PC vásárlás/Build segítség kérés

Sziasztok. Egy kis egy segítséget szeretnék kérni tőletek. Durván 2héten belül szeretnék PC-t vásárolni csak annyi a ,bökkenő hogy sajna full ,vakon vagyok PC téren és ,a segítségeteket szeretném ,kérni ,hogy, javasoljatok nekem Buildeket. Az összeg ,amit ,rászánnék az durván 150ezer lenne. A lényeg az lenne hogy az alap butaságok fussanak rajta mint pl: hs,lol,pubg,cs-go meg az uj AC-k meg hasonlok.Előre is köszönöm szépen a segítségeket/válaszokat!

Ebből is valami AMD éri meg most, de ez az összeg lehet karcsú lesz, nézd át a lehetőségeket!

1 Like

A 150-es keret mindenhez is karcsú lesz. Inkább vegyél egy i7-4xxx használt gépet ha csak ennyit szánsz rá.

Mennyi kéne még hozzá pótólnom? Írtam hogy full vakon vagyok.:confused:

Build ajánlóból performance amd kéne neked az 375-be fáj szóval még olyan 225-öt.
Az új Ac sokat eszik.

Azta. Na látod ezt sem tudtam. Akkor így az egészet rosszul fogamaztam meg. És ha nekem csak a pubgra meg talán fifát tolnél rajta akkor arra milyen buildet tudnál mondani?

Milyen beállításokon szeretnéd nyomni őket? pubg very low-on 640x480-ba elmegy tamagochin is az mellékes hogy milyen lesz a játék élmény.

Hát mondjuk high beállitáson fussanak.

Vegyél konzolt one X vagy ps4 pro. Azok az idők már elmultak amikor 150-ből játékokat high-on futtatni képes pc-t lehessen összerakni.

Ez mire lenne elég? Semmire?

Hát ha PUBG-zni akar, inkább neeeeeee vegyen konzolt… :smiley:
Nézd meg, 150.ből mi jön ki az ajánlóban (gyanítom egy szépen sikerült kép róla), de inkább még bőven rakj hozzá! Nekem tavaly augusztusban sikerült úgy kijönnöm pont 150-ből egy Intel build-el, hogy volt SSD-m meg házam hozzá. Manapság sajnos ez bőven meg van fejelve, de akkor jó géped is lesz.

Elég gagyi benne az alaplap és i7 7700-nál megáll nála a tudomány, szóval addig fejleszthető. Nem rossz, de hosszútávon hamar gyenge lesz.

Előre összerakott gépet nem szabad venni. A PCX még jobb eset, mosatnában logikusabb buildjeik vannak és kiírják az alkatrészeket, de így sem ajánlott, sehonnan.

És te mivel szoktál játszani rajata? Meg annyi higy el tudnád küldnei a te buildedet? Csak így viszonyítas képen. Köszönöm🙏

Profilomban megtalálod :slight_smile:
Eddig amivel játszottam rajta: AC4-Sydicate, Witcher 3, RotTT, GTAV, LoL, meg most hétvégén tervezem a RoE-t kipróbálni. Eddig semmivel nem volt gondja, bár ha fejlesztenék, tudom min változtatnék :thinking:

Én is csak lolra hsre csgora használnám nagyjaból elösször aztán utána max fejlesztenék rajta.:slightly_smiling_face: Utána nézek hogy most a te builded nagyjából mennyibe fájna.:smiley: Köszönöm szépen a segítséged!:pray:

1 Like

Sziasztok.
Új gép vásárlásán töröm a fejem.
Nézegettem a build ajánlót, köszönet a tippekért :slight_smile:
Kérdés: Halk pc-t szeretnék. Olyan házat amiben a ventik nem kezdenek el búgni mint állat.
Tudom, vízhűtés, meg passzív hűtőbordák…de az eléggé megnövelni az árat.
A mainstream plus ajánlóban szereplő ház az halk? Szellőző rések, halk ventillátorok? Vagy valami más házat keressek a kevés db érdekében?

Másik kérdés:
Olvasom, hogy az Intel drágul a készletek miatt. Ez csak a 14nm-eseket érinti vagy az összest?
Olvastam, hogy az AMD konfig félkész Biossal dolgozik, nem olyan letisztult mint egy intel.
Erről vélemény?
Meg hogy a Ryzenek teljesítménye ingadozó a különböző programok, játékok alatt.
Vélemény? Vegyek nyugodtan AMD-t, vagy maradjak Intelnél?
Köszike

A ház egy egy helyben álló dolog, nincs hangja. :slight_smile:
Ez a BIOS-osz dolog nem tudom micsoda de bullshitnek hangzik, vegyél nyugodtan Ryzent.

Erre azt tudom mondani, hogy ventilátor kérdése, anélkül egyetlen ház sem ad ki hangot. A build ajánlóban szereplők nem véletlenül nyertek beválogatást, annyira nem vágom, mi múlik egy gépház hangján a ventiken kívül :smiley:
Jómagam Intel párti vagyok, de a jelenlegi helyzet és a tesztek ismeretében senkit sem intek óva tőle, sőt, magam is azt építenék, ha most valaki megdobna egy laza negyed milkával. Igaz, a több mag miatt munkára igazán kiváló, de Jani sem közelített vele az ablak felé egyenletesen gyorsuló mozgással, mert annyira rosszul teljesítene játékok alatt. A félkész BIOS-ról nincs tudomásom, ezt ha jól tudom, az alaplap határozza meg, én az Asrock-al nagyon meg vagyok elégedve, de láttam már Gigabyte-ot és MSI-t is akció közben, azok is egyben voltak. A régi kék-fehér Bios-oknál azért csak jobb :smiley: Másik előnye a Ryzennek a fejleszthetősége: most veszel egy jobb alaplapot, 2020-ig támogatva lesz proci szempontból, csak Bios-t kell frissítened maximum. Az Intel meg Intel :smiley:

Summa summárum, szerintem sima deal :slight_smile:

A halk PC-nek a nagyobb belső hőmérséklet az ára.

Ha csenges gépet szeretnél, egyértelműen a Be Quiet házakat érdemes megcélozni, olyat aminek az oldala nem üveg, mert a ház oldalaiban is hangtompító szivacs van, és jobb ha mindkét oldalon. Procihűtőből,tápból szintén lehet Be Quiet termékeket megcélozni, procihűtőből minél nagyobb annál jobb, ha befér a kiválasztott házba, Dark Rock Pro 4. Ezen kívül olyannal lehet még szórakozni hogy mondjuk undervoltolod a procit és a videokártyát hogy kevésbé melegedjen, persze csak addig amíg ez nem okoz instabilitást.

Mivel az összes jelenlegi Intel proci 14nm-es ezért mindet érinti.

Ezt a félkész bios dolgot még sosem hallottam, nem tudom mire gondolnak.

Az ingadozó teljesítmény szintén furcsa lenne, nem tudom mit értett ez alatt a költő.

Vegyél nyugodtan AMD-t, ráadásul hűvösebbek is a procik, így kevésbé kell dolgoznia a ventiknek. Egyedül arra kell figyelni hogy a RAM rajta legyen az alaplap támogatott listáján, és legalább 3000-es legyen.

1 Like