Okosotthon - vízálló rádiós villanykapcsoló

Sziasztok,

Egy olyan gondom van, hogy van egy kültéri világításom, viszont jelenleg csak kint lehet kapcsolni és elég problémás lenne a kapcsoló átrakása. Így az lenne a megoldás, hogy rádióssá teszem a kapcsolását.
Viszont ilyen rendszereket találok, viszont szeretnék kintre is kapcsolót rakni, de ahogy nézem nem nagyon találok olyat ami vízálló és kintre a szabadba is rakható.
Esetleg vki tud ilyet ajánlani, vagy kénytelen leszek valahogy vízállósítani egyet.
Az nem fontos, hogy neten keresztül bárhogy vezérelhető legyen elég ha a kapcsolókkal működik.

Köszi!

szia, egy szimpla távirányítós körte nem felel meg a célnak?

2 kedvelés

Így van, kapcsoló marad felkapcsolva és teszel bele egy távkapcsolós izzót. Vagy, ha a lámpa armatúrájában van elég hely, akkor egy ilyen is tökéletes:

Nálunk is így van megoldva a terasz világítás, csak ott két külön lámpát, két külön kapcsolóval (de egyidejűleg) működtetjük.
Persze, a villanyszereléssel csak óvatosan!

1 kedvelés

Mivel egy 12 speciális izzós kültéri lámpa van kötve a sorra így az nem nagyon játszik. És kézi távirányítás helyett jobban örülnék ha kapcsolós lenne, hogy pl ha hazaérsz a kapun belülről fel lehessen kapcsolni, majd bentről meg le vagy éppen fordítva és ehhez ne keljen cipelni egy plusz távirányítót.
(a villanyszerelés nem gond, azt megoldom)
Én speciel ilyesmikben gondolkodtam, de csak beltéri kapcsolókat találok. Kapcsoló

Mivel nálunk mellőzve van az “okos otthon” (nem véletlenül), úgy van megoldva, hogy ilyenből van két darab:

Egyik kapcsoló a házon belül, másik kapcsoló a teraszon. (a vevőegység programozható, hogy mindkét kapcsoló ugyanazt a modul vezérelje) Nem időjárásálló, de simán azzá lehet tenni.
Kültérit is lehet, hogy találsz. (ezt vízállónak írják: Water Proof Self-generating Self- Power Wireless Remote Control Wall Switch Without Battery - Buy Wireless Switch,Wall Switch,Switch Product on Alibaba.com)