PC építés, max 250e Ft-ból, gamelni

Olyan kérdésem lenne, hogy ennyiből milyen gamer gépet lehetne kihozni?
Prociból én egy i5-7600-at nézegettem, de itt sokan az AMD-t javasoljátok.

Előre is köszi! :stuck_out_tongue:

Bocsi, azt elfelejtettem odaírni, hogy perifériával együtt olyan 300e-t költenék rá, ha megoldható.

Mainstream vagy mainstream plusz megfelelő lenne neked, bár fogalmam sincs, hogy mennyi alkatrészed van meg a géphez, mert nem írtad.

Szerintem nyugodtan összekombózhatod és veheted a dragább kártyát az olcsóbb procival ha szükséges a budget szempontjából. :wink:

Semmilyen alkatrészem nincs… :smiley:
És monitort, egeret, billentyűzetet milyet érné meg venni?

Ez igény kérdése. Meg egyébként kb az egész konfig. Mire fogod használni? Ha játékra mit szeretnél játszani, milyen felbontáson?

Igazából semmi komoly játékra nem gondoltam (lol, wow, cs:go) max pubg, mert nagyrészt konzolon játszom, csak szeretnék venni valami normálisabb pc-t, haverokkal összeülni gamelni, ilyenek. :smiley:

Hát ha komplett cucc kell és a plafon 300k akkor is még elég jó kerettel dolgozhatsz. Egy tipp hogy jobban kigyere a pénzeddel, nézelődj használt monitort 20k körül vannak jók FULLHD felbontással, egér+bill-re is 20k és akkor marad 250k a többire.
Szóval a gép a Build ajánlóból a Mainstream kategória úgy ahogy van kompletten, az elég jó választás a procit húzni is lehet a gyári hűtővel is ,de esetleg azt nézhetsz hozzá ha tényleg OCz-nál és még belefér a keretbe. Mondjuk ha jobban konzolos vagy akkor nem fogod húzni. :smiley:
Bill: https://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/hama/urage-cyberboard-premium-113755-p360077329/#termek-leiras
Egér meg nagyon egyén függő, mekkora a kezed mi a kényelmes méret és forma, van akinek a szimpla szimmetrikus kényelmes van akinek meg az ergonomikusabb jön be. Árúkeresőt felcsapod belövöd az árkategóriát 10k-ra és elkezdesz nézelődni véleményeket olvasni.

2 Likes

Bill/egér kombóból a Hama uRage-eket nézném meg, nagyon jók (teszt is van tech oldalon). Monitor:

LG 25UM58-P

1 Like

A mainstream kategorias gep a mainstream plusos videokarival hulyeseg lenne? A billentyuzet nagyon bejon, a monitorrol irnak par negativumot, de mindent osszevetve az is nagyon jonak tunik. :slight_smile:

1 Like

Simán működik. A monitort csak példának írtam, nem kell ezt választanod, de sztem ilyen kategória elég lesz.

Igen működik, ha minden perifériával együtt még úgy belefér a keretbe akkor mindenképpen jobb választás úgy összerakni a gépet.

Egérből ne hama-t, még ha billt nagyon nem lehet elrontani, egért igen. Főleg 10-ért , annyiért már lehet normális egereket kapni.(gondolok a logitech g203/rival 100-ra stb…)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! :slight_smile:
Még annyi kérdésem lenne, hogy ilyen árkategóriában miért nem preferálja senki az Intelt?

Azért mert nem jobb. Ha utánanézel akkor láthatod. Ár teljesítmény arányban most a piacon AMD uralom van kitörőben és az Intel Coffe lakeja sem fog változtatni semmin mert igaz hogy azok már jobbnak tűnnek de drágábbak is lesznek ellenben annyival nem jobbak amennyivel drágábbak.
Egy gyermeteg példa erre.
Ha bemész a boltba zsemlét venni, van 2 fajta az egyik reggeli sütés a másik meg friss, mind2 30 Ft, tudod hogy a reggeli is finom és jó, de nyilván a frissebbet veszed, majd mikor fizetni mész kiderül hogy nem csak friss de olcsóbb is. Na most a Ryzen a friss zsemle. :slight_smile:

:slight_smile: Jól hangzik, köszönöm szépen a segítséget! :slight_smile: