Pc fejlesztés Segítségkérés

Hello! Mivel nem vagyok PC-szakértő, ezért felkerestem a VR forumot, lenne egy pár kérdésem.

PC-m:

CPU: AMD A6-7400K Radeon R5,6 Compute Cores 2c+4g

Videókártya: AMD Radeon R7 200 Series

8GB ram.

Ez a Config Mennyire erős/Gyenge?
Több játékban is lagot tapaszaltam, szaggatásokat. A pc-m melyik része gyenge? mit és mire éri meg fejleszteni? Esetleg A beállításaim Rosszak?

Elsősorban Gaming-re lenne használva 1920x1080

Köszi a Válaszokat!! :slight_smile:

1 Like

Szia.

A processzor a legharmatosabb része, de abba foglalatba nagyon feljebb már nem nagyon lehet menni. Esetleg meg egy 4 magos APU szóba jöhet, de az se lenne túl nagy csoda.

Ha legolcsóbban akarod meg úszni a cserét akkor használtan i5-3000-es széria, hozzá passzoló alaplappal. Igy a mostani memória elméletben megmaradhat.

GPU-Z programmal megnéznéd a vidkari pontos típusát?

1 Like

gpu-z

Ez egy r7 250-akkor… Mindkét fő komponens gyenge sajnos benne.(főleg 1080p-re) Azt hogy mit ér meg rajta fejleszteni az abszolút kerettől függ.

Hm… a keret nem egy meghatározó dolog. persze, nem a legprofibb 500k-s kellene, de nagyjából minden játéknak el kellene futni rajta lag mentesen

Jó hát, akkor azt ajánlom add el az alaplapodat+ a fenti dolgokat, és vegyed meg a fentebb linkelt buildekből a mainstreamnek az alkatrészeit. (r5 1400+ Asus b350 PRIME plus + Gigabyte gtx 1060 + Corsair 8GB 3000mhz DDR4 ram).

1 Like

Így van ahogy @fewq001 mondja. Ha nagyon szűkös lenne a keret… pl. 100K alatt, akkor lenne érdemes variálni, hogy mit adsz el belőle és mit veszel használtan, de ha annyira nem szűkös a keret akkor egy teljesen új gép lenne a legjobb megoldás.