PC építés (Kérlek, kérdezés előtt olvasd el! )

Mindenkinek, aki tanácsot szeretne gépvásárláshoz. Mielőtt kérdezel, ezeket gondold végig, és a lehető legrészletesebben próbáld meg leírni a kérdéseddel együtt:

1. Mire fogod használni a gépet?
Játszani szeretnél rajta? Vagy csak iskolai/irodai munkára kell? Tervező programokat futtatnál a gépen, 3D munkát végeznél, esetleg videoszerkesztésre, renderelésre kell?

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ha lehet, minden esetben pontos típust írj!
Ez fontos lehet, mert elképzelhető, hogy az ajánlott alkatrész nem kompatibilis a Te régebbi alkatrészeiddel.

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden embernek mást jelent a “gép”. Van akinek A monitor, egér, billentyűzet is beletartozik, van akinek még a ház, esetleg a táp sem.

4. Mennyi a kereted rá?
Próbáld mellőzni a komoly matematikai számításokat. Ne kérd, hogy az ajánlók adjanak árajánlatot a jelenlegi gépedre, vagy számolják ki, hogy mennyiért viszik házhoz az új gépet, vagy neked mennyi lesz a benzinköltséged. Mondd meg mennyi a keret, abból gazdálkodhatnak. A keretet bruttóban határozd meg! Ha a monitorra külön van a kereted, akkor azt is írd le.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Itt egyértelműen a felbontást írd le ill. a monitor csatlakozójának a típusát.
Ez akkor érdekes, ha játékgépre kérsz ajánlatot, ugyanis a videokártya határozza meg, hogy milyen felbontásban tudod futtatni megfelelően a legújabb játékokat.

+ Ragaszkodsz valamelyik márkához
Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél.

Ezeket betartva a segítőknek is könyebb dolguk lesz. :wink:

32 Likes