OKJ-s képzések levelezőin

Sziasztok.

Párom sokat gondolkodott azon, hogy tovább kellene tanulnia, persze munka mellett, kicsit tanácstalanok vagyunk. Pontos elképzelés nincs, hogy mégis milyen irányban szeretne elindulni, melyik képzés volna számára a megfelelő, amivel aztán munkát is találna magának! Mindketten egészségügyi szakon végeztünk, de sajnos nem tudtunk tovább tanulni ezen a szakon több okból kifolyólag. Így sajnos csak az érettségit szereztük meg. Persze belegondoltunk abba a lehetőségbe is, hogy “folytatná” ott ahol abba hagyta, azaz egészségügy. Nyitott minden féle fajta képzésre, ezért is vagyunk tanácstalanok mert lehet, hogy az egészségügyön kívül volna olyan opció, ami számára jobb volna.
Tudnátok jövőbiztos képzést/képzéseket ajánlani, amit munka mellett el tudna végezni levelezőin? Esetleg valakinek valamilyen tapasztalat?

Köszönöm :slight_smile:

Bármelyik főiskola/egyetem induló szakának van levelezői képzése, a helyzetetekben nem ez a legfontosabb kérdés, hanem hogy mit!!

Kívülről tanácsot adni baromi nehéz, ha megvan az irány lehet mondani valamit, de így a háttér ismerete nélkül, szerintem nem, csak azt tudom javasolni, hogy kezdjétek el nézegetni mik vannak és milyen oktatást adnak, hallgatói véleményeket is olvassatok a suliról és utána döntsetek.

Egészségügyben nagyon húzós ponthatárok vannak, a legtöbb szakon nincs levelezőre lehetőség (orvos, fogorvos, gyógyszerész stb…) Pedig ugye ezek azok a képzések, amiknek úgymond van értelmük, de komoly gyakorlati része van, boncolni kell, meg tudom is én mit kell csinálniuk ezeknek az embereknek, szóval érthető, hogy mért nincs levelező.
Ezeknél a szakoknál van levelező: (Még lehet van más más egyetemeken, nyilván teljeskörű tájékoztatást nem tudok adni :smiley:

De azt azért tudni kell, hogy jövőre kötelező a nyelvvizsga ahhoz, hogy jelentkezzetek egyetemre.
Ezenkívül egészségügyben biológia kémia érettségi kell, (bizonyos szakokon még az emelt szint is kötelező) persze szakonként eltérő, hogy mit fogadnak el mit nem, komolyan kell venni a tájékozódást, a legapróbb részlet nem ismerése is vezethet oda, hogy beadjátok, azt hiszitek, hogy felvesznek és nem.
Ilyen ponthatárt elérni amúgy 2 darab (olyan tantárgy amit elfogadnak az adott szakon) 80+%-os érettségi kell minimum, hanem 90+
Egyébként most kezdődik a pótfelvételi eljárás, ahol 1 darab szakot meg lehet jelölni, legközelebb meg majd jövő januárban kezdődik a felvételi eljárás.

Viszont vannak OKJ képzések is, azt hiszem létezik levelező formában is, de hétvégi suli formában biztos. Írtátok, hogy van egészségügyi végzettségetek, nem tudom OKJ-ra gondoltatok-e. Ha igen, akkor annál amúgy nem lenne sokkal nagyobb előrelépés egy ápoló egyetemi végzettség szerintem. Most te OKJ-s ápoló vagy, vagy diplomás ápoló…

Nem tudom egészségügyben dolgoztok-e, nekem az jött le, hogy nem, meg kell próbálni elhelyezkedni, ha itthon nem megy, vagy kiszúrnák a szemeteket ló■■■■ pénzzel, akkor ki kell menni külföldön, biztosan keresik az egészségügyben végzetteket és meg is fizetik őket, a munkakörnyezetről meg ne is beszéljünk (német vs magyar)

Egészségügyön kívül:
Azért itt lehetne miről beszélni, nem fogok, amíg nem adsz több infót, mert lehet feleslegesen ülnék itt és írogatnék órákat :smiley:
Vannak ilyen elvégzed és mehetsz is dolgozni képzések, pl targonca vezető.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Itt csak páromról van szó egyébként, én jelenleg vegyianyagos gépkezelő vagyok, lézergép kezelő, nem egy álommeló, de ahhoz képest elég jól keresek. (Ózdi viszonylatban)
Voltam már cégen belül vezető beosztásban is, csak muszáj voltam visszaadni, ugyanis idő előtt nem volt kedvem agyvérzésben eltávozni :smiley:

Páromat felvették orvosi asszisztensnek miután beadta a jelentkezését Miskolcra, csak ugye ahogy írtam is, nem úgy alakultak a dolgok ahogy elterveztük. Mindenképp OKJ-s képzés volna jó megoldás, ezt elfelejtettem leírni. Külföld az nem nagyon játszik, nemrég vettünk lakást a város szívében és nem nagyon hagynánk itt, még csak most lesz egy éve, hogy beköltöztünk :slight_smile:
Na meg persze ha sikerülne neki valami OKJ-s képzést elvégezni utána több mint valószínű, hogy jönne a gyerkőc, ugyanis az is tervben van :smiley:

Egészségügy teljesen tökéletes volna neki, eddig eljutottunk, csak azon belül mi volna a megfelelő… és itt nem csak a pénzről van szó, ha már belevág és végigcsinálja akkor olyan szakmát, olyan pozíciót tudjon magának szerezni amiben jól is érzni magát… persze egészségügy, nem egy vidám meló, nem egy vidám környezet, de úgy gondoljuk, hogy nem mind1 azért…

Szia. Tavaly én is elvégeztem egy targonca vezetői képzést, raktáros tanfolyammal van egyben kb 3 hónapos (nehez szaraz anyag). Sehol nem tudtam elhelyezkedni vele, minden hova szemembe vágták h gyakorlat???. Kamiont vezettem ha azt megtudtam tanulni ez sem akadály. Ha most kellene OKJ tanfolyamra mennem akkor valamilyen kézmüvest választanák Pl kárpitos v burkoló. Lényeg amit otthon is tudom hasznosítani.

Most hasonló cipőben járok informatikával, egyetem mellett vidéken a lehetőség nulla, egyetem után se valami sok, kizárólag Budapesten. Most meg top3 egyetemi szak közt van 2 informatikai is, szóval nem tudom mi lesz így. Sebaj, az autógyárakban mindenki számára van hely :smiley:
Nincs 100%-ban jövőbiztos szakma (orvoson meg még pár szakmán kívül, de nyilván azoknak is megvannak tömkelegével a hátrányai)
Meg persze nagyjából m1 mit csinálsz, a lényeg, hogy jól csináld.

1 kedvelés

Túl telítettek. Vidéken abszolút lehetetlen elhelyezkedni diplomával, Pesten meg drága az albéret. Külföldön se nagyon lehet elelyezkedni. Az h mi melyik szakma időtálló az abszolút lehetetlen megmondani.

1 kedvelés

Egerben ZF Hungary-nál, nálunk ABB-nél, Miskolcon Bosch-ban keresnek targoncásokat, nálunk elvileg a cég intézni a képzést is és fedezik annak anyagi részét, mondhatni ingyenes.

Miskolc környéki vagyok és bosch külsős cégeken keresztül alkalmaz (fejvadász cégek) le vesznek x összeget a fizudból.

1 kedvelés

Lényegében nálunk is így megy, ezt kihagytam…

Olyannak ne dölj be h ingyenes a cég intézi. Van sötét oldala. Aláírat veled 2 évet és olyan munkát csináltat veled amit mindenki utál. Pl 3 hónapot dolgoztam szemét bálát kellett ki vinni a csarnokból és ha nem volt meló akkor válogatás.
Hibáztam akkor jó Anyámra kellett volna hallgatni és OKJ elvégezni a kárpitos tanfolyamot , kézügyességem is meg van.

Aztán amikor ott vagy szakmával a kezedben már mindjárt nincs annyi lehetőség, mint amennyi előtte látszott :smiley: Mai világban meg aztán, mindenki kidobja és veszi az új bútort.

Áhh. Nem mindenki, meg nem csak bútort lehet behúzni. Autó ülés. Lényeg olyan okj-t amit otthon is tudunk csinálni. Számtekkel nem foglalkoznék, túl telített. Ismerettség nélkül meg lehet akármilyen szakmád, még nehezebb találni valamit.

2 kedvelés

Na ez az… Ha már az ismerettségről beszélünk, vannak nálunk olyanok akik 8 általánossal területvezetők, több mint havi félmisiért, akinek meg diplomája van és külsős 1éven belül kib@sszák :slight_smile:

Így igaz. Van egy mondás " Aki dolgozik hibázik aki nem dolgozik nem hibázik aki nem hibázik azt előléptetik"

1 kedvelés