PC vásárlás vivo PCX

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Nem szeretnék gép összerakással foglalkozni, mert elég kevés a tapasztalatom és az időm meg még kevesebb.
Egy ASUS Vivo Pc X -vásárlásán gondolkozom, de a fullos verzió kicsit borsos és az érdekelne mi a vélemény erről a kialakításról. Játékra és 3D tervezésre (revit) is használnám Milyen az ár - érték arány véleményetek szerint? Eddig bárhol néztem hasonló gép összeállítás kb ugyanennyire jön ki.

Előre is köszönöm a segítséget.

Én csak azt gyengéllem, hogy laptop procin fut… azon felül egyáltalán nem tűnik az ár gazosnak, foleg a méretet nézve.
Az egy masik kérdés, hogy kell a pici méret? Egy mini/micro I/ATX gep nem lenne jó?

Szia,
Köszönöm a válaszod.
Igaziból jó lenne csak idáig bárhol néztem hasonló tudású gép hasonló árban volt, csak érdekelt hogy mi a vélemény a fórumon a gépről. Szeretnék egy komplett gépet vásárolni win10-zel ami nem drágább ennél.

1 Like

Helló!
Nagyjából 2 hete van nálam kipróbálásra egy Asus Vivo PC X, amit kinéztél, az SSD+HDD-s, erősebbik verzió. (most is arról írok)
Eddig én elégedett vagyok vele, viszont netezés, filmnézés és letöltés mellett eddig csak PUBG-vel erőltettem meg (Low beállításokkal van némi akadás, mikor megnyitom az inventory-t, de szerintem az a játék miatt lesz talán, egyébként szépen fut), semmi komolyabb művelet.
Azt kell mondjam, hogy első ránézésre meglepően kicsi a cucc (az Xbox One-om ehhez képest nagy), az adaptere kb nehezebb, mint az egész gépház :smiley:
Külsőre pofás, teljesítményre számomra eddig megfelel, játéknál rendesen pörögnek a ventik (függőlegesen állítva van az asztalon a gép), de nem annyira zavaró, és ekkora kis gépház létére nem érzem, hogy melegedne, pár óra játék után se (belső komponenseket nem mértem még).
Alapjáraton a 4 éves laptopom is hangosabb ennél néha, úgyhogy nem tudok rá panaszkodni, max annyit, hogy nemsokára vissza kell adnom :frowning_face:
(ha szeretnéd, futtathatok rajta teszteket, ha megmondod, miket szeretnél tudni még)

Szóval nekem tetszik, de a fejemben akkor is ott motoszkál, hogy “csak” egy laptop proci és RAM. Nemsokára összerakok (talán) egy gépet magamnak, így tudom mondani, hogy nem biztos, hogy megéri a majd 300k Ft-ot, mert annyiért erősebb gépet kapsz, nyilván nem ilyen kompakt méretben, de egy mATX ház nem túl nagy talán. Vagy kicsivel kevesebbért is kapsz hasonlóan jó gépet.
Itt van a Build ajánlóban a Mainstream és a Mainstream Plus konfig, azokhoz csak egy Windows 10 kell, amit kb 2-3000-ért be tudsz szerezni, ebben a topikban kibeszéltük.

Némileg drágábban jön ki, ha mondjuk iPon-nál vagy pcx-nél rakod össze őket, illetve 2000 és 5000 Ft az összeszerelés pluszban, de akkor készen kapod a gépet, csak telepíteni kell, azt az 1-2 órát meg megéri rászánni.
3D tervezéshez nem tudom, mi a követelmény, de szerintem a 16GB RAM-ot érdemes megcélozni, és egy Ryzen 5 1400/1500X procikkal már a 4 mag / 8 szál is lehet, hogy jobb szolgálatot tesz majd.

Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van, nyugodtan írj, megpróbálok válaszolni.

Szia,

Köszönöm szépen a segítséget és a részletes leírást. Végignézem az ajánlásaidat.

3d tervezésnél inkább a rengeteg mag (lásd intel bá 10rengeteg magos szörnyeit még több szállal, ill. Amd threadripperjét), de gyengébb órajel/mag értékű procik a jók. Ramból meg a magas órajelű (min.3000mhz) és min 16gb kell, de ha belefér, akkor 32. De szerintem a pcx-es srácok elég kedvesek, és secperc alatt meg is kapod a géped. Ár-érték arányban a preconfig’d (értsd. előre összerakott) gépek mindig is rosszak voltak.

Félre ne olvasd, a gép nem Pcx ből lenne véve, hanem a névében van benne hogy pc X :wink:

nem értettem félre :wink:

Akkor bocsi:D

1 Like

Köszönöm mindenkinek a hozzá szólást. :grinning: Kicsit átértékeltem a dolgot és inkább összerakok egy gépet bár nem akartam, de mostanra megjött a kedv hozzá… :grin:

Ez esetben jó építést kívánok! :slight_smile:
Nekem tegnap már megjött az első komponens, szeptember végére meglesz a gépem, remélhetőleg.