TheVR Fórum

Pc építés megrendelésre

Sziasztok. Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek (hátha van köztetek ebben tapasztalt)
hogy imádok PC-t összeszerelni mókolni vele tesztelni stb stb. Szeretnék szabadidőmben megrendelésre vagy bármire pc-t építeni nem mind megélhetés céljából, de mint plusz pénzbevétel/tanulás/gyakorlás céljából.
Az lenne a kérdésem elsősorban hogy hogyan is kezdjem el? Másodszorra, hogy egyáltalán megéri-e időt belefektetni?
Válaszaitokat előre köszönöm.

Kihirdeted magad ahol tudod vagy megpróbálsz becsatlakozni egy számtech-es céghez.

Amennyiben pedig diák vagy, kb. alapból felejtheted el az egészet. :smiley:

2 Likes

És miért akarnék rábízni 300ezer forintnyi hardvert egy idegenre? :smiley:

1 Like

Nem vagyok az. Dolgozok és három nap meló után van három nap szabad. Ebben a három szabad napban elvégzem a dolgaim utána marad még egy csomó időm amit hasznosas/ezzel szeretném tölteni. :grinning:

Mert vki vagy nem ért hozzá vagy nincs ideje vele foglalkozni.

1 Like

Akkor választhatsz a felsorolt opciók közül, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Köszönöm.

És hogyan képzeled el? Megveszed az alkatrészeket és készen kiszállítod? Utánvéttel meg történik a fizetés?
Azt felejtsd el, hogy valaki neked elpostázza az alkatrészeket, te összeszereled, aztán visszaküldöd. PCX megcsinálja 6000-ért, és ott nincs kockázat.

Ez azért túlzás, de mindenképpen nagyobb bizalmat élveznek.

1 Like

Először ha érkezik megrendelés megbeszélés alapján eldöntjük a vevővel mit szeretne, mennyi a budge. Utána ha van hozzá alkatrészem felajánlom hogy azt beszerelem olcsóbban mint mondjuk a bolti ára (legtöbb cuccok még évekig garis amik feleslegesen állnak otthon) ha nem akkor beszerzem összeszerelem és továbbítom a vevő felé. Az elején minimális költséget számítanék fel.

Ezért is kérdezem meg előre van e értelme. Mert itt azért nagy a közösség lehet vki csinált már ilyet.

Vagy ha lehetséges lenne vhonnan olcsóbban beszerezni az alkatrészeket azzal mindenki jól járna.

Röviden és tömören nincs.
5000-ért kb bárhol megcsinálják ahol a cég vállal rá garanciát meg álltalában mindenkinek van egy haverja aki össze tudja rakni.

Hát nem tudom. Én azért megpróbálnám, hátha mégis működne. Ki tudja. Aztán ha nem, akkor nem, de amíg nem próbálta meg, addig nem tudhatjuk biztosra.

Én sem értem miért kellene random idegenre bízni ezt. Még ha ingyen csinálnád, akkor sem vagyok biztos, hogy nagy tömeg állna sorba. Inkább megpróbálja az ember maga, vagy mint írták már, összeszerelteti - faluhelyen kb 2000-ért. Szerintem teljesen halott ötlet, de az viszont jó, hogy a szabadidődet hasznos dolgokkal akarod eltölteni. Tanulj meg mondjuk programozni, és az abból szerzett pénzből vegyél egy hajót magadnak :smiley: Enyhe túlzással persze, de abban nagy pénz van.

Hozzáteszem én csináltam ilyeneket baráti körben, cserébe meghívtak sörre, de ennyi. Ez egy olyan munka amihez a mai fiatalok nagy része ért, és megtanulni sem túl nagy effort.

1 Like

És ha nem is megrendelésre, de ha beszerzem olcsóbban az alkatrészeket és magát a gépet adom el? Annak több értelme van akkor?

Nem hiszem hogy a programozassal szeretnenek egymast. Sosem voltam jó matekból. :joy:

“olcsóbban” és garanciát hogy vállalsz rá a későbbiekben?
Lehet próbálkozni mindennel, de ha üzletszerűen akarsz ilyesmit csinálni, akkor annak egyéb vonzatai is vannak.

Szerintem ez járhatóbb út. Nagyon sokan nem tudják milyen hardverre van szükségük, csak hogy mit szeretnének játszani. Nekik nem segítenek a gépösszerakó weboldalak sem. Ezt a rést meg lehet fogni, az igazi nehézség az önmagad hirdetése lesz.

A garanciáról valószínűleg sokan hajlamosak lemondani, ha olcsóbban tudod adni a gépet. Azért valljuk be, amúgy is ritkán megy tönkre alkatrész a garanciaidőn belül, de még azon túl is.