Őszinteség


#1

Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy az őszinteségről lehetne beszélni. Ezt jó témának találom, mert ez a mindennapokban kezd nagyon elenyésző lenni, sőt, hamarosan szertefoszlik.
Köszönöm!


[GUIDE] Happy Hour téma ajánlás
#2

Akkor ne sűrűn gondolj erre. Nincs mit róla beszélni vagy témázgatni meg felesleges is, léteznek őszinte és nem őszinte emberek, ennél jobban nem érdemes kivesézni a témát.

Nem szúrkálódásképp de rengeteg téma van már itt amit szerintem nem feltétlen erre a fórumra kéne nyitni hanem valami emberi tulajdonságokkal foglalkozó oldalra. (Bocsi az őszinteségért)


#3

Mindenki képes arra,hogy hazudjon. Min-den-ki


#4

Én jó témának találom, de akkor lehet más is. Nekem nem gond :slight_smile:


#5

én nem mondtam,h rossz téma. Csak megosztottam a tapasztalatom :wink:


#6

nem nem az a baj hogy nem beszélünk rola csak az a baj ha valaki megkérdi a véleményedet és oda teszi hogy öszintén mit gondolok Rola/A Dologrol/ és te összinte leszel azzal kapcsolatban akkor megsértődik mert nem akarja hallani hiába azt mondta hogy öszintén és sok ember ha a szereteivel szembe mondja vagy aki fontos neki (Barát/barátnő vagy haverok) akkor kénytelen hazudni mert ha az igazat mondja akkor is rosszul fog esni az illetőnek akinek mondja meg magának és ha hazudik akkor megóvja magát meg az illetőt és igy enyhén fogalmazott sértően és az a közepes választ mondja


#7

Az öszinteség tág fogalom…

Nincs mikulás. AKi meg volt az már régen meghalt és nem is volt repülő rénszarvasa mert bíboros volt.
Ha megeszed a répát nem fogsz tőle jobban fütyülni.
És ha sok vizet iszol nem…neeeeem fog béka nőni a hasadba.

Kiskorunktól kezdve füllentenek, hazudnak nekünk.
Manipulálnak minket,így manipulatívvá válunk. A szörnyű az amikor valaki ráébred a saját erejére és a környezetében úgy manipulál mindenkit ahogy épp kedve szottyan. bizonyos keretek között az őszintétlenség nem feltétlen rossz. Csak nem állsz oda a gyerek elé:

Bocs kölyök Mircit széttépte/elütötte/megmérgezte/ lelőtte vki és te annyi vért még életemben nem láttam…hogy fér bele egy ilyen kis állatba ennyi vér… /persze ez most brutális túlzás volt

Az őszinteség sokszor többet árt mint használ.
De mindenképp fontos csak tudni kell mértékkel használni a két végletet.


#8

Én egyedül a kegyes hazigságnak látom értelmét, másnak nem. Törekszem mindig őszinte ember lenni. Ha ezzel megbántok mást, akkor is. Nekem ez a fair.


#9

Hazugsag az egesz vilag


#10

Nem nem…színház!
Színház az egész világ. Mondta Shakespeare


#11

persze a rohadt szektak a mezes mazas szavaikal


#12

Na igen, Shakespeare is megmondta. Szekták? Ez fejtsd ki légyszíves, mert tág a téma.


#13

Azt annak nevezik amikkor megszabjak hogy mit egyel mit igyal miben oltoz mit csinaj ez azt jelenti hogy a szabadsag korlatozasa szerintem ezt buntetni kene sulyosan


#14

Gyakorlatilag büntetik, ha sikerül kilépned és felnyomod őket. Am gyakorta hivatalosak :confused:


#15

Az őszinteség egy olyan dolog amire mindenki vágyik de senki sem tudja el viselni, nem tud rá felkészülni. Olyan mint a medve puszi, gondolom mindenki ismeri, buta játék. Tudod hogy mi fog történni de attól még fáj hiába készülsz rá.


#16

Én nagyon jól elviselem. Inkább 5 percig legyen őszinte valaki mint,hogy rájöjjek 7 évet elbasztam az életemből


#17

Nem azt mondtam hogy nem jó csak hogy nehéz dolog az őszinteség, és hogy néha amikor meg kapjuk nem tudunk vele mit kezdeni.


#18

Inkább legyen jéghideg az igazság, semmint, hogy pár évnyi barátságot, párkapcsolatot vagy bármit eldobjak 1 hazugság miatt.