Heló, sziasztok!
Egy őrülten bosszantó jelenséggel szeretnék hozzátok fordulni! Körülbelül másfél éve jött elő nálam egy olyan probléma, hogy a számítógépes játékok szaggatnak, akad a kép. Több játéknál végeztem tesztet, hol kisebb, hol nagyobb jelenségben jött elő a probléma. Legfőbb játék a PUBG, ami miatt elkezdtem az FPS játékokkal játszani, és verseny szinten építeni a karrierem. Az előző gépemnél jelentkezett a probléma, amikor SSD-t cseréltem. Egy teljesen új Windows került fel a SAMSUNG 970 EVO SSD-re, ezt követően elkezdett szaggatni a játék. PUBGben akkor jön elő a probléma, dadogás, ha sok játékos van a közelembe, vagy ha nagy városra ugrok és közben jobbra, balra mozgatom az egeret, ekkor a kép nagyon akad, szaggat. Hihetetlennek tartottam, így vissza raktam a régi SSD-t, de sajnálatos módon ugyancsak nem változott. Rengeteget kerestem utána, rengeteg mindent kipróbáltam, a számítógépem hardwares részeit egyesével cseréltem ismerősöm segítségével. Több Windows került feltelepítésre, új monitort vásároltam, de sajnos semmi nem oldotta meg a gondot. Ekkor vásároltam egy teljesen új tápot, CORSAIR RM850. Bíztam hogy megoldódik a hiba, de sajnálatos módon továbbra se. Eladtam a számítógépet és vásároltam egy teljesen újat.
GPU: EVGA RTX 3070Ti
CPU: I7-12700KF
SSD (M.2) SAMSUNG 980 PRO
RAM: 2x8GB DDR4 Hyperx Fury3600mhz, CL16
ALAPLAP: MSI Z690-A PRO
Gondoltam ezzel megoldom a problémát, mert már nem volt más ötletem. Ellenőriztem mindent a vásárlás során, hogy az alaplappal minden kompatibilis legyen. Sikeresen össze szereltük a számítógépet, és ugyan azok a jelenségek jöttek elő mint az előző gépemnél. FPS drop ha sok játékos van a közelembe, folyamatos szaggatas, szinte lehetetlen játszani. 240Hzes monitorról játszok, viszont ha 240 alá csökken az FPS, fellép a probléma. Változóan, erről sajnos nem tudok pontos információt adni. Valamikor 180-200FPS közt semmi probléma nem lép fel, valamikor 240FPS mellett is akadozik, szaggat, dadog a játék. Hozzá teszem, hogy számtalan Twitchen nézett stream mellett ugyan azok a problémák jönnek elő, akar YouTuben videók nézés közben is. Szaggat, droppol a stream.
Kérlek segítsetek megoldást találni, előre is köszönöm nektek!