PC ötletelés

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg van egy laptopom - mindjárt írom a konfigurációt, és egyrészt monitor vásárláson gondolkodom, másrészt azon, hogy eladjam a laptopot és egy PC-re cseréljem le. Tehát az első kérdés, hogy mi a vélemény erről a laptopról? Második kérdés, hogy érdemes e lecserélni egy PC-re? Milyen PC-t ajánlotok? És végül, milyen monitort vegyek, ami ehhez a laptophoz is jó, de ha lecserélem PC-re, akkor ahhoz is tökéletes legyen…?

Tehet van egy Acer Aspire VX5 (300K-ért vettem)

OP - Windows 10 Home
CPU - QuadCore Intel Core i7-7700HQ 3600 MHz
Alaplap - Acer Aspire VX5-591G
RAM - 2*16 GB DDR4-2400 DDR4 SDRAM
Videókártyák - Intel® HD Graphics 630 (1GB) + NVidia GeForce GTX 1050 Ti (4GB)
Háttértárak - 120 GB SSD + 1T HDD

A Pc-t is kb ilyen árban szeretném, de természetesen hajlandó vagyok áldozni rá, és ezen felül ugye még monitort venni. Más szóval van egy ilyen laptopom, szeretnék hozzá kb 100K-ért monitort (nem baj, ha olcsóbb, de az sem, ha drágább); és ha el tudnám adni, akkor kb ilyen árban (300-400K között) szeretnék egy Pc-t helyette. Előre is köszönöm a segítséget!!!

1 Like

Szia! :slight_smile: Gondolom gamingre kell, ha nem akkor írd le légyszi hogy mire.

Természetesen :smiley: de mindjárt bele írom, köszi, hogy szóltál!

1 Like

Mire használtad a 32 Gb ram-ot?

Igazából nem használtam ki, de szerintem nem gond ha van benne :sweat_smile:

Hát a pénztárcádnak gond. Teljesen felesleges gamingre a 32GB memória. Kivéve ha Chrome-ban 25-nél több ablakot akarsz megnyitni egyszerre

Szia,

a monitor vásárlást leszámítva neked kell megválaszolni ezt. Csak te tudhatod, hogy mennyire használod a laptopot laptopként, azaz hurcibálod. Mert ha szükséged van erre akkor hiába akarsz pc-re váltani.
Azt is neked kell tudni, hogy elég-e amit a lapos nyújt vagy hiányzik a kraft. Az, hogy mi a véleményünk a laposról nem számít ha neked pont jó. :smiley:

Szia, igen ez igaz, nem írtam arról, hogy mi a terv a géppel. Otthoni használatra kell, első sorban játékra. Most is ezen játszom, de mivel nincs még monitor, így a laptop monitorján játszom, és így annak a billentyűzetén. És hát, ez nem a legjobb. :smiley:

Azért gondolkodom a váltásban, mert egy laptop sose lesz olyan erős, mint egy asztali gép. Viszont nem értek hozzá, így segítséget kérek, hogy mégis mi lenne legalább annyira jó, mint a mostani. Tudom pl, hogy a DDR4 jobb mint a DDR3, de hogy mennyivel és mivel pontosan, azt nem tudom már. Szóval értitek a problémám…

Illetve kulissza titok: most költözök, és a szentélyemet akarom kiépíteni, de az első gond az asztal kiválasztása, mivel nem tudom milyen monitor legyen, a milyen gépemhez :smiley:

1 Like

16 G rammal elvagy bőven, max vegyél ~3200 mhz-eset ha nagyon “über” kell, jobb inkább a pénzt a videokariba tenni. Nem olcsó a 16 ram 50-60k, abból éppen egy kategóriával jobb vga-t is tudsz venni, akár egy 1070-et, amivel FHD-ban még elég sokáig el lehet lenni biztosan. Először az árból kéne kiindulni mi fér bele, 100k inkább egy jó 1080p moni, ahhoz passzol a 1070 hosszú távra, amellé mehet pl egy i5 8400 cpu meg 16 gb ram, ház/táp ízlés szerint olyan 350-400 körül kijöhet a gép még egy ssd-vel, na meg egy nem stock proci hűtővel.
A lapos valszeg nem megy már 300-ért, úgyhogy toldani kell, de cserébe sokkal jobb játékélményt kapsz, mert a 1050 Ti már most kezd majd elfogyni sok játék alól. Szvsz ha gamingre kell a PC érdemes a megengedhető videokariból kiindulni, majd cpu ami kihajtja, egy kicsit minőségibb deszka alá, 16 gb ram az kell rá, a többi meg keret/ízlés függő, de semmiképp nem szabad ilyen árú konfig elé nagyon olcsó tápot tenni.

A laptop eladási árától függetlenül lenne rá 400k?

Használati szokásaid alapján én a pc-t ajánlanám egy frankó monitorral a mostani laptopban lévö videókartyád karcsu már most és nem igazán tudod fejleszteni.

Az alábbi linken a build ajánlóban találsz monitorra is javaslatokat meg kisakkozhatod a leendő configodat, Ebben az árban a mainstream plus AMD-t ajánlanàm hosszabb távra mellé meg egy legalàbb 29 colos monitort akár 21:9-es képarányban :slight_smile:

2 Likes