Online Marketing


#1

Sziasztok!

A saját képeim szeretném árulni saját webshopon, de nem tudom hogy kezdjek neki.
Pl: Hogyan adózzak? Hogy lesznek jogvédettek a képeim? Szükségem van-e ehhez bármi féle papírra, engedélyre?
Ha valaki jártas ebben kérem segítsen, mert nem tudom merre induljak el.
Előre is köszönöm, és persze Kellemes Ünnepeket mindenkinek. :slight_smile:


#2

Milyen képekről van szó? Digitális formában léteznek csak vagy festmények?
Webshop rész nem űgy, meg az értékesítési folyamat sem fizikai tárgyaknál.
Digitális képeknél kicsit macerásabb a dolog, persze megoldható csak tudni kellene hozzá, hogy ki lesz a célcsoport, vagyis ki és miért fogja megvenni.


#3

Digitális formában készülnek a képek és digitális formában is árulnám őket. Gondolkodtam azon hogy bekeretezve áruljam több méretben, esetleg pólóra nyomva, de úgy gondoltam egyszerűbb digitális formában árulni.


#4

Ilyen képekről lenne szó amúgy:


#5

Én ilyenekkel felvenném a kapcsolatot a Displate-tel, ők mindig keresnek új művészeket. Kisebb macera mint egyedül felépíteni az egészet, és többekhez is eljut.


#6

Oké.

Az ilyen képek sajnos nem tekinthetőek egyedi alkitásnak igy nehézkes a szerzői jogvédelem érvényesítése egy esetleges letöltés és visszatöltés esetén. Vagyis nem gátolja meg semmi azt, hogy ha pl 1 emberke megveszi nem kerül vissza ingyenesen. Következő kérdés, hogy milyen árazással tervezel és ki a célcsoport sorry de én nem fizetnék érte.
Gondolkodj inkább a fizikai termékre épülő üzleten ha teheted arra is felhuzhatsz egy webshopot


#7

Utána nézek ennel a lehetőségnek, köszönöm! :slight_smile:


#8

Teljesen igaza van @meteoric87-nak, sokkal nagyobb potenciál van ebben ha már ismert hellyel próbálkozol. Egyedül felépíteni egy jól működő értékesítési csatornát erre a termékre iszonyat nehéz a siker garanciája nélkül…


#9

Olyan embereknek adnám el akik már tovább arúsítanák fizikai termékként, nem kérnék sokat egy ilyen képért 500-1000Ft között gondolkodtam.


#10

Ez is járhatobb ha közvetlenül a fizikai termékek forgalmazóit keresed meg hogy vannak mintáid amit eladnál nekik. Pl. üzleti modelként: minden eladott poló a te mintaddal x százaléka a tied


#11

#12

Ezt nem ismertem de jó gondolat mar csak a kereslet felmérésére is erdemes kipróbálnia!!


#13

Ahogy látom srácok tényleg Displate lenne a “legtisztább” út ahhoz amit én szeretnék, át is nyálazom amit küldtél @meteoric87 :slight_smile:


#14

Kb a legismertebb, fémre képeket nyomtató cég. Embertelen jó képeik vannak, rengeteg kategóriában. Érdemes szétnézni.

https://displate.com


#15

Érdemes lehet a póló webshopokat felkeresned. :confused: Nemrég hírdetett a pólóidő nevő webshop hogy grafikust keresnek póló minták készítésére. Még kicsik, szóval szerintem tárgyalható a dolog. És a neved se csorbul ha hozzá adod mert jó minőségűt kapőtam amikor egyedi pólót rendeltem tőlük. :smiley: