Sziasztok, 2014-ben az IT café-n kértem segítséget egy gép összerakásában. Az alkatrészek listáját kép formájában csatoltam. Azóta ezt a gépet használom (elsősorban játékra), 1 db SSD került bele pluszba az évek alatt.
Nagyon elégedett voltam/vagyok vele, új játékok is mennek rajta alacsony-közepes grafikán, de mostanában elgondolkoztam, hogy lehet ráférne egy upgrade vagy esetleg egy csere, de mivel nem nagyon értek hozzá, Tőletek szeretnék segítséget kérni.
Amit szeretnék, hogy a mostani gépemhez hasonló kaliberű legyen abban az értelemben, hogy kb. az elkövetkező 5 évben ne nagyon legyen probléma új játékokat ultra grafikán, szépen (60 fps) futtatni. Nem tudom mennyire lehet a mostani gépemből felhasználni alkatrészt ehhez, vagy kompletten új gép kell-e?
Egyébként full HD-nál (1080p) nincs szükségem többre, egy monitoron játszok, minden másom van, tehát csak magáról a gépházról (és mindenről ami benne van) lenne szó, mondjuk, hogy hasonló árkategóriában mint a csatolt képen.
Mainstream Plus AMD buildhez esetleg ki lehet cserélni a videókártyát egy hasonló kategóriájú (ami nem tudom melyik ) GeForce kártyára? (mindig GeForce-om volt, nem feltétlen ragaszkodom hozá, de preferálom )
Éppen ki, ugye a kérdés érdemes e. Most 1060-at vehetnél helyette, de az 580 főleg ha van mellé bundle jobb vétel. Akkor lenne érdemes ha nagyobb kategóriában gondolkoznál, pl 2060, ami viszont ~115-150k között mozog. Ha találsz ebből számodra elfogadható (árú) modellt és rászánod akkor ez valid előrelépés és a proci is jó hozzá (szvsz ez a kari olyan ~130-ig jó vétel).
Nekem is nagyon hasonló a jelenlegi gépem, használtpiacról építettem.
Veszel ebbe egy Gtx 970-et, és még 1-2 évet simán mész vele 1080p -ben. Olyan 40k környékén keress. Azzal úszod meg a legolcsóbban.
Szia!
Ha nagyon “olcsón” akarod megúszni, akkor még tán fejleszthető lenne… használtan egy i7 4770 45 ezer Ft körül van, mellé pedig nyugodtan tehetsz még egy RTX 2060-at és 4 mag 8 szállal szerintem még pár évig el lennél. +8Gb ugyan ilyen ramot veszel (vagy eladod a mostanit és veszel 2*8-as kitben). Így árban még 200 ezer Ft körül vagyunk csak.
Másik megoldás amit a többiek említettek, az új konfig amihez esetleg ha megtartanád a mostani háttértárad, gépházat és tápod(bár a tápot inkább cserélném már a kora miatt), akkor is R5 2600-as procihoz az új alaplap és ram miatt kb. +50 ezer Ft felárat kéne fizetned hasonló játékbeli teljesítményért. Cserébe új, tovább bővíthetőbb platformot kapsz, jóval erősebb processzorral, de mint említettem az i7 4790 is a legtöbb esetben kiszolgálná a 2060-at magas grafikán, leszámítva a nagyon CPU igényes játékokat.
Bárhogy is döntesz, a tápegység cseréjét mind a két esetben javasolnám, mert bár elégnek kellene lennie, az 5 éves kora miatt én inkább már nem bíznék rá egy 200 ezer Ft feletti beruházást.
Én inkább váltanék új platformra a kisebb bottleneck miatt.