Pc boot és merevlemez probléma


#1

Sziasztok. Egy kicsivel összetettebb kérdéssel fordulok hozzátok. Ma délután elkezdtem átszervezni egy nas bol egy pc be egy merevlemezt, hogy mostantól a pc rol futtassam a plex szerveremet. Viszont a következő problémába ütköztem, az új gép amin Windows 7 fut, egyszerűen nem ismeri fel a betett merevlemezeket. A file kezelőben nem látom, a lemezkezelőben pedig ott van de nem tudok neki betű jelet adni, semmit nem tudok csinálni vele. Illetve az az egy tb os merevlemez amin eddig a filmek voltak a nas ban eddig majdnem teljesen tele volt, most a lemezkezelőben azbúj gépen azt látom, hogy nincs rajta semmi. Elképzelhető, hogy egyszerűen elveszett róla több száz film? Ez óriási veszteség lenne. Illetve a másik probléma: Gondoltam, hogy beteszem a merevlemezt egy másik gépbe hogy megnézzem ott működik e a lemez. De kihúztam a gépből a saját merevlemezét am eleve benne volt, hogy betegyem azt amit ki akarok próbálni És azóta azt írja ki hogy az operációs rendszer nem található. A boot menüben az ssd re van állítva, hiszen azon van a Windows, de nem indul el akármit csinálok. Valakinek valami ötlet valamelyikhez?


#2

Én első körben lepucolnám róla a Win 7-et, és feltenném a 10-et, lehet meg is oldódnának a gondok.


#3

Visszarakod nas-ba akkor meg fog javulni.
Valószínű úgy formázta a nas, hogy a windows nem fogja látni rendesen. Linux alól esélyes, hogy látni fogod rajta a dolgokat. Csinálj egy boot pendrive-ot arról meg tudod nézni.


#4

Köszi. Es az eddig tökéletesen működő másik gép? Amiben át dugtam a merevlemezt es azóta nem indul el? Akkor sem ha visszarakom sz eredeti winyót?


#5

Köszi. Es az eddig tökéletesen működő másik gép? Amiben át dugtam a merevlemezt es azóta nem indul el? Akkor sem ha visszarakom sz eredeti winyót?


#6

Első tipp bios reset. Valami beakadhatott.


#7

Nem segített. Nem akarom ujra telepíteni az egészet. Egyszerűen nem is ertem hogy attol, hogy kicserélek egy merevlemezt meg kihúzok egy sata kábelt miert megy tonkre az egesz. Más megoldás nem létezik?