TheVR Fórum

Oculus Rift vásárlás használtan

Sziasztok!
Használtan vásárolnék Oculus Riftet. Persze kipróbálással, személyes átvétellel.
A kérdés az lenne hogy ez így mennyire biztonságos? Tehát milyen hibája lehet egy Oculus Rift CV1-nek? Ha elmegyek, kipróbálom és 10 perc alatt semmi baja nincs, akkor megvehetem? Az azt jelenti hogy tökéletesen működik és ha itthon mondjuk fél óra/óráig használom akkor minden rednben lesz? Köszi a választ

Állapothoz nem tudok mit hozzászólni, de Ezt olvasd el és vond le a tanulságot nagyértékű használtcucc vásárlással kapcsolatban!

A Rift CV1-nek két alapvető hibája van:

  1. az oldalsó sínekben csúszó érintkező vagy vacak szalagkábel van (nem emlékszem de azt hiszem az előbbi) ez a folyamatos kihúzástól (amikor fel ill. leveszed a fejedről) kopik/törik, egy idő után elmegy a hang a beépített fülesből. Ezt amúgy lehet javítani azal, hogy a másik oldalról áthozod a test kábelt körbe (Youtubeon video róla) és működik amíg a másik oldal el nem csesződik. Ez után már csak saját fülessel használhatod (a gyári levehető könnyedén) viszont a headseten nincs jack kimenet így azt külön kábellel kell elvezetni a gépedtől.
  2. A nagyobbik probléma a PC-Rift közötti 4m-es kábel törése. Ez nehezen, drágán vagy sehogysem pótolható. A jó hír, hogy ügyesek meg tudják forrasztani vagy el kell vinni műszerézhez és ő kivágja a sérült darabot és össze forrasztja. A kábel azon a ponton törik meg ahol a headsetre rá van erősítve. Ha még működik megelőzhető, hogy beljebb húzod a kábelt és kötegelővel rögzíted így új pont lesz kitéve a hajlítgatásnak.
    Ha alapvetően működik a cucc akkor ezekre lehet számítani akkor is ha nálad megy 1 hónapot akár. Ezek a hibák bármikor előjöhetnek. Olvastam már panel hibáról is stb. de az elég ritka.
    100 e Ft felett ne nagyon költs rá! Főleg ha csak 2 szenzorral adják.

Személyes vélemény de ahogy higiéniai okok miatt headsetet se veszünk használtan úgy vr szeműveget se.
A ■■■■ tudja mit szedsz össze.

A rendezvényeken való kipróbálásról(pl. PlayIT), mi a véleményed?
Egyébként meg a szivacs levehető nem? azt ki lehet mosni, illetve le lehet fertőtleníteni a headsetet is. Egyébként az eladó azt állítja hogy alig-alig volt használva.

Én azt mondanám,hogy hosszútávon jobban járnál ha spórólnál és vennél újat. A vr headset nem feltétlen olyan amit megéri használtan venni. Saját tapasztalatból kiindulva: néhány hónapja vettem egy Dell visort. Oculus questet szerettem volna de pont abban a 2-3 hónapban nem volt így nem vártam és megvettem ezt. “Alig használt” volt és gondoltam,hogy nem is lehet nagy a meghibásodási arány mert az egyik legfrissebb windows vr. Első hónapban a fejrész megszorító ment tönkre,majd a felhajtó rész,nemrég pedig a bal kijelzőn lett néhány halott és elég sok beragadt pixel. Ideiglenesen vettem,hogy majd eladom és veszek egy Oculust de addig is lesz ez. Hiba volt mert ez már a nyakamon marad. Ez persze nem azt jelenti,hogy te is így jársz. Csak szerintem megvannak azok a termékek amiket érdemes használtan venni és azok is amiket nem.

1 Like

Kérdés, hogy ki mennyire vigyáz rá.
Vagy 2 éve legalább megvan a riftem, használom is, de nyugodt szívvel el merném adni ( de nem akarom :smiley: ), tökéletesen működik.

Megvettem a Riftet! Már 4 napja használom/használjuk a családdal! Minden rendben van vele. A cover is teljesen új amit adott mellé úgyhogy ez mindenképpen pluszpont.