Pc fejlesztés nyár végére


#1

Üdv, pcmet szeretném fejleszteni és elkéne egy kis segítség. Jelenleg amivel rendelkezek:

CPU: Ryzen 3 2200g
MOB: B450-A Pro
RAM: 4gb DDR4 2400Mhz
És egy 550-es táp

Először is gondolkoztam azon, hogy veszek 2x4gb ddr4 3000Mhz ramot és a jelenlegit eladom (persze ha nem hülyeség), majdpedig egy rx570 4gb gput vennék, szerintem evvel a cpuval nem lenne semmi baja, ezért azt nem cserélném. Ezek után vennék egy Cooler master masterbox mb500-as gépházat, mivel a jelenlegi valami eszméletlen rossz, és legutoljára vennék egy lg 24mp59g-p monitort.
A kérdésem pedig az lenne, hogy megérné-e így a ram? Költsek-e a gépházra és legutoljára pedig megéri-e megvenni ezt a monitort?


#2

A gondolatmenet nem rossz. Viszont ezt inkább a fejlesztés előtt 1-1,5 héttel kérdezd újra. Pont most vannak az újítások bemutatói.
off: nem evvel, hanem ezzel. Írásban jelölt teljes hasonulás.


#3

A ramod mindenképp az alaplap támogatott listájáról legyen. Én 3200-ra mennék rá, szinte semmi különbség nincs most árban. Valamint érdemes lenne 2x8-ra váltani.

Addigra kijönnek az új Ryzenek és talán a Navi kártyák is, tehát lehet hogy az RX570 olcsóbb lesz, vagy már nem lesz értelme venni mert jóval erősebbet is kapsz. Ilyen szempontból egyetértek az előttem szólóval, nincs értelme ennyire előre tervezni.


#4

‘’ 550-es táp’’
Típus?


#5

Cooler Master MasterWatt Lite 550w (Esetleg cseréljem ezt is?)


#6

Köszönöm a segítséget, akkor majd újra felteszem a kérdést amikor a vásárlás előtt állok. Viszont a monitort megéri megvenni vagy ez árba találok jobbat is?


#7

Ennyiért egész jó darab, de azzal is érdemes várni amíg lehet, sosem lehet tudni mikor jön ki egy új monitor ami esetleg megveri ebben a kategóriában.