpu upgrade. Szinte minden game 45 fpsre volt lockolva, talán a dreadhalls ment 90 fps-sel.
A 45 fps sem annyira zavaró, mint amilyennek hangzik, de érezhetően jobb a 90, valamint a supersamplingot el kell felejteni, ami sokat dob az élességen, főleg a távolabbi dolgoknál látványos a javulás. Pl euro truck simulatorban sokszor nem tudtam leolvasni rendesen a kilóméterórát, hogy mennyivel megyek, közelebb kellett hajolni :smiley:
Játszhatónak játszható sokminden, de mint említettem, érezhető a gpu upgrade igénye.
Amúgy az onward, dreadhalls, dirt, skyrim vr, paranormal activity, ets2, doom3, pavlov vr, rec room, alien isolation elég szépen futottak amik így hirtelen eszembe jutnak, a forest az kicsit neccesebb, de még az is elmegy kategória, a subnautica az már neccesen ment. A proci az passz, hogy mennyire bírná.

Szerintetek érdemes meg vennem ezzel a gépigényel vagy sem mert ezzen gondolkodok ki kérnám a véleményeteket :slight_smile: Köszönöm a válaszokat