PC vásárlás 2019 nyarán

Azt javaslom hogy ezt engedd el. 2019 nyara k messze van, semmi értelme előre tervezni. Változnak az árak, új procik, videokártyák, minden. Nem kell már most eldönteni. Vásárlás előtt 2 héttel nyisd topikot ennek.

Ha mindenképpen akarsz a gépről véleményt, ez felesleges. Nagyon kiegyensúlyozatlan, unlocked procit akarsz B360 lapba tenni egy ilyen hűtővel, túl overkill a proci amúgyis 1060 mellé, égy a 124 dolcsis Windows meg agyrém, itt van a fórumon topik ahol négyezerért kapsz kulcsot.

3 Likes

Tudom, hogy most fölösleges 2019-re gondolkodni, de ilyen kategóriában elég gondolkodni vagy ennyiért már nézzek i7-et?

Ennyiért Ryzent nézzél, akármennyire is “Intel párti” vagy.
Ha te is tudod hogy fölösleges, miért pazarlod az idődet ilyenekre? Ha csak a hardware porn miatt, ott a PC Building Simulator, az elég élethű :smile:

3 Likes

Mondtam hogy már így is sok a proci, úgyhogy inkább ne :slight_smile:

Milyen alaplapot ajálnsz? Mindenképp Intelt veszek, annak ellenlre hogy, tudom, hogy a Ryzen lenne a tuti választás.

semmi rosszindulat nélkül nem győzzük hangsúlyozni hogy még nem érdemes tervezni ennyivel előre mert egyszerűen az egész kereslet kínálat miatt teljesen megváltozhatnak az árak ( lásd bányászat- vga árak) és az újonnan kijövő cuccoknak se tudjuk előre az árát meg azt se hogy a régebbieknek mennyivel fogja lejjebb vinni.
bőven ráérsz most még csak pénzt gyűjteni és április felé pedig nézegetni az alkatrészeket, addigra tuti lesz aktuális build ajánló és ott is tudsz majd nézelődni hogy a te pénztárcádnak majd mi lesz a megfelelő.

Én nem kötekedni vagyok itt, de mi a cél a pénzeddel? Kihasználni a keretedet a lehető legértelmesebbe vagy plusz pénzt költeni feleslegesen? És szintén nem kötekedésből, de meg tudod indokolni hogy miért Intelt akarsz? Vagy csak fétis?

Ahogy @ati423 is írta és én is legalább 2szer, nagyon felesleges ennyire előre tervezni

3 Likes

Most csak megnéztem, hogy mennyit kellene spórolni nyárra. Több helyen is ajánlották a b360-as lapot és nem érzem az i5-ötöt fölösnek.

Ah jesszus. Akkor elmondom újra.

  • B360-as lapba nem teszünk K betűre végződő nevű procit, mert így nem tudod overclockolni;
  • 9600K teljesen fölösleges egy 1060 mellé, oda egy 8400 is elég. Nem azzal van a baj hogy i5-öt akarsz. Ideje elvonatkoztatni attól hogy i3=iroda, i5=közép és i7=csak az jó gamingre. És attól hogy te nem érzed fölösnek, pénzkidobás.

Meg hogy mennyit kellene spórolni nyárra. Azt úgy tudod megnézni, hogy eldöntöd. Mivel nem mondtál játékot amivel játszanál, felbontást amin játszanál és keretet, ezért kénytelen leszel magad eldönteni hogy mennyit kell spórolnod

3 Likes

543e FORINT. Ennyit tegyél össze. Mikor megvan, kiválasztod a gépet a buildajánlóból és örülsz.

1080/60-ra tervezem a gépet, meg hosszútávra, mivel programozást tanulok az egyetemen.

Nagyobb összeg=erősebb alkatrészek=hosszabb táv Minden más csak körítés.

1 Like

Ezt nem ertem.

Melyik részt nem érted?

@P_D_1 hozzászólását.

Mit nem értesz rajta? leírtad hogy hosszútávra tervezel. Erre ő leírta hogy minél többet költesz annál erősebb lesz a géped, és minél erősebb annál később kell cserélni, ergó hosszútáv. Mondjuk elég egyértelmű a dolog szóval azt én sem értem miért kellett leírni :smiley:

Egyébként a build ajánlót nem nézted? Annál jobb tippeket jelenleg nem fogsz találni a fórumon szerintem gépépítés címszó alatt.

4 Likes

Most nem tudtam. hogy ez irónia lenne vagy nem. Igen néztem a build ajánlót és nem rossz, de valahogy jobb érzés magadnak összerakni.

Nem véletlenül van benne a nevében hogy “ajánló” :slight_smile:
Összerakhatod magadnak, attól függetlenül hogy azokat az alkattrészeket veszed meg amik odavannak írva.

Érdemes azért néhány dolgot átvenni az ajánlóból pl. az ott lévő alaplapokat, mert kb ár/értékben a kategória topbtermékei közúl van beválasztva

Persze tudom, hogy csak egy ajánló. Tudod, hogy van ez. Amit kinézel magadnak először, akkor már elkezdesz hozzá ragaszkodni és nehezen változtatsz rajta. 2019 nyara messze van, amit mondtak is a többiek, de most csak arra voltam tényleg kíváncsi, hogy mennyi lenne tényleg egy közép-felső kategória.