Path of Exile segítség kérés, tippek


#1

Sziasztok!
Elkezdtem kicsit belemerülni a PoE világába, de kezdek teljesen elveszni benne. kb 50 óra játék után Lvl 46-os Ranger vagyok, a skill build-et az internetről lestem, ijesztően néz ki a skill fa :slight_smile: A problémám az, hogy nem tudom merre tartok (nem a story-ra értem), jó amit csinálok, és nem hagytam ki valami fontosat?!? tele van az inventory-m rengeteg dologgal, amit nem tudok használni, vagy nem tudom mire kell használni… néhány példa az értetlenségemből : van 6 jewel-em, szép kis stat-okkal, fogalmam sincs mibe tudom betenni (skillfán feloldottam 2 vagy 3 jewel socket-et is), nem tudom, hogy használhatom-e a corrupted gem-eket, (játékokban a corrupted item-ek valahogy mindig negatív hatást is adnak :slight_smile: ) ezért “common” gem-eket használok. küldetésbe kaptam a blood altar-t … hogy fogjak állatokat, és kraftoljak unique item-eket… amihez háló kell… jó időbe telt, mire kigugliztam, hogy mivel nem bestiary league- ben vagyok, hanem semmilyen-ben, nem is fogok találkozni az emberrel, akitől vehetek hálót… (akkor hogy kraftolok?! )
Rengeteg ilyen apró kérdésem lenne, ezért segítségnek kérnék tőletek, ajánljatok videósokat, fórumokat, ahol lehetőleg nem felsorolás szerűen, hanem rendesen szájbarágósan elmagyarázzák a dolgokat az alapoktól, mit hogyan merre kell csinálni, hogy kell valójában haladni, mert én úgy érzem, hogy nem úgy haladok a játékban, mint ahogy kéne a rendes fejlődés érdekében. Bármilyen tippet szívesen fogadok. A segítséget előre is köszönöm!


#2

Első és legfontosabb, standar league-ben nem érdemes játszani, olyan ez mint a d3 ban, ha új seson kezdődik abban kell tolni. Kezd el Betrayal leaugeben.
Buildekhez ajánlanám ezt a csatornát:


#3

Szia!
Hát a lehető legjobbkor vágtál bele, mert a jelenlegi ligába az összes eddigit, meg ugye ami volt ebben az évben 3 nagyligát rakták bele. :slight_smile:
Szóval van tartalom bőven.

Ő az egyik legnézettebb POE streamer én őt szoktam néha a külföldiek közül.

Spoiler

www.twitch.tv/mathil1

Illetve magyar fronton
neki több ezer órája van a játékban
nincs amire ne tudna neked válaszolni a játékkal kapcsolatban

Spoiler

https://www.twitch.tv/corintv

YT-n ezt ajánlom
Minden játékbeli mechanikát, működést elmagyaráznak

Konkrétan a kérdéseidre.
Az hogy mire van szükséged majd idővel meglátod, tapasztalat hozza meg.
a Jeweleket a a skillfán lévő socketekbe tudod betenni.

A corruptedtől ne félj.
Ez ebben a játékban a többitől eltérően csupa jó dolgot ad. Olyanokat is amik egyébként nem érhetőek el fejlesztéssel.
A corrupted egyetlen hátulütője hogy azokat az itemeket nem fejlesztheted nem módosíthatod a statjait.
A corrupted gemeket is használd hiszen abban alapból benne van az alap gem is és kiválaszthatod melyiket használod.

A Bestiaryhoz nem kell már háló amikor azon a küldetésen vagy megy veled a az npc és automatikusan elkapja neked ha megölted.A craftolás pedig az elkapott állatkákkal történik a blood altarban ha összegyült ami kell az adott itemhez.

Ja igen és Betrayalt játssz, ne Standardot.

Kezdőként és tényleg azt javaslom hogy ne akarj minden mechanikát egyszerre megismerni, haladj a “story”-val, és amellett hogy kinéztél magadnak egy buildet és azt követed, próbálgass ki a skilleket, spelleket.


#4

Köszi a sok tipp videót srácok! Újra kezdtem betrayal league-ben, most már sokkal átláthatóbb minden a számomra. Ice shot deadeye ranger buildem van, szépen takarítom a map-ot vele, boss fight-okra secondary fegyverem van barrage skill-el. A kérdésem az, hogy a 2 fegyverhez 2 tegez kell?