PC build gamingre, videó szerkesztéshez és 3D modellezésre


#1

Sziasztok!

Összeraktam egy listát magamnak. Ezt a gépet gamingre, videó vágásra és 3D modellezésre (Blender) használnám legfőképp. Egy maximum 2000 font körüli budgetet határoztam meg magamnak, amit már át is léptem egy kicsit, viszont ±200font még belefér. A kérdésem, hogy szerintetek ez így ok e vagy van, amit cserélnem kellene benne? Amihez ragaszkodom, hogy fehér gépházat szeretnék, de ne kérdezd miért. :smiley:


#2

Amit elfelejtettem említeni, egy 240Gb Kingston SSD és egy WesternDigital 1TB HDD a régi gépemből átkerül majd, ezért nincs a listában további háttértár csak az m.2.


#3

Szia!

Ahogy láttam, a Blender jobban szereti a sok magot, így arra jobban járnál egy Ryzen 7 2700X-el, és X470-es alaplappal.

Mivel videót is vágnál, a TN paneles monitort elfejeteném, és inkább egy JÓ IPS paneles modelt keresnék, az Acernek vannak 144hzes 1440p-s IPS paneles modeljei, persze egy kalibrálást érdemes kérni rá ha lehet, videóknál fontos a színhelyesség.

Vízhűtés akár ki is maradhat ha Ryzen irányba mész, van jó gyári RGB-s hűtő hozzá, de persze maradhat is, csak számold bele hogy 2-3 évente cserélni kell.

Tápból inkább vennék Seasonicot, de ezzel sincs baj.

Ház ízlés kérdése, ha kell hogy fehér legyen, én Meshify C White-ot vennék a jobb airflow érdekében, a kinézett ház nem a legjobb ebből a szempontból.


#4

A G-Synchez mennyire érdemes ragaszkodnom szerinted? Nem vagyok hardcore gamer de néha szívesen készítek gameplay videót vagy streamelek.


#5

Semennyire, mivel már az nVidia is támogatja a Freesyncet, Display porton keresztül.

Ha streamelnél is a gépről, akkor megint csak a több mag az előnyös, ergo mégegy pont a Ryzennek.

Nem tudom mikor vennéd, de nyáron érkezik az új Ryzen generáció, elvileg a jeleneginél is több maggal, ami neked megint csak fontos lehet. Szerencsére kompatibilis lesz a mostani alaplapokkal, így érdemes lehet alaplapból jót venni, aztán belepattintani egy 12 vagy lehet 16 magos procit.


#6

Nyárig nem várnék. Árban ez férne bele a budgetbe.
AMD YD192XA8AEWOF 12 Core/24 Threads Ryzen Threadripper 1920X Processor https://www.amazon.co.uk/dp/B074CBJHCT/ref=cm_sw_r_cp_api_i_lxLHCbK71D4T3


#7

A threadripper az már tök más platform, játékra nem az igazi az alacsonyabb órajele miatt, az olyan alkalmazásokra viszont jobb ami igényli a sok magot.

Én maradnék a Ryzen platformon inkább, olcsóbb jóval, és ha nem is most, amikor kevésnek érzed a 8 magot tudsz bővíteni relatíve olcsón.


#8

Köszi az infókat. :+1:


#9

Megfogadtam a tanácsokat és elkezdtem összeszedni, hogy mi kellene egy Ryzen buildhez. Ami változott, hogy RTX 2070 helyett RTX 2080Ti került a GPU részhesz. Viszont így drasztikusan többe kerül, mint a tervezett budget, amihez a RAM is hozzájárúl. Ti változtatnátok rajta valamit?


#10

Először is a doc nevét (Rayzen?? :smiley: )

Továbbá a tápot és a házat.

A memória szerepel az alaplap támogatott listáján? Ha igen, nyugodtan maradhat, ha nem, akkor inkább onnan válassz valamit.

Mellékes: 2080Ti elég overkill és drága. Játékokban átlag 18%-kal gyorsabb, cserébe 33%-kal drágább=kevésbé jó az ár/értéke. Mivel a monitorod 1440p nem 4K, én a következő kb 3 évre elégnek tartom a 2080-at, és csomót spórolsz vele. Persze ha modellezés miatt kell, az más tészta.


#11

+a 2080Ti-oknak nagyobb az elhalálozási aránya is a 2080-hoz képest. Én legalábbis úgy vettem észre, de javítsatok ki ha tévedek.


#12

Állítólag csak az FE modellekkel van ilyen probléma a gyatra VRM hűtés miatt


#13

Nem a VRM miatt, a korai GDDR6 modulokkal vont gond amiket a Micron szállított.


#14

GTX 1080Ti-ban érdemes gondolkozni vagy inkább maradjon az RTX 2080? Azt néztem, hogy teljesítményben minimális a különbség, viszont árban közel 100 font.


#15

A driverek miatt rtx 2080.
Sajnos a gtx 10 es szériát elrontják