TheVR Fórum

Otthoni internet

Sziasztok!
Nemrég elköltöztem és sajnos csak egy 150Mbit/s -os internetet lehetett beköttetni. Párommal ha külön 2 készüléken szeretnénk nézni bármit akkor már nem töltenek be a képek, videók vagy azt jelzi, hogy nincs internet.Az alap router van a lakásba ami csak 2.4Ghz-et tud, ha vennék egy routert ami 5Ghz-et is tud akkor tudnám javítani az internet sebességét ?
Köszönöm előre is a segítséget !

A 2,4 GHz eleve nem tud csak 50 megát ha jól emlékszem, tehát a gond az, hogy azon osztoztok ketten.

Így igen, egy jobb router megoldhatja a gondot, de ott arra kell figyelni, hogy az 5Ghz-nek kisebb e lefedettsége, szóval lakásmérettől függően kellhet akár plusz jelerősítő is másik szobába.

2 Likes

Csak egy 50m2 -es lakásról van szó.

Akkor elég lehet 1 jó helyre tett darab.

Én úgy tudom, hogy a 802.11n szabvány, ami 600 Mb/s, van 2.4 GHz-en is. Ettől függetlenül egy jobb router nem árthat. TP-Link Archer sorozat például.

1 Like

Kérdés milyen szabványt tud egy router, ami 5ghz-t egyáltalán nem. Jó lenne tudni milyen a mostani router pontosan @fulbringer92

De megidézek egy szakembert :smiley:

@ezredes84 tiéd a pálya :slight_smile:

2 Likes

Remélem ez kell :laughing:
Speedport Entry 2i

2.4 GHz-en kb. olyan 40 mega megy át a gyakorlatban max.
Az 5 GHz segíthet ezen, de @meteoric87 is írta, nem garancia rá. Az 50 m2 nem nagy, de sok olyan dolog is befolyásolhatja, amire előre nem számítunk…
A vasbeton paneltől kezdve más rádiófrekvenciás “zavaró tényezők” közelsége. Itt puding próbája az evés, nincs röntgenszemünk a wifi mérésére.
Kérdés, hogy az eszözök tudják-e az 5 GHz-t, és az is fura, hogy azt jelzi a készülék, hogy nincs net…
Milyen készülékeken nézelődtök? Mert feltételezem, hogy nem néztek mindketten 4K-s felbontású videókat telefonon… És persze az i számít, hogy honnan nézitek azokat a tartalmakat.
A mostani vírusos helyzet amúgy is okozhat lassulást mindenben, mert a netet használók száma is jelentősen megnőtt.
Amúgy a nagysebességű net legjobb receptje nyilván a kábel, de azt is tudjuk, hogy nincs minden eszközön mód erre.
Ez a ZTE cucc nem tud nagy wifit, nem kérdéses. De ha routert veszel, a programozására figyelj oda! Vagy AP-nek tedd a routered, nehogy veszekedjenek a hálózaton.
És @meteoric87-nak küldj “lécci” egy puncspudingot, tejszínhabbal és csokiöntettel szereti.
Én routerben ezt ajánlom, AP-ként is fasza:

3 Likes

Nagyon szépen köszönöm !
Sajnos ez a probléma hamarabb előjött már mint a mostani vírusos helyzet . Én asztali számítógépet használok, barátnőm laptopot és telefont. Ha Twitch-et Youtube-ot Indavideót nézek akkor a barátnőmnek már leáll vagy tölt bármit indít el vagy fordítva.
Jelenleg úgy oldjuk meg, hogy megosztom a telefonnal az én korlátlan internetemet és ő arra csatlakozik.
A nappaliba van a router és mind a ketten ott is tartózkodunk a nap 90%ban . Én persze kábelen keresztül vagyok csatlakozva.

Ugyan ilyenem van:)
Én nagyon szeretem :smiley:

Huh, nem kellene leálljon neki. Mert vezetéken sem eszel meg egyszerre 150 megát. de próbáld meg egy normális routerrel, a tés cuccot meg küld vissza a középkorba modemnek, vagy ügyelj a saját routered programozására.

1 Like

Rendben! Köszönöm ! :smiley:

Ha nincs más kérdés, szerintem megkérjük @lengyelb urat a zárásra. Danki.

1 Like