Sziasztok!
Szeretnék egy gépet a régi laptopom helyett, nem utazom sokat, ezért döntöttem a gép mellett.
A keretem nagyon max. 200k, az eszközt (nem profi) videóvágásra, képszerkesztésre és szabadidőmben alapszintű játékokra (Apex és hasonló ingyenes játékokra) használnám, de nem a gamingre lenne a gép.
Nincs sok kikötésem, mivel viszonylag új vagyok a témában, de mindenképpen SSD-t szeretnék bele (mellé még jöhet egy HDD is), nincs szükségem fancy világításokra (persze nem gond ha van, de elengedhető). Nem rendelkezem alkatrészekkel, melyeket szeretnék felhasználni.
Minden perifériám rendelkezésre áll, kivétel a monitor, de mindenképpen egy 1080p-s modellt fogok választani.
Szia!
Válaszodat nagyon köszönöm!
Ezt már átolvasgattam, de még arról sem tudok dönteni, hogy AMD vagy Intel (bocsi, elég kezdő vagyok).
Valamint gondolom itt (a bejegyzésemben) átfogóbb képet kaphatok egy, olyan gépről amire nekem szükségem van.
Amd jelenleg sokkal jobb árban.
200k-d van kiválasztod azt a gépet amit szeretnél. pcxnél megrendeled és 5k-ért összerakatot. te is örülsz és minden jó.
Szia! Köszönöm a válaszod!
Magamnak szeretném összerakni, mert úgy gondoltam nem annyira nehéz és átélném a saját “munkám” eredményét.
Az AMD-nél tudom, hogy kicsit más a csatlakozás az alaplapba, ezt nehezebb esetleg összerakni?
Szerintem spórolj még 1-2 hónapot, nagy az ugrás a Starter Plus és a Budget AMD között. Elég a gyári hűtő a Rszenekre. Hiába csak hobbi, kell a kraft a videóvágáshoz. Az építésnél a kritikus rész a cpu hűtőpaszta applikálása. Fórumon is találsz róla posztot, és rengeteg YT videó van róla. Minden más olyan, mint a Lego. Figyelj még, hogy a RAM-ok jó slotba kerüljenek és ne felejtsd el BIOS-ban bekapcsolni az XMP profilt.
Még annyi, hogyha el akarsz térni a build ajánlótól, akkor ha R3 részén maradunk a dolognak, akkor én a 3300X -et venném inkább, mert csak 1 CCX van benne, és sokkal gyorsabban is tud járni az a processzor.
Lényeg, hogy én inkább azt venném, vagy ha még kapni összespórolni egy 1600AF -re. Ha találsz, akkor utóbbi még jobban megéri.