Helló!
Nagyjából 2 hete van nálam kipróbálásra egy Asus Vivo PC X, amit kinéztél, az SSD+HDD-s, erősebbik verzió. (most is arról írok)
Eddig én elégedett vagyok vele, viszont netezés, filmnézés és letöltés mellett eddig csak PUBG-vel erőltettem meg (Low beállításokkal van némi akadás, mikor megnyitom az inventory-t, de szerintem az a játék miatt lesz talán, egyébként szépen fut), semmi komolyabb művelet.
Azt kell mondjam, hogy első ránézésre meglepően kicsi a cucc (az Xbox One-om ehhez képest nagy), az adaptere kb nehezebb, mint az egész gépház 
Külsőre pofás, teljesítményre számomra eddig megfelel, játéknál rendesen pörögnek a ventik (függőlegesen állítva van az asztalon a gép), de nem annyira zavaró, és ekkora kis gépház létére nem érzem, hogy melegedne, pár óra játék után se (belső komponenseket nem mértem még).
Alapjáraton a 4 éves laptopom is hangosabb ennél néha, úgyhogy nem tudok rá panaszkodni, max annyit, hogy nemsokára vissza kell adnom 
(ha szeretnéd, futtathatok rajta teszteket, ha megmondod, miket szeretnél tudni még)
Szóval nekem tetszik, de a fejemben akkor is ott motoszkál, hogy “csak” egy laptop proci és RAM. Nemsokára összerakok (talán) egy gépet magamnak, így tudom mondani, hogy nem biztos, hogy megéri a majd 300k Ft-ot, mert annyiért erősebb gépet kapsz, nyilván nem ilyen kompakt méretben, de egy mATX ház nem túl nagy talán. Vagy kicsivel kevesebbért is kapsz hasonlóan jó gépet.
Itt van a Build ajánlóban a Mainstream és a Mainstream Plus konfig, azokhoz csak egy Windows 10 kell, amit kb 2-3000-ért be tudsz szerezni, ebben a topikban kibeszéltük.
Némileg drágábban jön ki, ha mondjuk iPon-nál vagy pcx-nél rakod össze őket, illetve 2000 és 5000 Ft az összeszerelés pluszban, de akkor készen kapod a gépet, csak telepíteni kell, azt az 1-2 órát meg megéri rászánni.
3D tervezéshez nem tudom, mi a követelmény, de szerintem a 16GB RAM-ot érdemes megcélozni, és egy Ryzen 5 1400/1500X procikkal már a 4 mag / 8 szál is lehet, hogy jobb szolgálatot tesz majd.
Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van, nyugodtan írj, megpróbálok válaszolni.