Operációs rendszer választás

Üdv kedves olvasó!
A kérdésem az lenne, hogy: meik operációs rendszer lenne megfelelőbb az alábbi konfigurációnak?
Windows 7 Ultimate 2 / Windows 10 Pro
Processzor: Amd Phenom x4 9650
Videó kártya:nVidia GeForce Gtx 650Ti
Ram: DRR2 6Gb
(A tárhely valamit a tápegység és az alaplap, azok szándékosan lettek kihagyva hisz nem igazán van közük a teljesítményhez.) A Windows természetesen SSD-n lenne. Mielőtt valaki újítást javasolna az ne tegye meg mert a jövőre nézve nincs tervbe valamint a számítógépet inkább játékokra használnám már amennyire lehet. Válaszokat előre is köszönöm!

Hogy jön össze a 6 gb ram? O.o

Win 7. 10est tuti nem raknék rá.
Bár lehet mások le fognak szólni, de inkább XP lenne való erre a gépre.

1 kedvelés

Inkább win7

@P_D_1 ez kicsit erős vicc… xp…

mehet rá nyugodtan a 10. Semmivel sem jobb a 7

Ha semilyen igény , nem kívánja a win 10-et , akkor win7. Alaplap típus híján főleg .
p.s.: felesleges tárhely és erőforrászabáltatásnak tartom a win10et rápakolni.

1 kedvelés

Erőforrásból és tárhelyből is annyit vagy kevesebbet kér mint a 7. Régi gépeken is hibátlanul megy. A régi berögződéseken kívül milyen valós érv van ma a win7 mellett ? pláne xp mellett…

1 kedvelés

Örülök, hogy nem vagyunk egy véleményen. Az XP-s dolgot feletsük el, mert se kérdésben se válaszban nem opció (ha csak tényleg az kell , bármi oknál kifolyólag : szoftver/driver/upgrade lépcső) Nem azt mondtam, hogy nem bírná el mert simán elviszi. De nem hinném , hogy a win10 kevesebből is elindul és élvezhetően működik mint a Win7, ha nem nézem ezt a konfigot és nem a minimum követelményeket veszem alapul, amit mindenhol nagyívben átugrok és megyek egyel feljebb követelményekben. A Win10-hez még lesz frissítés, a Win7-hez nem. Tárhelyben mindjárt többet fog kérni.Az irányíthatóságról ne is beszéljünk. A Win7 tökéletesen menedzselhető, míg a Win10 kiröhög.

1 kedvelés

Nem a jóság. A puszta tény, hogy 5 éve nem forgalmazták már az alkatrészeket, mikor a w10 megjelent. És annyira másabb formában van már, hogy nem ezzel kínoznék egy ilyen buildet. Egy 10 éves confignak inkább már “az a jó”, ha felrakod az oprendszert és kész.
Egy dolog, amit nyerne a dx12, de azt nem fogja tudni használni.

Én is Win10 (x64)-re szavatok. Nagyon sokat javítottak a régi gépek kezelésén, nem kizárt, hogy jobban fog menni rajta, főleg ha huzamosabb ideje már a gépen van. Win7 is hajlamos volt beterpeszkedni a gépen és hétről hétre egyre lassabb lenni. Ez jobb gépeken nem feltűnő de ahol limitáltak az erőforrások ott bizony fáj. Windows 7 egyébként még kb egy évig kapja a frissítéseket, utána nem lesz több rá, beleértve a biztonsági rések foltozását is.

Vígan használtam még core2-es rendszereken is win10-et, vagy őskövület dual opteronon. Semmi hátránya sem volt. Én fürgébbnek éreztem, mint a 7-et… nekem valahogy az a tapasztalatom, hogy amin nem megy rendesen a 10, azon a 7 sem fog.
Winből meg az ultimate meg a pro teljesen fölösleges mezei usernek… nem hangzik olyan szépen, de nyugodtan fel lehet rakni a HOME-t… Vagy ha szeret reszelni az illető, akkor core/ltsc verziót.

Arról nem beszélve, hogy a Home sokkal olcsóbb ugye :slight_smile:

Megadom magam akaratodnak :slight_smile:

@mice0007 vannak oldalak, ahol mindkettő 'occó :wink:

1 kedvelés

Nem győzök ezért elnézést kérni, fogalmaznom nem mindig egyszerű (tramadol-sirdalud, txtben megírt komment 60x átolvasás/átírás), így javítom.
Win7hez lassan nem lesz támogatás, kb, egy éve van hátra, így értettem, utólag is elnézést. Gugli biztos megmondja. Én is pakoltam fel Win10-et régi gépekre, nekem más volt a meglátásom, főleg menedzselés terén, felhasználó szemével nézve. Én még mindig Win7-et mondok. A válaszok és érvek fentebb, a választás adott :wink:

1 kedvelés

Nem az ára a gond :slight_smile:
Rengeteg olyan szolgáltatás van benne, amiről a mezei user nem is tud, és ezek csak viszik az erőforrásokat és a tárhelyet.

core/ltsc leginkább csak a virágboltban megvehető. Ezekkel jól el lehet szórakozni, teljesen kivan csontozva, egy csupasz nulla rendszer, amiben kb egy paint sincs. Csak azt rakod fel ami kell, és sok erőforrást megspórolsz. Hátránya, hogy még a telefont sem tudod csak úgy rádugni, mert ahhoz is szolgáltatást kell telepíteni.

Nos azért itt megoszlanak a vélemények…
Nem is tudom mi lenne a jobb…
Eddig mindig Windows 7 ultimate 2-t használtam és nem volt gond vele. Azt hallottam, hogy a Windows 10 pro -ban van egy gaming funkció/mód ami sokat dobhat a teljesítményen játék közben… Főleg a gyengébb pc-ken. Persze benne van, hogy többet használ a tartalékból mint a Windows 7 ezért csak rosszabb lesz. Lehet, hogy tévedek és ezek mind hülyeségek hisz nem igazán értek ezekhez ezért fordultam hozzátok.