PC building olcsón max 80.000 Ft - ért


#1

Sziasztok tudna valaki segíteni olcsó gaming PC-be segíteni mert nem annyira vágom a témát és előre is köszönöm szépen!


#2

80-ért csak használt jöhet szóba. Keress hardveraprón egy olcsó Dell Optiplexet 4-8GB memóriával és egy legalább 4 szálas procival, és dobj bele egy videokártyát, attól függően hogy a tápod mennyit bír


#3

80-ért vegyél konzolt. Jobban jársz.


#4

Az tényleg egy jó ötlet. Mellé egér+billentyűzet és kész is


#5

Konzol mellé minek? 100-ból 99 játék nem támogatja/ nem működik vele rendesen.


#6

Az előttem szólókkal egyetértek, szerintem is használtan kéne nézegess. Nem tudom, hogy szabad e linket betenni, de kb valami hasonlót keress, mint ez.
Ebbe még nézel egy vga-t, és van egy használható géped elég olcsón.
https://hardverapro.hu/apro/fujitsu_esprimo_p720_e85_pc_intel_core_i5_4570_3_2/hsz_1-50.html

A másik lehetőség meg valóban a konzol lehet…


#7

Ramot is kellene venni még bele és legalább 2x8-at a videókártyán kívűl. Meg kérdéses hogy a táp birná-e a megnövelt terhelést.


#8

Sokkal inkább kérdés hogy egyáltlán kezele e bármilyen videokártyát. A fő probléma az ilyen OEM gépekkel hogy egyedi alaplapjuk van, és a jó isten tudja csak melyik mivel működik.

Aztán ott az általad is említett táp probléma, hogy van e rajta PCIe táp csatlakozó (szinte biztos hogy nincs), és ha még átalakítóval meg is lehet oldani, hogy lebírja e.


#9

Én ezt az alaplapot nem nagyon találom neten.
80-ból sehogy nem fog kijönni, de gondolom mellette még kellenének perifériák, monitor, az is pénz.
Legegyszerűbb ennyiből egy konzol. Egyébként jó lenne tudni egyáltalán mire kellene a PC, milyen játékok futtatásához stb… Semmi infót nem írt a téma indítója.


#10

Igen több infó valóban nem ártana. Ennyi pénzből csak elég erős kompromiszummal jönne csak össze, de leginkább sehogy. A konzol jobb megoldásnak tűnik ennyi pénzért.


#11

80 nem olyan lehetetlen küldetés, feltéve ha pár dolog már adott, legalább egy ház és monitor legyen + periféria. A videókártyát ki lehet váltani egy Ryzen 2400g-vel kis felbontáson alacsony grafikával bőven jó amíg gyűlik pénz kártyára. Most olyan 35 körül kapható, hozzá lap 15, táp 15, memóriából egyelőre nyolc is elég, ez 12 ezer, plusz egy 120 gigás ssd a rendszernek és pár játéknak is elég, ez is csak 8 ezer. Ez így összesen 85 ezer forint.


#12

Eléggé el vagy tájolva ezekkel az árakkal :smiley:
Egy normális táp ehhez a buildhez 20k körül kezdődik, a 2400G inkább 36k körül van, a legolcsóbb 2x4GB-os kit árukeresőn 16k. 120GB-os SSD meg gyorsan kevés lehet, és lehet már 240GB-osat kapni 9k-tól. Ez minden csak nem 85 ezer forint.


#13

Plusz nem veszünk 15 ezres alaplapot (A320) egy ilyen, alapvetően sokáig fejleszthető platformnak.

A ram sebességéről nem is beszélve, főleg ha az iGPU-t használná az ember.