Párbaj kártyák

Sziaszok!

A téma felvetésem alapvetően a 2000-es évek elején berobbant párbaj kártyák köré épül. Csak, hogy a legnagyobbakat említsem: HKK(Hatalom Kártya), Yu-Gi-Oh, Pokemon.

Nektek volt régebben valamilyen párbaj kártyátok, vagy esetleg ma is van? Személy szerint az egyik kedves barátommal újra elkezdünk hódolni gyerekkorunk egyik meghatározó játékának a HKK-nak.

Nektek mi a véleményetek erről? És itt be is lehetne hozni akár a mai top elektronikus kártya játékot is a Hearthstone-t is. Úgy gondolom az, hogy fizikailag a kezedben foghatod a te saját fizikai kártyádat, nagyobb biztonság érzetet ad számodra, minthogy fizetsz valamiért ami elektronikusan a tiéd csak.

Köszi a válaszotokat! :slight_smile:

2 Likes

Erről most eszembe jutottak a régi szép idők amikor még általánosban barátságokat tett tönkre egy egy párbaj :smiley:

2 Likes

Én yu-gi-ohztam régen. :smiley:

A HS-el kapcsolatban, azóta hogy jobban belemerültem, nem zavar hogy nem fizikai kártya. Aminek az az oka, hogy a játék állandóan kapja a balance-t és az újabb kiegészítőket. És a haverokkal ugyanúgy meg van az élmény ha leülünk egy más ellen játszani.

Manapság fizikai kártyaként a Magic fut nagyon, bár én azzal nem igen játszottam.

Mindazonáltal HS-ben nem lehet kártyákat cserélgetni. Legalábbis ahogy én tudom.

1 Like

Nem, de be tudsz bontani dustért kártyákat, amiből újat lehet szerezni.

A HS-be sok helyen bele lehet kötni, nem is védem, mert nem olyan jó, mint amilyen lehetne. A cserélgetést be fogják rakni, az a kérdés, hogy mikor.

Egyébként, igen, van egy utánozhatatlan feeling-je, ha fizikai formában vannak a kártyák. Viszont az elektronikusnak, egy nagy előnye, hogy olyan játékmechanikai elemeket tud használni, amit máshogy nem lehetne. + ugye nem tud elszakadni, összegyűrődni.

A védő fólia arra van, hogy a sérülést megakadályozza. :wink: Egyébként én is erre akartam kivezetni a dolgot, hogy a fizikai kártyáknak teljesen más ahogy te is mondtad e “feeling”-je. :slight_smile:

1 Like

Az nagyon jó volt :smiley:

Yu gi oh !!! Köszönöm a vissza emlékezést ! :heart_eyes:
Akinek volt gyerekkora legalább 1x találkozott vele.
Ki hogy áll a Dual Masters kártyákkal ?
Én sokat gyűjtöttem annó mit ahogy a Yu gi oh-t is sőt a mesét is szerettem !
Több száz Dual Masters kártyám volt a Yu gi oh-s pályafutásom 58 kártyalppal ért véget a pokémon kártyáimból csak 15 maradt kb. mindegyiket elcseréltem édességre . :joy:

1 Like

Én Magic: The Gathering-el nyomtam egy kis ideig, aztán elkezdtem meló mellett az egyetemet levelezőn(én hülye :smiley: ), aztán nem volt rá időm, most meg jelenleg nem fér bele anyagilag, hogy visszatérjek hozzá. Nagyon szerettem, főleg az tetszett benne, hogy face 2 face-ben kellett játszani, jó kis közösségben.
HS is jó, azzal szoktam mostanában játszani, de nem lehet szerintem összehasonlítani a digitális játékot az IRL játékkal. Teljesen más élmény a kettő.

Nekem a mai napig megvan a tűz-föld pokemon paklim, annyira vicces, amikor előveszem és átnézem a lapokat :slight_smile: Én nagyon szeretem alapjában véve ezt a műfajt, de fizikai deck építésben mindig is iszonyat béna voltam és ezért sose mélyedtem bele ebbe a témába túlságosan.

Fúúú, régebb mindig a lépcsőkre leülve nyomtuk a Yu-Gi-Oh-t meg a DuelMasters-t :smiley: meg a sok cserebere stb… még ma is megvannak a drágaságok :slight_smile:

1 Like

Az elején Yugioh-val kezdtem majd váltottam Magic -re,de egy idő után az is abbamaradt,egyszerűen nem volt pénzem az új szettek megvásárlásához így nem tudtam lépést tartani a META-val.(A 2 kezdő szett CD-i még mindig megvannak rengeteg klasszikus aranylappal meg miegymással együtt Roxx pl. )Bár nem duel kártya,de a kosaras kártyákat is nagyon régóta gyűjtöm és számomra sokkal több értéket képviselnek bármely más kártyánál. :slight_smile: A digitális játékokat tekintve nagyon sokat kipróbáltam már(hearthstone,faeria,card wars stb) csak a HeartStone tud lekötni valamennyire,de sajnos érezhető hogy akik fizetnek elég nagy előnyben vannak a nem fizetőkkel szemben.(annyi dust-juk lesz hogy az összes kártyát le tudják craftolni)

Nekem is volt mind Yu-Gi-Oh, mind Duel Masters kártyám, egy rakatnyi, sőt sokszor csináltam saját lapokat, még a yugiohcardmaker.net oldalon. Sokszor volt, hogy kinyomtattam, és úgy nyomtuk haverokkal, hogy benne voltak a saját lapjaim is. Meg volt kifejezetten Exodia paklim is, na meg a felejthetetlen Yu-Gi-Oh power of chaos játéksorozat is megvolt.
Olyan paklim is volt, ami úgy volt beállítva, hogy a kedvenc lapjaimat, kb 3 kör alatt össze tudtam szedni. Mai napig imádom ezt a játékot.

Való igaz, hogy össze se lehet hasonlítani, mikor látod valaki arckifejezésén, hogy hogy áll számára a párbaj, vagy csak az internet túloldalán van, és esetleg olyan játékban vagytok, ahol chat is van. Ha még meg lenne a Yu-Gi-Oh paklim, bárki ellen szívesen kiállnék játszani, csak már sajnos ahhoz rengeteg előkészület kellene. Pl újra megszerezni a kedvenc lapjaim.

Nálunk is előjött a Duel Masters személyében, egyszerűen jó volt elővenni. :smile: Ami viszont nálam a top best volt az a yugioh tazo. Emlékszem 1-et kaptam kölcsönbe játszani, majd egy jó 15-20-as raktáram volt. Minden nap küzdöttünk. :slight_smile: Illetve a Master Crocknak a kártyái sem voltak rosszak, igaz ezek nem yugioh/duel/hearthstone szintűek.

Én most is épp egy Yu-Gi-Oh versenyre készülődök éppen. A paklim már kész van, már csak meg kell szoknom a használatát.
Ha valakit még érdekel, akkor itt a link a versenyhez:
http://shadowgame.hu/index.php

Vááááá, beütött a nosztalgia! :smiley: De szép idők is voltak. :slight_smile:

A digitális verziók között azért megemlíteném a THe Elder Scrolls Legends-et. Hasonló, mint a Hearthstone, de sokkal kezdőbarátabb, nincs annyi grind, és sokkal változatosabb, a meta meg heti szinten változik, önmagától. :slight_smile: Aki kíváncs, csak ajánlani tudom. :slight_smile: