Öreg gépbe videokártya

Sziasztok!

Hamarosan lehetőségem lesz költeni a gépemre. Tudom hogy már megérett a teljes csere, de azt jó ideig még nem engedhetem meg. Szóval a konfig:
Alaplap: Asus A78M-A
Proci: A10-5800k (4,2-n pörög)
Hűtő: Deepcool gammaxx 300
Ram: 2x4Gb 1866Mhz DDR3 Kingston Fury HyperX Black - ebből 2Gb-ot használ az Apu
Táp: Chieftec smart 600w
SSD: Samsung 850 evo 250Gb
Hdd: wd caviar blue 1Tb

Szóval most ez kegyeg, az integrált Radeon HD7660D pedig már nagyon kevés.
A terv az, hogy amíg nem lesz lehetőség új gépet összerakni addig megtamogatom egy videokártyával. Viszont tudom, hogy akármilyet fölösleges beletenni, mivel a magas órajel ellenére nem túl izmos a proci.
Szerintetek érdemes 1050Ti-nál vagy RX570-nél erősebben gondolkodni, vagy esetleg már az 570 is sok ide? Vagy érdemes-e 1060-ban vagy Rx580-ban gondolkodni hogy az új gépben már ne kelljen majd rögtön vga-t is cserélni?
Előre is köszi a tippeket.

Megéri egy overkill VGA amit nem képes kihajtani a processzor, ha átemeled az új gépbe, amit 1 éven belül meg is építesz (2-3 évre előre bevásárolni meg nem éri meg, mivel később jöhetnek jobb ár-teljesítményű vga -k). Egy RX 580 vagy RX 590 még pár évig kitart, bár attól is függ, hogy hogy fognak sikerülni az AMD Navi kártyái októberben.

1 kedvelés

Bajt nem okozol a bottleneckel :slight_smile: szvsz ha hamarosan váltasz platformot, ami vélhetőleg passzol a 1060/580-hoz, akkor veheted nyugodtan.

1 kedvelés

Akkor meg is van a válasz :slight_smile: Szeretném még az év vége felé összehozni az új vasat, úgyhogy elkezdem nézegetni az 580-akat.
Köszi!

1 kedvelés

Megjegyzésbe annyit, nem tudom milyen idős, mennyire használt a tápod, ha kiadsz egy nagyobb összeget egy 580-ra, lehet megfontolnám egy jobb minőségű táp beszerzését párhuzamosan (ami szintén elég lesz a következő buildbe ~550).

Én használtan vennék bele egy RX 570-et 35-40 körül, és 20-ért egy új tápot, mert ez a chieftec elég gagyi sajnos, gondolom már régi is, nem bíznék rá még egy komolyabb fogyasztót. Lesz a proci miatt bottlenecked biztosan, de minél magasabbra állítod a grafikai beállításokat annál kevesebb.

Persze mehetsz feljebb is RX 580-ra, de tápot akkor is cseréld.

Gyakorlatilag a táp a legfrissebb dolog a gépben. Az előző hkc egy éve adta meg magát. Szerencsére nem vitt magával semmit. Az új gépbe mindenképpen akarok egy jobb tápot is. De együtt a kettő (vga+táp) nem megy. Legfeljebb egy hónap különbséggel.

Akkor előbb vennék egy jó tápot, biztos ami biztos. A mostanit tartsd meg, ha eladnád a jelenlegi géped gpu nélkül, akkor jó lehet.

Még egy kérdés. Jól látom hogy az 580 esetében ha csak 1080p a cél akkor elég a 4Gb-os is. Nagy az árkülömbözet a 4 és 8Gb-osak között, viszont teljesítményben minimális az eltérés.

Addig a pillanatig van ez így, amíg elég a 4gb vram. abban a pillanatban hogy nem, és elkezdi a 4 gb-os a vram helyett a rendszer memóriába pakolni az adatot, drasztikusan visszaesik, a 8gb meg köszöni szépen jól van. Én ma már nem vennék 6gb vram alatti kártyát 1080p-re sem, tekintve hogy csak 4 és 8 gb opció van, így egyértelmű hogy a 8-as az ajánlott.