PC építés kb. 300ezerből

Sziasztok!

Eddig a mobilitás igénye miatt miatt laptop használatára kényszerültem, azonban most szeretnék váltani asztali PC-re, kb. 300ezer forintot szánnék rá. Szakértő semmilyen formában nem vagyok, ezért kérném a ti véleményeteket. Gyakorlatilag a Mainstream Plus - Intel konfigurációt néztem, nekem azonban az 1660Ti szimpatikusabb, amennyire utána tudtam olvasni.
Mit tanácsoltok, vállalható ez így, vagy módosítan kéne? A keret bár nem szűkös, SSD-t lehet kispórolnám, de érdeklődnék, hogy alapvető követelmény-e igazából, befolyásolja-e jelentősebb mértékben a PC működését a töltési időkön kívül.

Még annyi talán fontos lehet, hogy 1080p 60fps gamingre használnám.

Köszi előre is.

Sokkal jobb is kijön ebből, lásd:

SSD nélkül ma már NEM épít gépet kb senki.

1 Like

RYZEN!!
Hacsak telejsen ellene vagy.

1 Like

Meg fogom fogadni a tanácsodat valószínűleg :slight_smile:


Ez így akkor pl. jó?

1 Like

Ja, de ebben a boltban például többet kérnek a 2600-ért mint az Aqua-nál szállítással együtt. Alzánál van 29,500-ért 650W-os Focus Plus Gold. Ha hajlandó vagy MicroATX alaplappal menni, a Mortar MAX ~32k, azzal megint nyersz 3k-t. Lehetne még ebből faragni ám, és annál több pénzed lesz egy értelmes monitorra.

1 Like

Köszi a segítséget!

Természetesen nem ragaszkodom ahhoz, hogy egy helyen, vagy pont itt vásároljak, alapvetően a tervezést igyekeztem ezzel a vizuális megoldással megkönnyíteni.

Egyébként ha nem veszel merevlemezt, és egyből bedobsz egy 500GB-os SSD-t, igaz hogy nem lesz annyi tárhelyed, de szinte már lesz kereted venni egy alap 5700-at, vagy egyszerűen egy jobb monitort.

1 Like

Jó így is ahogy van, viszont videokártyából a 1660 Super ajánlott inkább. Jó 10 ezerrel olcsóbb, és 1-2 fps-sel tud kevesebbet a legtöbb játékban.

A memoria támogatását ellenörizd le, az alaplapal, ha nem még tetted meg és cseréld ki,ha kell.Én a toshiba hdd-t cserélném western digitálra mert nagyon finnyásak a garanciánál a western digitálnál már nem,ezt bolti eladó mondta nekem.Én tápegységből mindig egy kicsivel többet javaslok szerintem egy kicsivel több sosem árt föleg ha olyan házat vesz az ember ami késöbb bövithet,ezzel az éppen elégel sosem értettem egyet nem is fogok ilyen vagyok,javaslom vegyél egy 800w-sat meg majd késöbb egy nvme vagy m2-es ssd-t.