PC upgrade/összerakás?

Sziasztok, 2014-ben az IT café-n kértem segítséget egy gép összerakásában. Az alkatrészek listáját kép formájában csatoltam. Azóta ezt a gépet használom (elsősorban játékra), 1 db SSD került bele pluszba az évek alatt.

Nagyon elégedett voltam/vagyok vele, új játékok is mennek rajta alacsony-közepes grafikán, de mostanában elgondolkoztam, hogy lehet ráférne egy upgrade vagy esetleg egy csere, de mivel nem nagyon értek hozzá, Tőletek szeretnék segítséget kérni.

Amit szeretnék, hogy a mostani gépemhez hasonló kaliberű legyen abban az értelemben, hogy kb. az elkövetkező 5 évben ne nagyon legyen probléma új játékokat ultra grafikán, szépen (60 fps) futtatni. Nem tudom mennyire lehet a mostani gépemből felhasználni alkatrészt ehhez, vagy kompletten új gép kell-e?
Egyébként full HD-nál (1080p) nincs szükségem többre, egy monitoron játszok, minden másom van, tehát csak magáról a gépházról (és mindenről ami benne van) lenne szó, mondjuk, hogy hasonló árkategóriában mint a csatolt képen.

Előre is köszi!

Üdv,
bebi

Az ajánlóból a Mainstream Plus AMD, minimum el kell ha kb 5 évet szeretnél.

Eltérhetsz alkatrészekben, de a 16gb ram alá nem kellene menni, ill az 580 alá sem.

1 Like

Nézd át a Build ajánlót :slight_smile:
Build ajánló, avagy: Milyen gépet vegyek?

Köszönöm szépen! Néztem a build ajánlót, csak nem tudtam melyik build aktuális az igényeimhez :stuck_out_tongue:

Mainstream Plus AMD buildhez esetleg ki lehet cserélni a videókártyát egy hasonló kategóriájú (ami nem tudom melyik :stuck_out_tongue: ) GeForce kártyára? (mindig GeForce-om volt, nem feltétlen ragaszkodom hozá, de preferálom :wink: )

Éppen ki, ugye a kérdés érdemes e. Most 1060-at vehetnél helyette, de az 580 főleg ha van mellé bundle jobb vétel. Akkor lenne érdemes ha nagyobb kategóriában gondolkoznál, pl 2060, ami viszont ~115-150k között mozog. Ha találsz ebből számodra elfogadható (árú) modellt és rászánod akkor ez valid előrelépés és a proci is jó hozzá (szvsz ez a kari olyan ~130-ig jó vétel).

Nekem is nagyon hasonló a jelenlegi gépem, használtpiacról építettem.
Veszel ebbe egy Gtx 970-et, és még 1-2 évet simán mész vele 1080p -ben. Olyan 40k környékén keress. Azzal úszod meg a legolcsóbban.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Akkor már inkább egy RX580. Erősebb, újabb, és ott a freesync amit a 9xx széria nem kap meg.

1 Like

Ja, vehet 75-ért rx 580-at, csak lazán 2szer annyi, mint a 970.
És amúgy simán jó még ez a gép, nem kell platformváltás.

580-at is lehet kapni használtan

Használtan, bundle nélkül ki lehet fogni 45-50 körül is néha.

Szia!
Ha nagyon “olcsón” akarod megúszni, akkor még tán fejleszthető lenne… használtan egy i7 4770 45 ezer Ft körül van, mellé pedig nyugodtan tehetsz még egy RTX 2060-at és 4 mag 8 szállal szerintem még pár évig el lennél. +8Gb ugyan ilyen ramot veszel (vagy eladod a mostanit és veszel 2*8-as kitben). Így árban még 200 ezer Ft körül vagyunk csak.
Másik megoldás amit a többiek említettek, az új konfig amihez esetleg ha megtartanád a mostani háttértárad, gépházat és tápod(bár a tápot inkább cserélném már a kora miatt), akkor is R5 2600-as procihoz az új alaplap és ram miatt kb. +50 ezer Ft felárat kéne fizetned hasonló játékbeli teljesítményért. Cserébe új, tovább bővíthetőbb platformot kapsz, jóval erősebb processzorral, de mint említettem az i7 4790 is a legtöbb esetben kiszolgálná a 2060-at magas grafikán, leszámítva a nagyon CPU igényes játékokat.

Bárhogy is döntesz, a tápegység cseréjét mind a két esetben javasolnám, mert bár elégnek kellene lennie, az 5 éves kora miatt én inkább már nem bíznék rá egy 200 ezer Ft feletti beruházást. :smiley:
Én inkább váltanék új platformra a kisebb bottleneck miatt.

1 Like