PC összeállítás:Szerintetek milyen lett?


#1

Sziasztok!
270 ezerből szeretnénk gépet.
Ez a mostani változat aki tud jobbat az írja le
Lehet kevesebb is de több ne legyen 270 nél
Csak Intel és Nvidia !


Min kellene változtatni?


#2

279-ből kijön a Mainstream Plus AMD build, ami kategóriákkal erősebb és fejleszthetőbb platform.


#3

De a kedves kérdező kijelentette,hogy csak az Intel jöhet szóba! Ő szívesen áldoz többet,a rosszabb teljesítmény érdekében. :joy::face_with_raised_eyebrow:

Viccet félretéve,amit te ajánlottál az sokkal jobb minden szempontból. Ha mindenképpen 270 ezren belül szeretne maradni,akkor 1660Ti helyett mehet egy 1660. OC-val úgy is tudja kb azt a szintet.


#4

Akkor hajrá :smiley: Mindenki a saját pénztárcája ellensége :smiley:


#5

Már egy órája fenn van a poszt és még senki sem kötött bele a tápba? :smiley: Mivan emberek alszotok? :smiley: Viccet félretéve a build ajánlóból a Mainstream Intel-el jobban jársz (ha már mindenképpen Intel/Nvidia párost akarsz). Például procin kapásból 25K-t spórolsz ha a 9400F-et veszed, úgyse kell neked integrált videókártya ha veszel külön videókártyát. És ahogy már felettem is írták, én biztos nem vennék már 1060-at. 1660, de méginkább 1660 Ti. 16 gb ram is simán elférne ebbe a gépbe, csak arra figyelj, hogy 2x8 gb-os kitben vegyed, és minnél kisebb késleltetéssel (a CL mögötti szám).


#6

Ha esetleg nem egy 25k-s házat veszel egy 10-15k-s helyett, akkor pénzt spórolhatsz,esetleg a többi “összetevőre” költheted :wink:


#7

Ráadásul fullra blokkolt előlap, hogy belül még hotbox is legyen legalább. :smiley:
És igen, az a táp kuka. A ház árától már nincs messze a Fractal Meshify C, inkább azt. 1x8gb ramot nem veszünk, még intel mellé sem.
A 1060 nem tudom honnan jött… :smiley: De az is kuka.
SSD -ből is vennék egy normálisabbat.
Alaplapból is hanyagolnám azt a teljesen fapad lapot, amire amúgy is kéne bios frissítés, de másfelől inkább Ryzen. Pláne 75K-ért i5 9400… :smiley:


#8

szerintem mindenki nevében beszélhetek, hogy a mostani helyzetben senki nem tudja jó szívvel ajánlani az Intel buildeket, budget kategóriában. Ha valaki ilyet vesz, akkor kb. azonos pénzen egy szinttel alacsonyabb teljesítményt kap. :disappointed_relieved:
Szerintem:
GTX1660 + 10k
i5 9400F -25k
Asus ROG Strix B360-G +10k
Seasonic S12II 620W +7k
Kingston A400 480GB 0k, ha kihagyod a HDD-t
+8 GB Ram ugyanolyan +16k
Cooler Master N300 -10k

Ha a CPU hűtőt tudod nélkülözni, akkor -12k, így az összek közel ugyanannyi és szerintem ez szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb, funkcionálisabb, megbízhatóbb konfig.


#9

Kérdeznék valamit, de ne haragudjatok meg rám.
Oké, ez egy fórum. Lehet kérdezni. De naponta 3x ugyanaz a kérdés, “összeállítottam egy gépet, mi a vélemény???”

Akkor @sutyomatic miért melózik hétről hétre a build ajánlóval???

Tiszteljük meg azzal, hogy a hasonló témákat előbb nézzük át (elég az első 5-öt) , mindíííííg a @sutyomatic lapjára mutogatunk! Attól el lehet térni, de van pár értelmes szaki itt, mind hasonlót mond a pc építése terén. Ha nem akarunk rájuk hallgatni, akkor ne kérdezzük ugyanazt ezredjére is. Naponta ugyanez a téma felbukkan. Ismétlem: NAPONTA.
Szóval kérdezés előtt keresés… Ne legyünk lusták keresni, mielőtt kérdezünk, főleg, hogy az adott téma túl gyakori. És a válasz állandóan ugyanaz: BUILD AJÁNLÓ.
És tiszteljétek azokat, akik ingyen melóznak azért, hogy rajtatok segítsenek. Ismeretlenül persze.
Köszönöm a figyelmet.


#10

Ennek nem lehet mit csinálni.

A megoldás az lenne, hogy mielőtt valaki PC építés topicban nyithatna egy újat, kötelezően fel kellene dobni a build ajánló topicot neki mondjuk 10 percre.

Sajnos a fórum motor alkalmatlan erre, így aztán a többség nem is olvas, csak nyomja a gombot egyből.

Ezért van egy csomó topic, amiben az első válasz a build ajánló.


#11

@meteoric87 ezért próbálom felhívni a figyelmet arra, hogy olvassunk előbb, és utána kérdezzünk, ha valami nem világos. Kérdezni jó, és abból lehet tanulni, de ebben a témában a válaszokat Te is, és mások is, @sutyomatic is megválaszolja. És tegyük hozzá, hogy ő kérdés nélkül is megteszi minden héten. Tiszteljük meg azzal, hogy a véleményét elolvassuk.


#12

Min megy a vita? Lusta voltam elolvasni a topicot :rofl: #kappa


#13

Azert egy 270k-s buildbe ne legyen mar 26 ezres haz. Ertem en, hogy RGB meg minden, de barmelyik masik hardvernel jobban jonne az a +15-20k es raerne kesobb a csilivili haz.


#14

OFF:
Ez olyan mint az only Intel, only NVIDIA.
Ha valaki RGB-s házat akar akkor vegyen olyat, de egy szűkösebb budget-be ne kérdezze hogy milyen az ajánlott, mert ahogy te is írtad, nem ajánlott :smiley: De ha valaki RGB-t akar FPS helyett, ez van.

Én meg a kompaktságra vagyok rápörögve és ezért fogok M.2 SSD-t venni, holott az drágább.


#15

Én ezt az RGB-t sose értettem amúgy. Egy pár ezres LED csík van a házban nálam, így szép letisztult, és világít is. Ennél jobb díl nincs szerintem és “olcsó” buildnél.


#16

Üdv!
Elolvasva a többiek véleményét, ugyanúgy egyetértek. Alapból jó a build, csak én jobban átgondoltam, és ez jött ki:

Szerintem ez egy jóval erősebb build, ami a pcx.hu oldalán pár ezer forinttal drágább (a rendszertelepítést és az árát azt ne nézd, nem tudom hogy került oda.
Egyébként meg tudsz pár ezrest megtakarítani, hogy más boltokból veszed meg a cuccokat. (Árukeresőn nézz szét!)


#17

Néhány meglátás:

  • Belépő tápot én nem erőltetném ilyen értékű gépbe.
  • GTX 1660-os szériát ASUS-tól ami nem EVO/STRIX, tessék kerülni mint a leprát. Botrányosan fos a hűtésük.
  • 120-as SSD nagyon kicsit, 3e Ft-ot ezen neméri meg spórolni 9-10e Ft között van kétszer akkora amire gyakrabban használt gamek is elférnek akár 1-2.

#18

Egyet értek @sutyomatic !

Még én annyit hozzá tennék, hogy szerintem érdemes lenne RAM-ba legalább 3000mhz-re menni, mert kb pontosan ugyan annyiba kerülnek, illetve később ha átnyargalna Ryzenre, akkor oda is jól fog jönni. De ez csak egyéni vélemény.

Illetve én még mindig lecsippantanék mondjuk egy 10-est a ház árából, és elkölteném bármi másra a gépbe (mondjuk egy korrekt tápra). Illetve akár a gép összeszerelés is elengedhető, mert millió tutorial videó van a neten, vagy ott van valamelyik gépépítős live (pl. mikor Bly gépét szerelik, ott Pisit magyaráz is, hogy mi miért). Szóval összelehet rakni úgy a gépet, hogy soha nem csináltad, nem kell félni.


#19

Sőt, a 3000-es RAM-ok most olcsóbbak is:


#20

@sutyomatic @dextyh121
Megfogadva tanácsotokat, egy picit átdolgoztam a buildet.


(A gépösszeszerelés, és a rendszertelepítést nem is jelöltem ki, de beleszámolta…)
A RAM azért nem 3000MHz mert az alaplap 2666MHz-ig támogat, de hogyha olcsóbb a 3000MHz-es akkor jobban megéri, de azoknak az árát nem néztem meg. A gépház nem tudom, hogy jó választás-e, de hogyha jól tudom, akkor a Thermaltake jó gépházákat csinál.
Remélem ez jobb lett.