Oculus rift s csatlakozás probléma

Sziasztok!

Az oculus rift -s szemüveggel akadt egy kis problémám, hátha akad itt valaki aki tudna segíteni :slight_smile: Próbálom röviden és érthetően leírni a hibajelenséget.

Amikor csatlakoztatom a szemüveget ,kis várakozás után ki is gyulladnak a ledek, a szemüveg elején kék ,a szemüveg belsejében fehér fénnyel ami elvileg azt jelzi, hogy csatlakoztatva van !? viszont pár másodperc után kialszik a kék Led és a szemüveg belső részében található led sárgára vált, vagyis lecsatlakozik és ez megy egyfolytában ,de még az oculus alkalmazás is bezáródik és újraindulgat . Már több usb kártyát kipróbáltam ,sorra rendeltem őket de felesleges pénzkidobás volt:( Az usb beállításoknál is végig kivettem a pipát annál az energiatakarékos résznél… Volt amikor néhány másodpercre már a kép is megjelent a szemüvegen de aztán lecsatlakozott, már nem tudom hányadszor telepítettem újra a windowst,drivereket de nem segít semmi , próbáltam külső tápellátásos usb3.0 hubbal is de hiába. Esetleg lenne valakinek valami ötlete?

1 Like

Milyen confoghoz akarod csatlakoztatni?
Milyen oprendszer?
Használtad vetted?

gpu: Rx 6600xt
cpu xeon x5690 6 mag, 12 szál- 3,46 GHz
ram 32 Gb
Windows 11

Használtan vettem de már kipróbáltam egy gamer laptopon és működött.

Kérlek, pontos configot írj!

TÁP!!! legfontosabb.
alaplap
minden háttértár
ram hány modulból tevődik össze?

na ez hatalmas hiba. Gyalu és mehet rá a 10.

1 Like

win 10-el ugyan ezt csinálta. a táp 980 wattos a ram 4x8 giga , ez egy Mac pro gép ami nem mai darab viszont még ma is nagyon ütős gépnek számít! Ráadásul láttam már ugyan ilyen gépen vr-t működés közben htc vive szemüveget is szóval csak az usb kártyára tudok gyanakodni , olvastam hogy az oculus nagyon válogatós usb téren.

de milyenen?!?!?!?!?!?!?!?!

Legnagyobb türelemmel:

vagy írd le típusra pontosan, hogy mi a bánattal akarod használni, vagy hagyjuk a francba az egészet!

1 Like

Szerintem már le írtam, de itt nem a gép típusa a lényeg . Aki ismeri a Mac gépeket az egyből rájön hogy melyik Mac pro rendelkezik 980 wattos táppal és x5690-es Prodival :slight_smile: De mind1 ennyit nem ér ez a szutyok oculus ,inkább eladom aztán veszek htc-t abba a márkában még nem csalódtam

1 Like

Hát már az én jóanyámat, hogy nem látok a fejedbe és kezdem onnan a kiolvasást.
A fenti “leírásokból” engedtessék már, nagyságos főispán úr, hogy magának nincs fogalma a tulajdonában lévő eszközről.

Egyébként tippre 2010es kiadás…

ha segítséget kérsz, akkor add meg a hozzá való infókat is!

Ja és

És még ennek a kiadásnak is volt pár variációja, szóval tuti hülye vagyok hozzá.

én pontosan tudom milyen gépem van! Mac Pro 5.1 szerintem minden infót megadtam , az usb kártya típusát nem tudom viszont próbáltam már párat még egy Inateck USB 3.2 Gen 2 karit is úgyhogy szerintem tényleg hagyom az egészet, rengeteg fórumozó panaszkodott az oculus rift s-re hasonló hibák miatt . Amúgy a Mac Pro gépeknek ahogy te írtad, 5 variációja van 1.1-5.1 ig de eleve az x 5690-es procit csak az 5.1 -es gépbe lehet bele rakni! vagy a 4.1- be ha át flashelik a firmware-t 4.1-5.1re stb. Szerintem a lényeges infókat megadtam (proci,gpu.) egyébként meg win 11-el is működnie kell! És mivel írtam is hogy volt amikor kis időre már képet is megjelenített a szemüveg , így usb problémára gyanakszom de ez az én véleményem és én ehhez sajnos nem nagyon értek pont ezért kértem itt segítséget, de ahogy látom te leragadtál a gép típusánál pedig a felsorolt config elárulja a gép típusát! egyszerűbb lett volna annyit írnod hogy nem tudod mi a megoldás :slight_smile: Mind1 azért köszi hogy próbáltál segíteni :slight_smile:

Ilyen részletességgel kellett volna indítani.

pofám leszakad, de legyen:

A mac-ek nem alkalmasak alpjáraton a vr-ra.
te beleerőszakoltál egy rx6600xt kártáyt, ami nem gyári tartozék és ennyivel indítrottál:

Na akkor ebből gyere rá.
Főleg, hogy videókártya és “szerverproci” egy mindenféle alkatrészből összekukázott gépben is lehet.

ha kapásból leírtad volna, hogy mac 5.1 éééés raktam bele kártyát, meg kiegészítő usb-t, akkor jöttem volna azzel, hogy milyen usb-t, mivel azon áll, vagy bukik a dolog.
Akiknek sikerült ezt megoldani, azoknak a kieg kárty fajtáján állt, vagy bukott a dolog:

Remélem érzékeled, hogy melyik felszereltségű kártya kell neked, hogy működjön.
És igen, láttam, h írtad a 2 gent, viszont nem mindegy, h rendes, vagy “kínai bácsi aszonda”

Ezt honnan vetted hogy a Mac-ek nem alkalmasak vr-hez??? A másik meg az, hogy írtam a második hozzászólásomba hogy Mac pro gép + a proci típusát és ebből egyből kiderül hogy 5.1-es gépről beszélünk… Persze hogy nem gyári tartozék a 6600-as mivel amikor kijött ez a gép a gyárból akkor még nem létezett ez a videókártya. Mi az hogy bele erőszakoltam? Ez egy moduláris gép pci-e slottokkal úgyhogy nem kellett semmit erőltetni! Az előző kártyám egy vega 64 nitro+ volt, na azt tényleg erőltetnem kellett a mérete miatt. Amúgy meg ismerem a belinkelt kártyát , a sonnet Mac gépekhez gyárt mindenféle kiegészítő hardvert ,nagyon jó cuccokat gyárt csak az ára elég magas, pl. az allergo pro usb 50-60 ezer ft! “Kínai inatec” ma már szinte minden kínai :smiley: Amúgy meg német amazonról rendeltem és ha jól emlékszem 30 ezer körül volt. Mind1 a lényeg hogy biztos nem fogok ennyi pénzért usb kártyát venni! van olcsóbb is amivel működnie kell de mivel nem tudom melyik kártya ,így lehet vennék 5 kártyát is amire végre sikerülne olyat találnom amivel képes működni az a szutyok oculus és a végén ugyan ott lennék pénzügyileg mintha az allergot vettem volna meg úgyhogy szerintem hagyom ezt a vr dolgot . majd valamikor veszek egy htc-t

Mert az alapMACek nem alkalmasak rá, csak kókányolással. De te raktál bele viedókártyát.
Meg elvileg 2gen usb matyingot

Innen nem is olvasom tovább. Nyugodj meg, hogy soha többet nem nézek még feléd sem. Úgy ideírnám, hogy b+.
Jah.
Boccs.

Okoskodáson meg kötekedésen kívűl mást nem tudsz úgyhogy jobb is ha felém se nézel :smiley: Amúgy meg fogalmad sincs a Mac-ek felépítéséről stb. Hivatalosan a HTC Vive Mac kompatibilis! Ennyit erről és ezzel be is fejeztem ezt a “beszélgetést”

1 Like