Összeillenek ezek az alkatrészek?

Sziasztok. Szeretnék egy középkategóriás gaming pc-t építeni. Mi a véleményetek az alkatrészekről?

Intel i5 9400F processzor
ASUS ROG Strix B365-G alaplap
Western Digital 240GB SSD
FSP Hyper M 600W táp
Kingston 2×8GB 2666Mhz DDR4 HyperX RAM
Asus ROG GTX 1650 Advanced 4GB
Aerocool bolt mini gépház

Az a vidikari nem egy jó ár/értékű portéka, egyrészt mert 1650 másrészt meg Rog. Ennyiért inkább 580 8Gb vagy kicsit toldva 1660. Valamint fontold meg a Ryzen 2600(X)-es buildet, még is csak 6/12-es procit kapsz a sima 6 mag helyett. Az ilyen WD ssd-ket meg engedd el, az ajánlóban lévő BX500 vagy esetleg MX500 hosszútávon megköszöni neked (illetve megköszönöd neki). Gépházat meg úgy válassz, hogy valamilyen útja azért legyen a levegőnek, ha nem muszáj ne főjön benne semmi feleslegesen. Szintén az ajánlóban indokkal szerepel az a táp, ott van az fsp ársávjában és még gold minősítésű is hozzá, ami még is csak hosszabb élettartamot, jobb fogyasztást meg kevéssé valószínű “cicergést” akar jelenteni.

3 Likes

Vagy, ha bizonytalan vagy, ott a build ajánló, válaszd ki a keretednek megfelelő konfigot. Ahogy maajsz is írta, jelenleg az AMD sokkal jobban megéri.

1 Like

Sziasztok, sajnos használhatatlanná vált a régi gépem, így új gépet akarok venni, annyira nem értek a gép építéshez, de tökre szeretek játszani, meg amúgy ilyen cad-es modellezős dolgokra is használnám, szóval szerintetek ez milyen gép? http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i9_Premium_PC.jpg
Tényleg nem mondanak kb semmit a számok, hogy mitől jobb az egyik proci a másiktól, vagy a videókártyáknál ugyan ez. Ha megveszem akkor nagyon mellé lövök? Az ért viszonylag nagy összeg, nem akarom elhamarkodottan megvenni… Köszi a helpet előre is. :slight_smile:

@fakingvaas

En azt tudom javasolni amit @medvemacko is, prebuild gepek szinte (sztem sose) jok, osszerakast meg lehet kerni az osszes nagyobb uzletben, amennyire tudom :slight_smile:

3 Likes