TheVR Fórum

PC bottleneck miatt CPU csere

Sziasztok!

A problémám a következő: A CPU-m (Intel Core i5-4690) nagyon csúnyán bottleneck-eli a GPU-m (RTX 2060). A videókártyát másfél éve vettem, a gép többi része már régebbi. Egy kicsit elhamarkodott döntés volt, nem néztem utána a bottleneck problémának, ezért most a játékok közben a config nem hozza az elvárt teljesítményt. FPS- dropokat és mikrolaggokat tapasztalok kompetitív játék közben. Szeretnék egy CPU-t fejleszteni, csak az a probléma, hogy nem találok olyan modellt, ami a mostani alaplapomhoz (Asus B85-PRO GAMER) passzolna. Még egy új alaplap vásárlásában benne lennék, csak itt jön a következő gond, hogy a RAM-ok (Hyperx Fury DDR3) igen régiek, és az új alaplapok már csak DDR4-es RAM foglalattal kaphatóak. Magyarországon egyszerűen nem találok olyan alaplapot, amely minden követelményemnek megfelelne, mert már nem forgalmazzák őket. Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy ti mit tennétek egy ilyen szituációban, várjak még egy pár évet, és akkor egy nagyobb, RAM cserés upgrade vagy most van valahol olyan alaplap és CPU modell, ami még kapható? A válaszokat előre is köszönöm.

1 Like

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok jelenleg.
Ha nem tudsz hirtelen 100-130+ lepedőt kiadni, akkor sajnos várni kell, pláne a jelenlegi irreálisan magas árak mellett, amúgy sem szabad PC -t venni.
Az ebbe a foglalatba való még használható processzorok pedig használtpiacon szintén érthetetlen módon borzalmasan túlárazottan kaphatóak…
Úgyhogy sajna ja, várni kell :frowning_face:

4 Likes