TheVR Fórum

Oculus Rift S Binocular vision kérdés

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulnék az Oculus Rift S vagy esetleg Quest tulajdonosokhoz, hogy mik a tapasztalaitok ezzel a bizonyos “binocular vision” jelenséggel. Még anno vettem egy GearVR-t amit körülbelül háromszor, ha használtam mivel nekem teljesen megölte az élményt az, hogy olyan volt mintha egy távcsőbe néznék. Szeretném tudni, hogy ez a helyzet-e az Oculus headseteivel is és ha igen akkor ott mennyire immersion-killer dolog ez.
A válaszokat előre is köszönöm :smile:

Szia!

Ha jól emlékszem a GearVR 90 fokos látószögű volt, a Rift S meg 110 körül van szóval valamennyit javult a helyzet. De így is olyan mintha búvár szemüveg lenne rajtad szóval ha ez nagyon zavar akkor még várj a vásárlással. A Valve Indexnek szélesebb 130 fokos a látószöge - de nem sokkal jobb mint a Rift S - illetve a Pimax szemüvegei (nem a régi 4K) teljesen széles látómezőt kínálnak de mindkető elég drága és a Pimaxnál néha nehézkes a beállítás. Ja és ezekhez jóval izmosabb gép is kell.
Amúgy meg igazából mivel mindig a kép közepére koncentrálsz nem annyira gáz szerintem. A kontrolerekkel amik Gearon nem voltak és a játékba belemerüléssel elfeledhető ez az akadály. Szerintem próbáld ki valahol ha tudod.

Hm, köszönöm szépen a választ! Megpróbálom majd valahol kipróbálni, ha lemegy ez a szörnyűség ami most zajlik. Vive-ot már próbáltam ott nem volt egyáltalán ilyen gondom, lehet tényleg azon múlik, hogy mennyire jó a többi tényezője a headsetnek. :smiley: