TheVR Fórum

Otthoni zenehallgatás. Tapasztalatok javaslatok?

Mi a véleményetek a különböző High-end eszközökről ? Miről hallgattok zenét ? Mi a véleményetek a csöves erősítőkről és sztatikus hangsugárzókról ? :slight_smile:
Vennétek DiY készüléket ?

3 Likes

Laptopomon szoltam otthon zenétni, fejhallgatóval. Nem voltam s nem is leszek híve az erősítőknek, mert nem akarok a szomszédokkal veszekedni + a hallásomat igy nem rongálom.

4 Likes

Retro készüléken adom az ütemet. Kazettás, bakelites, ám már USB-s és SD kártyás kombós cucc a’la Orion. Nagyon fain!

1 Like

Jelenleg ezen dolgozgatok. 6L6GC pp csöves erősítő 2x30w

27 Likes

Szép darab! Nice!
Más: Amúgy még divat lakásban erősítővel tolni a muzsikát? Mondjuk ha metál, akkor igen, de a tucctuccot azt csak neeem. :slight_smile:
Egy buliban persze evidens, azt nem vonom kétségbe, de tényleg van még olyan, aki csontig hatolóan tolja neki a lakásban? Uff!

6 Likes

Családi házban élek :smiley:
Panelos időszakomban sem volt akadály szolidabb teljesítménnyel és normális szomszédokkal :slight_smile:
Meg a csöveseknek van egy feelinge a hang mellett :slight_smile:

3 Likes

az a literes faxe-s doboz :smiley: :smiley:

10 Likes

:smiley: néha kell egy kis chill… nincs is jobb néha, mint este agyilag kikapcsolni… Vizipipa/szivar + sör/bor műhely közepére beülni, villany le, zene be és problémák ki :slight_smile:

Szerelés közben inni nem merek… igencsak fáj rányúlni a 400V-ra… :smiley:

7 Likes

Én rendelkezem egy zenekarral, és a hangtechnika az enyém :smiley: ha egy kis zenét akarok hallgatni, akkor lemegyek a stúdióba és ott a 4000 watt :smiley: (ami tényleges 4000 watt, de persze soha nem hajtuk/hajtom ki azt a teljesítményt.)

Yamaha hangfalak, Dynacord keverő és végfok

7 Likes

Jó… watthuszárkodni lehet, de nekem 2x30W is elég, meg inkább hangminőség párti vagyok :slight_smile:
Perpill van nálam egy 14.000W -os erősítő ( tényleg ennyi… Stetsom 14k2d )… :smiley: meg általában mindig van pár több kW os.

szomszédok imádják…

5 Likes

Minden elismerésem!

azokat én is szeretem… aztán úgy szó, mint egy sokol rádió… :smiley: :smiley:

3 Likes

madve elkérhetem az e-mail címedet? :slight_smile:

Nekem egy darabig ez volt a gépes erősítőm (AKAI Reference Master AM73), de csak fejlhallgatóhoz használtam, új alaplap óta integráltról megy, ugyanezt a minőséget hozza, ledobtam a hajam ezen, de mindegy így egyszerűbb az élet :slight_smile:

Amióta gyerek van, 5.1 cucc nem nagyon volt bekapcsolva…

3 Likes

A héten leptem meg magam egy Beyerdynamic DT 770 PRO (250 Ohm) fejhallgatóval. Jelenleg egy Creative Sound Blaster X-Fi HD hajtja, de majd idővel szeretnék venni egy Shiit DAC-t és szintén Shiit erősítőt.
Eddig a HD201-es Sennheiser-t nyúztam egy jó pár évig, ami bár saját árkategóriájában verhetetlen, a 770 köröket ver rá.

Én is ilyen fülest használok, nagyon jó darab… kell neki az elején jó pár óra mire “beáll” a hangzás de utána még jobb mint az elején :slight_smile:

2 Likes

Hangminőség? Nézzél szét a Dynacordok között, és meglátod milyen minőségű…
És még 1x mondom, nem autós hifi erősítő, hanem színpadi hangtechnika az enyém :wink:

És mint mondtam enyém, de zenekari… ritkán járok le zenét hallgatni

Egy Pioneer A676 erőlködőt használok, nem mai darab, de szépen szól, nem recseg ropog. Valószínűleg kazetta átvételre használták, mert a Tape tekerő kicsit lötyögős (amit úgy sem használok)

Egy Canton Karat 200 -as hangfalpárt hajtok vele. Ezek még úgy sem mai darabok. Egy NSZK nagymama volt az előző (első) tulaj, aki sok mai átlegbérnek megfelelő nyugatnémet márkából vette, hogy hallgassa rajta a matinét. A hangváltója mintha már kicsit megfáradt volna.

@madve szerinted érdemes lehet így 25 év működés után felújítani hangváltóját, vagy sokat nem javít a hangon?

DIY-t veszek, ha jobb a hangja azonos árért (ami azért gyakori). Amúgy egyre inkább a full digital technika felé tendálok, legyen minden digitális, ameddig lehet (akár a végfok is), ha már úgy is szinte csak digitális forrásokat használok. Analóg láncot szerintem analóg eszközökkel érdemes használni, mint az LP hanglemez.
Csöves hangot hallottam már, volt benne valami kellemes melegség (nem az amikor a kukában zörögnek a piás üvegekkel :smiley: )

A 3D nyomtatott hangszórók fogalakoztatnak nagyon, mivel ott olyan dobozt gyártasz amilyet csak akarsz. A műszaki akkusztikához konyítok egy kicsit, de a villanyos részében biztos fogok segítséget kérni egy profitól, ha odajutok egyszer. :wink:

25 év, hogy a francba nem rohadt még le a membrán körül a rögzítő (gumi szerű anyag)? Én nem láttam még ilyen régi hangfalat, ahol ez még nem kezd porladni… és ez nagyobb gond mint a hangváltó :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ránézésre és nyomkodásra is hibátlan, ha hazértem csinálok róla egy képet.

@mice0007 UPDATE
Jelentem, puha és ruganyos mint a tinipopsi

Sőt valószínűleg nem 25 hanem legalább 30 éves. 1986-87 között gyártották. 1300 nyugatnémet márkába került, ha ezt a tavalyi 263 171 Ft-os bruttó reálbérrel arányosítjuk, akkor az 1 millió Ft, (mert akkor 6400Ft volt az átlagbér és 20Ft volt a német márka). Nem volt olcsó cucc, valószínűleg a minősége is ezzel arányos.

7 Likes