PC fejlesztés esetleg új

Sziasztok adott a mostani gépem ami fontos róla
GIGABYTE GA-B75M-D2V
I3 2120
Gtx 630
12gb ram
1TB HDD
450W t
Mára elég elavult, elsősorban játékra használom (World of Tanks) szeretném fejleszteni arra gondoltam, hogy az alaplap foglalat miatt egy I7-3770 és gtx 1650 párost raknék bele vagy inkább új config kellene? :confused:
Előre is köszi a segítséget!

Ebbe feccölni már nem igazán érdemes. Régebbi tápra rábízni új videó karit amúgy sem tanácsos. Inkább kerettől függően a build ajánlóból nézz egyet. A 1650 amúgy sem egy jó/ártékű találmány.

2 Likes

Inkább RX kártya?

van belőle ezer féle.
Mintha azt mondanád: családi autó.

Build ajánlóból kinézel egy számodra megvalósítható összegűt (Lehet, hogy spórolni kell kicsit) De ebbe egy fillért nem szabad már beletenni.

A 12gb ramot meg sem merem kérdezni, hogy milyen öszvér megoldással jött össze :S

8+4 :smiley:

Rég rossz.

Befektetsz egy ilyenbe
image
Vastagon jó a 'tanks alapigényéhez.
Spórolsz még és később beleteszel egy 2060 suert. Azzal jóideig kihúzod.

Nézegettem az ajánlót igazából a sose volt ryzen procim nem is értek hozzá, igen ezeket néztem de akkor már egyből kártyával venném. Mellé egy kicsit olcsóbb kártya? :smiley:

Minek a “ferrári”, ha nem tankolod?
Ez így alapból adni fog képet.
És azért írtam, hogy utána még spórolsz és egy 2060S.

Megint a “mostakarom”. Ha va rá annyid, akkor most vedd egyben a fent említett kártyával.
Ha nincs akkor később csavarod bele.
Gondolom, nem 1-2 évre tervezel.
Akkor meg ki kell seggelni az árát.

Nem nem 1-2 évre tervezek ezt a gépet már vagy 6-7 éve vettem engem azóta kiszolgált tehát a mostanit is hasonló időintervallumra tervezem de nem akarok elkapkodni semmit csak érdeklődök

A build ajánlóból a mainstream (vagy plusz) ami pár évig kiszolgálna 1080p tekintetében. Ha bele szeretnél kóstolni a 60+ hz/fps-be akkor már egy 1660S/2060 ajánlott lenne.

Ha 4-6 évre tervezel, akkor a processzort is érdemes átgondolnod.
Néhány éve a négymagos négyszálas processzorok szűkössé váltak és mára a 4 mag/8 szál valamint a 8 mag/8 szál vált általánossá.
Még az egyik legjobb választásnak számító 9700k is 8 szálat használ.
Néhány év múlva a 8 szál korlátozni fogja a gép teljesitményét, komolyabb programok esetén, pedig már most is kevés.

Akkor most tényleg nemtudom mi a jó döntés :roll_eyes:

Legegyszerűbb. Mennyid van rá?

1 Like

Hát olyan 200 körül szántam rá, de az rx 570 580-akat nagyon le szólták az árukeresőn hogy szar a hűtésük ez igaz?

Ha szar hűtésű modellt veszel, akkor biztos. :slight_smile:

De ez igaz bármelyik gyér szériára, legyen az Radeon vagy GeForce.

Ha csak WoT-ra kell, akkor egy darabig még elég lehet a 3770 meg egy új videókártya. Feltéve ha értelmes minőségű az a 450W-os táp ami most a gépben van. RX 570 4GB ott van ALZA-nál 43e Ft-ért vihető.

Ha inkább többet költenél rá, de nem akarsz “sokat fogyasztó” kártyát akkor GTX 1650 Super 4GB vagy RX 5500 4GB modellek, ezek jellemzően 60k körül már hozzáférhetőek. Utóbbiból esetleg 8GB-os model ALZA-ról, ott jár hozzá az új játék csomag. Amit eladva lehet olcsósítani a kártyát, vagy ha tetszik valamelyik gáma belőle, akkor megtartod.

Szóval ha inkább új gép és WoT-ra meg koca gamingre kell 200-ból, akkor ezt összeválogatod annyi különbséggel hogy inkább 480GB-os SSD-vel veszed.

image
1 Like

Hat ha lenne olyan gépem ami elbír mást nyilván szóba jönne több játék is. Lehet akkor érdemesebb lenne spórolnom egy 2600x és 1660s párosra

Nem tudom, hogy mennyivel akarod megtolni a keretedet, de ha kb 50 eFt-vel, akkor inkább maradnék Ryzen 5 1600 af, 1660 Super kombónál és vennék mellé egy jobb alaplapot, MSI B450 Tomahawk Max-ot.