TheVR Fórum

Pc építésben segítség

Sziasztok, nemrégiben megépítettük az első pc-met az egyik kedves barátommal. Nem nulláról építettük a gépet, a processzort (i5-8600k) megtartottam illetve az alaplapot is ( Asrock Z370 Pro4).
Háznak egy Corsair házat választottunk ami a “ Corsair Carbide Series SPEC-DELTA RGB” névre hallgat, amiben található 3 rgb-s ventillátor elől. Igazából megépítettük a gépet és működik tökéletesen, viszont a ventillátorok kábeleit nem tudtuk bedugni az alaplapba, mivel nincsen ilyen foglalata (azt hiszem így hívják, én nem annyira értek a gépépítéshez :sweat_smile:). Ezért rendeltem hozzá egy Corsair RGB fan hubot. Ami meg is érkezett viszont nem matcheltek a kábelek. Csatolok majd képet.
Egy vízhűtőt is vásároltam az új géphez ( Cooler Master Ml240l V2 RGB). Ez teljesen tökéletesen működik, viszont ez is rgb-s és ez sem világít.
A kérdésem az volna hogy meg tudom e valahogy oldani hogy működjenek az RGB-s ventillátorok vagy nem, mert azt mondta a barátom hogy ő tárgytalan sajnos és hogy lehet egy új alaplapot kell majd venni.
Ezért kérem a ti segítségeteket, hátha tud valami megoldást erre, a válaszokat előre is köszönöm szépen! Szép napot mindenkinek.

Ránézésre ez az egész ott lett benézve, hogy ez az RGB LED hub sajátos RGB-s csatlakozófejű kábelekhez való, mint ez itt, a gépház pedig hagyományos 3 pines táp- és 4 pines RGB-csatlakozású ventikkel rendelkezik (itt látni). Egy hagyományos 4-pines PWM venticsatlakozásokhoz való fan hub-bal kellene inkább megpróbálni, mint amilyen ez.

Ó, viszont ezzel a fan hub-bal csak a ventik fordulatszámának vezérlése lenne megoldva, RGB-hez külön hub kellene, de ahhoz kellene alaplapi RGB csatlakozó, vagy egy külső kis “távirányító” a kezeléséhez. Az alaplapon nem láttam RGB csatlakozót.

1 Like

Szia!

(hát, a barátodat se küld számítógép szervizbe dolgozni :smiley: )

Amit vásároltál az csak egy sima ventilátor elosztó, nincs köze az RGB-hez.

Egy ilyenre lenne szükséged (ha már Corsair), ez alaplapi USB-re köthető és szoftveresen vezérelhető, csak qrva drága:

https://www.bestmarkt.hu/corsair-commander-pro-led-vezerlo-p496108

A CM AIO viszont működtethető enélkül is, mivel ott van hozzá minden elvileg.

1 Like

Az RGB-t? Inkább ne. :slight_smile:

Jó, utólag jutott eszembe, ahogy írtam is előbb, hogy itt RGB-hez külön LED hub kellene :slight_smile: (Meg amikor írtam, rámszakadt a tennivaló, és gyorsan összecsaptam a soraimat.)

2 Likes

:v: :wink:

Köszönöm szépen a válaszokat, megrendeltem a corsair led vezérzlőt, az aiot meg amint lesz időm megcsinálom, hálásan köszönöm a segítséget!:smiley:

1 Like

Nincs mit, ha valahol elakadnál, írj nyugodtan és segítünk. :wink:

1 Like

Az aio-t sikerült működésre bírnom!:smiley:

2 Likes

OFF

Ú, az a Lego az F&F-es Charger? :open_mouth: Menőség! (…és +10 fps a gépnek :innocent:)

3 Likes

Adja, adja :+1: :star_struck:

1 Like

Inkább -10 mert valószínűleg pont ott távozna a meleg levegő a házból.

Az bizony :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Szia,
Nem akarok nagyon beleokoskodni de a 240-es AIO hűtőn miért csak egy venti van?

2 Likes

Jogos! Remélem nem azért, mert kitakarna a RAM-ból… :thinking:
Így nem valami jó a hatásfoka.Vagy hűteni kell a Chargert? :smiley:

1 Like

Szvsz, nem fért el a RAM-októl a venti. Fölé kéne tenni, szívóra. (ha van helye)

Elvileg el kellene férjen.
https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Cases/Mid-Tower-ATX-Cases/Carbide-Series-SPEC-DELTA-RGB-Tempered-Glass-Mid-Tower-ATX-Gaming-Case-—-Black/p/CC-9011166-WW