PC lefagy/újraindul


#1

Sziasztok!

Kb 1 hónapja telepítettem újra a PC-met, azóta áll fent a problémám. Véletlenszerűen újraindul vagy befagy az egész úgy, hogy csak a restart segít. Legfőképpen játékok közben, pl. F12019, Overwatch, Wolfenstein. Néha pár perc után jelentkezik, de van hogy órákon át minden működik ■■■■án. Aztán újraindítás után van hogy nem is indul el rendesen, mert “No signal”-t ír a monitor, gondolom a VGA-t nem ismeri fel nagy hirtelen.
Eleinte VGA driverre gondoltam miután a legfrissebbet raktam fel, mivel azelőtt nem volt problémám, így visszaraktam egyel korábbit. Egy ideig jónak tűnt, de aztán mégsem, így visszaraktam a legfrissebbet.
MSI Afterburnerrel monitorozom a húmérsékleteket, 60 foknál nem melegebb sem a VGA-m, sem a processzorom.
Visszaváltottam már régebbi 399.24-es driverre, valamint a VGA órajelét is lejjebb vettem kicsit, de ezek sem oldották meg a problémát…
Kérlek segítsetek, mert kezdek nagyon aggódni!

Konfig:
Alaplap: ASROCK B150M Pro4
CPU: INTEL Core i5-6500 3.20GHz
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14
SSD: HyperX 120GB Savage
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB
Táp: FSP HYPER 500
Videókártya: GIGABYTE GTX970 4GB GDDR5 OC


#2

Szia!

Nekem is volt ilyen gondom, SATA kábel sérül miatt. Próbáld meg, hogy kicseréled a kábeleket, vagy ha mozgattad a gépet nézd meg, hogy jól be vannak-e dugva.


#3

Csatlakozásokat, főleg tápcsatlakozókat érdemes ellenőrizni, frissíthetsz BIOS-t, videokártya drivert DDU-val töröld le és tedd fel a legfrissebbet, és futtass egy Memtest86-ot


#4

Megvolt a driver frissítés, valamint a memtest, a probléma viszont még mindig fennáll…
Tápcsatlakozókat mivel/hogyan ellenőrizhetem? Soha nem csináltam még ilyet, ezért a kérdés, de mindent el kell kezdeni :slight_smile:


#5

Nem azt mondtam hogy frissítsd, hanem hogy töröld le, és tedd fel újra :slight_smile:
Kihúzod a kábeleket, és bedugod újra, mindkét végén, hogy jól bent legyenek


#6

Igen-igen, rosszul fogalmaztam :slight_smile:
Tehát DDU-val letöröltem a driver-t, és újratelepítettem az egészet 0-ról.
Közben kivettem a VGA-t hogy leteszteljem, hogy az integrálttal is előjön-e a hiba. Megtakarítottam kicsit a kártyát meg a foglalat környékét is kicsit jobban, plusz a kábeleket is végignéztem.
Integrálttal le tudtam játszani egy egész meccset Overwatch-ban, azelőtt kb. 2 perc után jött a hard reset.
Majd visszaraktam a kártyát, és most lekopogom egyelőre szépen muzsikál, 1 óra játék után sem rohadt le. Holnap még letesztelem egész nap, aztán kiderül hogy jó lesz-e. Nagyon bízom benne, mert ezek szerint a kártya lehetett a hunyó, és most új VGA-ba nem igazán akarok pénzt rakni.