PC Összeszerelés


#1

Sziasztok!
Mostanság azon gondolkodtam hogy, majd nyár veszek egy pc-t. De, nem tudom hogy fog az összerakódni. Mert hogy én még életemben nem szereltem gépet, és nem is nagyon van olyan ismerősöm aki össze szokott rakni gépet. Viszont néztem hogy PCX-be meg AQUA-ban van olyan hogy 5000 Ft-ér összerakják. Viszont nem tudodm hogy, ezek csak arra a gépekre vonatkoznak amiknek minden alkatrészét ott veszem meg. Mert hogy nem hiszem hogy mindent megtudnák venni PCX vagy AQUA-ba. Főleg nem a kártyát, mert a 1080-ok már alig vannak 1-2 üzletbe. Valaki tud nekem mondani olyan üzletet ahol összerakják úgy a pc-t hogy nem mindent ott vettem. Mert ha, PCX-be is megcsinálják akkor valahogy megkérdezném finoman hogy lekamerázhatom ahogy összeépítik a pc-m. Vagy láttam olyat hogy összeraknak gépeket és fekrakják a csatornájukra. De ez annyira nem is fontos, csak jó lenne megörökiteni az első gamer pcm-et… Köszön előre is a válaszokat :slight_smile:


#2

Csak nekem ugrott be az Emberi Százlábú című film? :smiley:


#3

:joy::joy::joy::joy: Én nem is vágom azt a filmet.
Mondjuk azt nem értem ez hogy jött ide.


#4

Nyugodtan próbáld meg összerakni magadnak, egyáltalán nem nagy ördöngősség. Egyébként én már korábban beszéltem a PCX supporttal erről, ha előre egyeztetsz velük, egy-két máshol vett alkatrészt is beleraknak, de inkább kérdezz rá te is. Mit akarsz más boltnál venni egyébként és mi a konfig?


#5

Megnézel pár videót, és már nem is tűnik nehéznek. (techsource, vr, vagy ahol közelről mutatják)


#6

Szia köszönöm a válaszod!
Ezt a Configot tervezem venni
Ház: Chieftec Scorpion RGB
Alaplap: Gigabyte Aours B450 Pro
Cpu: AMD Ryzen 7 1800X
Gpu: Gigabyte GeForce GTX 1080Ti Gaming OC Black
Psu: Raidmax Thunder 735W RGB Bronze
Hdd: Seagate Barracuda 2TB 7200rpm
Ssd: WD Green 240GB M.2
Cpu cooler: Raijintek Leto RGB Pro 2x120mm
Ram: G.Skill Aegis 16GB (2x8GB) 3000MHz

Azért nem szeretném én össze rakni, mert a kábel management-et nem tudom szépen megcsinálni. Meg félek mert azért ez egy elég Extrem Pc az én szemben, egy GT1030 i3-6100 után. Meg a vidi kártyát azt betudom szerezni olcsóbban. És csak ezét a 1080, mert alapból ha, nem ajánlotta volan fel az egyik ismerősöm hogy oda adja, olcsóbban akkor valami 1070Ti-ben gondolkodttam volna. :smiley:


#7

A kábelek miatt szerintem nem kell aggódnod. A mai jobb házakban minden adott, hogy szépen megcsináld, moduláris táppal meg csak a szükséges kábelek maradnak.
Bár én ezt a tápot tuti nem venném.
Seasonic FOCUS Plus 650W Gold például, de a Build ajánlóban találsz még ajánlottat.
Tápon ne spórolj!


#8

Köszönöm a válaszodat! :smiley:
Én is jobban örülnék egy GOLD tápnak. de tápra 16.000 Ft-nál több már nem fér bele. az összegbe.
És csak azéert választottam ezt. (Nagyon max tudok 20.000 Ft-ért) annál többért nem nagyon engedi a szebpénzem.


#9

R7 1800X helyett vegyél egy 2700-at, ahhoz jár hűtő és máris több jut a tápra. De ha csak játszani akarsz rajta, akkor simán elég lenne neked egy R5 2600 / x is
Nézegesd a build ajánlót, nem véletlenül vannak olyan alkatrészek 1-1 buildhoz amilyenek. + valahogy képtelen vagyok elhinni, hogy nincs legalább 1 ismerős, aki kicsit is otthonosan mozog az IT világban, egy gép összerakása olyan mint a LEGO. De, hogy ha magadnak is csinálod, elindítasz egy videót és azzal párhuzamosan csinálsz mindent, ahol kell ott meg megállítod.
Ha mégis összerakatás mellett döntesz, a VGA-t majdnem a legkönnyebb berakni, nem kell külön elküldeni a PCX-nek, összerakják VGA nélkül, aztán majd te berakod otthon.


#10

Pont ez az, mivel nem mindent nem veszek a egy boltba. Mindent abból a boltból veszek ahol éppen a legolcsóbb. Mert ha, PCX-en vennék mindenit akkor az még +10-15 ezert Ft. Az meg pláne nem férne bele az összegbe.


#11

A tápon meg majd próbálok változtani. Mert akkor ahogy elnezem 1080 hoz muszaly a Gold táp.


#12


Vegyél iKletet innen.

A táp nem túl jó minőségű;
1800X helyett 2700/2700X ahogy @Windarf mondta;
2700(X)-hez elég a gyári hűtő;
Memóriát az alaplap támogatott listájáról nézz.

Meg tudod csinálni a kábelrendezést, hidd el. Amikor én először csináltam, meglepődtem hogy mennyire könnyű, viszont az elején sok idő lesz amíg kitalálod hogy mit hogyan akarsz elvezetni, merre, hova kötöd ki, hova rejted a felesleget. Igaz, én egy nem moduláris táppal csináltam ezt, MATX házban, de az eredmény egész jó lett ahhoz képest :slight_smile:


#13

Akkor azt mondjátok vegyek r7 2700-at?


#14

Vagy 2700X-et, igen :slight_smile:


#15

Akkor nem hiszem hogy jól jönnék ki ha X-et vennék


#16

Még annyi hogy a 2700 nak mennyire halk a hűtése? :thinking::thinking:


#17

A gyári hűtőre gondolsz? :slight_smile:


#18

Igen. Meg igazából a gépet játékra meg adobe cuccokra használnám.


#19

#20

Az a vicces hogy németül tanulok. Szoval nem nagyon vágom mit mond… De biztos :joy::joy: