Egy monitor volt használva, viszont általában kettőt szoktam. Klíma mentes lakás, hőfokok teljesen megegyeztek az otthoni hőfokkal, szóval nem volt hőfoki probléma. Játék közben körülbelül a processzor 60-65fokon tartotta magát. (+ -)
SSD (M.2) kettő darab van. Egy Kingston 250GB és egy 980PRO.
A processzort egy Noctua NH-U12A chromax. black hűti.
Stream azért volt bekapcsolva, hogy a CPU jobban terhelődjön, illetve maga a gép, hogy figyelni tudjam az értékeket.
Ugyebár azt is mondtam, hogy ez már a második gépem, ami teljesen nulláról van építve. Mind a két géppel, konfigtól függősn ugyan azokat a problémákat produkálta. Ugyan akkor szaggat, ugyan úgy csinál mindent.
Ismerősömnél a gép tökéletesen működött, ergó a számítógép jól van össze szerelve. Csak meg kell tudnom pontosan, hogy az árammal van gond, vagy valamelyik perifériával.
Próbáltam a lakás többi konnektorját használni, de a probléma továbbra is fenn állt.
Miért? Mit befolyásol? Nincs rajta semmi, 980 PROra van pakolva minden. De itt a hardwares rész teljesen ki van maxolva, itt más lesz a hiba. Hiába van magas FPSem a játékokban ha szaggat. 200-230FPSnél úgy érződik, mintha 40-50FPS lenne. Viszont nem mindig jön elő az, leginkább akkor, amikor a gép terhelés alatt van, ha sok a játékos, sok a textura (város) a közelemben.
Most került bele pár napja, hogy teszteljem azt is. Próbáltam arra a Windowst, a 980-ra a játékokat, fordítva is. Teszteltem mint minden mást, hisz csak így tudom kinyomozni a hibát.
Minden teljesen új, és ez már a második. Szóval kétszer raktam össze nulláról gépet. Egyedül ami maradt az a billentyűzet, füles, egér, kettő darab monitor. Ezen kívül minden új.
Én ezt értem, viszont akkor 2-3 évvel ezelőtt is jelen lett volna ez a probléma, nem igaz? Ez tök váratlanul jött, másfél évvel ezelőtt egy SSD csere és Windows telepítés után. Tegnap újabb tesztelést csináltunk ismerősömnél. Komplett össze raktam nála a gépem. ( +egér, billentyűzet, monitor )
Első PUBG meccs kiválóan működött, ezt követően HWMonintorban ellenőriztem a hőfokokat, kihasználtságot, áramerősséget. Ezt követően rá csatlakozunk egy megosztott internethálózatra ( telefonról lett megosztva az internet ) és ezután újra előtt jött minden probléma. Kihúztuk a billentyűzetetet, kitöröltük az USB csatlakozókat, leválasztottuk. Rá csatoltuk az ismerősöm billentyűzetét nem változott semmi. Aztán az egeret és végül a monitort is cseréltük. Ugyebár az én egerem alapból 1600DPI-on van, mert kölyök korom óta azt szoktam meg, nálam az a normális érzékenység. Ismerősöm viszont 700-800as DPI-on játszik, és próbálgattuk folyamatosan az akadást. Ha kevesebb DPI-on volt az egér, ergó lassabban forgattam a kamerát, akkor teljesen smoothnak tűnt. Viszont ha azt az egeret felállítottam 1600-as DPI-ra, akkor megint elő jött a probléma, de nem értem miért, mikor az első meccsen az en perifériámmal nem történt probléma. Újra hazahoztam a gépet, össze raktam és kipróbáltam, de sajnos továbbra se volt változás.
FIFA 22ben úgy szint problémák vannak. Akadva, szaggatva futnak a játékosok, teljesen desynces a labdalövés. Letöröltem az Intel Network drivert és felraktam egy másikat, majd késő este telefonról néztem streameket, és meglepően szaggatott még telefonon is úgy, ahogy a játékok, vagy streamek szoktak a gépen. Én már teljesen bizonytalan és kilátástalan vagyok srácok.
Pontosan.
Műszálas (optikai) internetem van, körülbelül két-három éve váltottam erre a szolgáltatóra. Próbálom kideríteni, tesztelni továbbra is. Van esetleg olyan program, ami segítségével megtudhatom, hogy a tápegységem megfelelő / elegendő áramot nyújt a hardwarek számára?
Nem tudom, hogy miért ilyen rossz a felbontás, de remélem kiszúrjátok majd ti is az “akadást”.
( video-1656783221 )
Twitchen, YouTuben ugyan úgy szaggat - akad a videó - stream, mint a játékban. De ha egy IRL videót nézek, vagy bármit a jatékokon kívül, nem akad meg egyszer sem. Teljesen érdekes és furcsa. Telefonon ha nézek streamet, vagy ugyan azt elindítom amit gépről nézek, ég és föld. Akadásmentesen megy, miközben a gépen folyamatosan akad, lassú, szaggat.